11ο Ελλήνο-Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις» ΛΕΑ 2019

0
138

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ (Hellenic-American Φεστιβάλ Λογοτεχνίας στην Αθήνα) γεννήθηκε το 2008 να προειδοποιήσει την ανάγκη δημιουργίας στρατηγικών μεγάλης κλίμακας για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ελληνικής Δημοκρατίας και να προωθήσει μια γεύση για τη λογοτεχνία και τις τέχνες από τις χώρες αυτές στην Ελλάδα.

Το 11ο Ελλήνο-Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις» ΛΕΑ 2019 θα λάβει χώρα στην Αθήνα (6-19/6), στη Λευκάδα (14-16/6) και στην Κρήτη (16-17/6). Πρόκειται για ένα µεγάλο γεγονός της Ιβηροαµερικανικής και Ελληνικής λογοτεχνίας και τέχνης στην ελληνική επικράτεια.

Για ακόµη µια χρονιά, το κοινό θα έχει πρόσβαση σε διάφορες δραστηριότητες λογοτεχνικού και/ ή καλλιτεχνικού χαρακτήρα µε συγγραφείς και καλλιτέχνες που έχουν ταξιδέψει από µια Ιβηροαµερικανική χώρα για να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ ΛΕΑ και µε τους οµολόγους τους που ζουν στην Ελλάδα. Ένας ακόµα χρόνος, αλλά πάντα µε καινοτοµίες και εκπλήξεις µεγάλου ενδιαφέροντος, µε δραστηριότητες διάσπαρτες σε διάφορα σηµεία στην πόλη της Αθήνας και στα νησιά Λευκάδα και Κρήτη. Οργανωτική πρωτοβουλία που διεξάγεται κάθε χρόνο από το Φεστιβάλ ΛΕΑ µε σκοπό την προώθηση της λογοτεχνίας και των τεχνών των Ιβηροαµερικανικών χωρών στην Ελλάδα, την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών, την προώθηση της ανάγνωσης και τη συνάντηση µεταξύ των πολιτισµών.  Σε αυτά τα έντεκα χρόνια, η απήχηση του κοινού στο Φεστιβάλ ΛΕΑ τροφοδοτείται όλο και περισσότερο χάρη στην περικλείουσα φιλοσοφία του Φεστιβάλ, η οποία στοχεύει στην ενθάρρυνση της συµµετοχής του κοινού και όλων των ηλικιακών οµάδων, προσφέροντας πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες οι οποίες στην πλειοψηφία τους προσφέρονται δωρεάν και είναι δίγλωσσες. Ευχαριστώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά, όσους µε συνοδεύουν σε αυτή την περιπέτεια, δουλεύοντας σκληρά για να φτάσει στην Ελλάδα έστω ένα κοµµάτι της Λατινικής Αµερικής µας.

Ελπίζουµε ότι ο Ιβηροαµερικανός ήλιος θα λάµψει περισσότερο από ποτέ στο ΛΕΑ!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ