27 χιλιάδες ευρώ μισθός για να γίνετε συγγραφείς…

0
927

Οι περισσότεροι διάσημοι συγγραφείς μέχρι και πριν μερικές δεκαετίες έκαναν απαραιτήτως και δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα, ενώ και σήμερα μόνο στις μεγάλες αγορές οι συγγραφείς επαγγέλονται μόνον αυτό.

Όλα αυτά μέχρι χθες ίσως, καθώς τώρα ένα επιτυχημένο hedge fund με πάθος για τη λογοτεχνία προσφέρει σε επίδοξους συγγραφείς τη δυνατότητα να κάνουν αυτό το πάθος τους… το βασικό τους επάγγελμα, παρέ3χοντάς τους έναν πλήρη μισθό προκειμένου να γράψουν απερίσπαστοι τα βιβλία τους.

Αυτό τουλάχιστον λέει ο Guardian ότι κάνει η νέα εκδοτική εταιρεία De Montfort Literature, θυγατρική του De Montfort Capital. Προσφέρει λοιπόν 27.300 ευρώ (24.000 λιρες) μισθό σε όσους περάσουν από τη διαδικασία επιλογής της, η οποία περιλαμβάνει έναν ειδικά σχεδιασμένο αλγόριθμο να εντοπίζει καριερίστες μυθιστοριογράφους καθώς και μερικά εξειδικευμένα ψυχομετρικά τεστ.

Καθώς τα παραδοσιακά μοντέλα εντοπισμού ταλέντων είναι πλήρη εμποδίων, ενώ και η εξασφάλιση ενός πράκτορα λογοτεχνίας είναι σαν λαχειοφόρος αγορά, η εταιρία προβαίνει σε αυτήν την παροχή απασχόλησης σε 10 συγγραφείς οι οποίοι μάλιστα θα λαμβάνουν επιπροσθέτως του μισθού τους και το 50% των κερδών από τις πωλήσεις των βιβλίων τους.

Η οικονομική ανασφάλεια των συγγραφέων παίρνει τέλος. Αλλά είναι μόνον για 10…