3ο Bobos Arts Festival στον κήπο του Μεγάρου: ό,τι πιο ποιοτικό έχετε δει στην ψυχαγωγία παιδιών

0
3710

Η πλέον ποιοτική πρόταση στην ψυχαγωγία παιδιών και της οικογένειας έρχεται με το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ Bobos Arts Festival, που διοργανώνεται στην Αθήνα για τρίτη συνεχή χρονιά, στον Κήπο του Μεγάρου την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Μια ολόκληρη μέρα συνεχούς ψυχαγωγίας με επιλεγμένα θεάματα και δράσεις που στοχεύουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τη μουσική, το θέατρο, τα εικαστικά, το δημιουργικό παιχνίδι. Μια μεγάλη γιορτή για το παιδί, τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Παιδιά από 3 ετών αλλά και μεγάλοι κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, με την αγορά ενός ατομικού εισιτηρίου, να παρακολουθήσουν όλες τις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή να βγαίνουν από τον Κήπο και να επιστρέφουν σε αυτόν για να διασκεδάσουν επιλέγοντας την εκδήλωση που προτιμούν.

Στη σκηνή του 3ου Bobos Arts Festival θα απολαύσουμε:

-Την ασυναγώνιστη και πολυβραβευμένη αργεντινή εικονογράφο και συγγραφέα παγκοσμίου φήμης, Isol, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με μια διαδραστική αφήγηση θα καθηλώσει μικρούς και μεγάλους. Υπενθυμίζουμε ότι η Isol είναι η δημιουργός ίσως του πιο μαγικού βιβλίου που έχει εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα, του Noturno, Συνταγές για όνειρα.

– Τη μοναδική και εξόχως διασκεδαστική μπάντα των Burger Project με τη νέα τους παιχνιδο-συναυλία «Ένα Τρελό Κοντσέρτο». Με το αστείρευτο κέφι και ενέργειά τους και το ιδιαίτερο χιούμορ που τους διακρίνει επί σκηνής, οι Burger Project έρχονται να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους με καινούριες αλλά και παλιές επιτυχίες τους.

– Τη μουσικοθεατρική παράσταση του σημαντικού συγγραφέα και μουσικού Δημήτρη Μπασλάμ «Ο Αγησίλαγος». Ένα μουσικό παραμύθι με κεντρικό ήρωα έναν καλοφαγά λαγό, ο οποίος ερμηνεύεται και εμψυχώνεται με μπόλικη φαντασία και χιούμορ, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

– Την παράσταση «Ο τρομερός εχθρός & ο αλυσοδεμένος Ελέφαντας», δυο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι διασκευασμένες από τη βραβευμένη θεατρική Ομάδα Τόπι. Φτιαγμένη με πολύ κέφι και διάδραση, η παράσταση μιλάει για την αγάπη, το μίσος, την ταπεινοφροσύνη και τις αξίες της ζωής.

– Ευφάνταστα σόου από τους La Petite Marguerite (Bubble Show), τον Alex de Paris και τους Motus Terrae.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ο ηθοποιός Γιάννης Σαρακατσάνης.

Αναλυτικό Πρόγραμμα φεστιβάλ

Παραστάσεις

11:30 – 12:30, Ομάδα Τόπι, «Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας»
Θεατρική παράσταση βασισμένη σε δύο διασκευασμένες ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι

13:00 – 13:30, Ιστορίες της Isol
Διαδραστική αφήγηση

14:00 – 15:00, Δημήτρης Μπασλάμ, «Ο Αγησίλαγος»
Μουσικοθεατρική παράσταση

15:30 – 16:00, La Petite Marguerite
Βubble Show

16:30 – 17:00, Alex de Paris, «Silent Comedy»
Παράσταση παντομίμας

17:30 – 18:30, Burger Project, «Ένα τρελό κοντσέρτο»
Παιχνιδο-συναυλία

Παράλληλες δράσεις (11:00-19:00)

«British Council Kids’ Corner: Παίζοντας με τις λέξεις» Μέσα από διαφόρων ειδών παιχνίδια, κινητικά, εκπαιδευτικά, θεατρικά, ψυχαγωγικά ή άλλα, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με μερικές από τις γλώσσες του κόσμου, ακονίζοντας τη μνήμη τους και την γλωσσική τους ικανότητα.Τις δραστηριότητες εποπτεύουν τρεις έμπειροι εμψυχωτές-παιδαγωγοί.

«Μικροί Αρχαιολόγοι, Μεγάλες Ανακαλύψεις» από το Archaeolab. Μια πρωτότυπη δραστηριότητα, η οποία προσομοιάζει τη διαδικασία μιας αρχαιολογικής ανασκαφής, μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση κουτιών. Πώς αλήθεια γίνεται μια ανασκαφή; Πώς οι αρχαιολόγοι μέσα από τα ευρήματα ανασυνθέτουν το παρελθόν; Γιατί τα ευρήματα, μοιάζουν με τις λέξεις που, αν τις βάλεις στη σωστή σειρά, έχουν να μας πουν μια ιστορία!

«Μελωδο-ποιώ»: Ένα εικαστικό εργαστήριο με στόχο την κατασκευή ενός μελωδού, εμπνευσμένο από τους ήχους του καλοκαιριού. Κοχύλια, πέτρες, ξύλα, χάντρες και κορδέλες συνδυάζονται αρμονικά για την κατασκευή ενός μελωδού (μελωδικής αεροκαμπάνας). Από την Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos.

Εικαστικές δράσεις βασισμένες στις πρωτότυπες δημιουργίες της μοναδικής εικονογράφου και συγγραφέα Isol, από τις ποιοτικές Εκδόσεις Μάρτης.

Το φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Εκπαιδευτικά στον Κήπο του Μεγάρου.

Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών

Προπώληση

Στα εκδοτήρια του Μεγάρου & ηλεκτρονικά και σε όλα τα καταστήματα Public
Πληροφορίες στο: 210 72 82 333, megaron.gr.