Σεμινάριο Μανόλη Φιλιππάκη: ο γνωστός δημιουργικός χαμός!

0
412

Ο Μανόλης Φιλιππάκης με ένα εμπλουτισμένο και αισθητά διαφοροποιημένο 3ωρο πρόγραμμα, μας ξεσήκωσε ξανά. Οι στιγμές, η γνωριμία και η συνεργασία μιας ομάδας που δεν είχε ξανασυναντηθεί ποτέ πριν, οι πρακτικές εφαρμογές αλλά και η θεωρητική συζήτηση, άνοιξαν νέους ορίζοντες στον τρόπο που προσεγγίζουμε τα παιδιά, την εμψύχωσή τους, την ανάδειξη της σωματικής και συναισθηματικής τους ισορροπίας, ενώ κατανοήσαμε την σημασία των κατάλληλων εφοδίων και γνώσεων για να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο το ενδιαφέρον και τη συνοχή της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Studio Taconeo για την παραχώρηση του εξαίρετου χώρου τους καθώς και το Μανόλη Φιλιππάκη που για ακόμα μια φορά μας χάρισε τη ζωντάνια και το κέφι του.

Ο Μανόλης Φιλιππάκης είναι Πανεπιστημιακός, δάσκαλος και εμψυχωτής. Εργάστηκε σε Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Δημιούργησε τη σχολή εμψύχωσης «Κέντρο Επικοινωνίας, Έκφρασης και Δημιουργίας Κρήτης». Είναι συγγραφέας 12 βιβλίων & δημιουργός 32 C.D.

Δίδαξε σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι Υποδιευθυντής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργικές τέχνες και εμψύχωση» στο Global College Λευκωσίας. Έργο ζωής του που δημιούργησε με τους συνεργάτες του στα Χανιά, είναι το Διεθνές Πολιτιστικό Χωριό – Κατασκήνωση “ΤΣΙΚΙΜΠΟΥΜ”, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 300 παιδιά, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα μεγάλο μέρος από το συγγραφικό του έργο είναι αναγνωρισμένο με έπαινο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και έχει εγγραφεί στον κατάλογο των διδακτικών μέσων του Υπουργείου Παιδείας.

Το ELNIPLEX συνεργάζεται σε σταθερή βάση με το Μανόλη Φιλιππάκη και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει νέες δράσεις, σεμινάρια και άλλες εκπλήξεις με τον δάσκαλο.

Ευχαριστούμε όλη την εκπληκτική ομάδα των συμμετεχόντων που απογείωσε το σεμινάριο.