More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο κορίτσι με τα μπαλόνια, των μαθητών του Ειδικού Νηπ/γείου Κωφών και...

    Το κορίτσι με τα μπαλόνια, των μαθητών του Ειδικού Νηπ/γείου Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης και του 1ου Νηπ/γειου Ελληνικού

    Σε μια όμορφη γειτονιά ζούσαν δυο παιδιά. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Το αγόρι αγαπούσε τα αυτοκινητάκια, τη ζωγραφική, τα λουλούδια τα οποία έβγαινε στο μπαλκόνι για να ποτίσει. Το κορίτσι, από την άλλη, αγαπούσε πολύ τα μπαλόνια. Κάθε μέρα έβγαινε στο μπαλκόνι και άφηνε τα ζωγραφισμένα μπαλόνια της στον αέρα. Κόκκινα αν ήταν θυμωμένη, μαύρα αν ήταν στεναχωρημένη, γαλάζια αν ήταν χαρούμενη.

    Κάποια μέρα το αγόρι βγήκε στο μπαλκόνι να ποτίσει τα λουλούδια και είδε το κορίτσι στο απέναντι μπαλκόνι να ζωγραφίζει μπαλόνια. Της μίλησε.

    «Πώς σε λένεεεε;». Το κορίτσι απάντησε με κάποια νοήματα που για το αγόρι έμοιαζαν ακαταλαβίστικα εκείνη τη στιγμή. Το κορίτσι αποφάσισε να του ζωγραφίσει ένα γαλάζιο χαμόγελο σ’ ένα κατάλευκο μπαλόνι. Το αγόρι ήταν ο Ζώης, το κορίτσι η Νίκη.

    Από τα αντικριστά τους μπαλκόνια, από τις μικρές δυσκολίες επικοινωνίας που προκύπτουν όταν ένας από τους δυο μιλάει με νοήματα, πρώτα πλησιάσαν οι ματιές, ύστερα τα χαμόγελα, έπειτα η θέληση και τα μπαλόνια, κατόπιν οι καρδιές, ώσπου στο τέλος ήταν θέμα χρόνου να σμίξουν και τα σώματα σε μια αγκαλιά στο πάρκο και μια εξερεύνηση που θα θυμούνται για καιρό, ίσως και για πάντα, και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

    Μια πολύ τρυφερή και συγκινητική ιστορία, γραμμένη από τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης και του 1ου Νηπιαγωγείου Ελληνικού, που προέκυψε λέξη λέξη μέσα από το παιχνίδι δημιουργικής γραφής υπό την καθοδήγηση της συγγραφέα Λιλής Γάτη, στα πλαίσια του προγράμματος συνεκπαίδευσης των δύο σχολείων. Φαντασία, συνεργασία και μια καταιγίδα ιδεών που μπήκε σε μια λογική σειρά χάρη στη Λιλή Γάτη και τις εκπαιδευτικούς Σπυριδούλα Καρίπη, Κωνσταντίνα Ζυγούρη, Χριστίνα Βαϊου, Χρυσούλα Καρύδη, Μαρία Σταμπέρνα, Σοφία Παναγιωτίδη, Ασημένια Βελέντζα, Γεωργία Αδαμοπούλου, Μάρθα Λαμπαδάρη, Ελευθερία Παπαμιχαλοπούλου, Πηνελόπη Στεργίου, Αθανασία Λινάρδου, Κατερίνα Αλεξοπούλου και Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου.

    Ένα βιβλίο για την δύναμη της μη λεκτικής επικοινωνίας, των διαφορετικών μηνυμάτων και του τρόπου εκπομπής και πρόσληψής τους, την αμοιβαία και σταδιακή αποδοχή, τη φιλία, την ενσυναίσθηση, τη χαρά της εξερεύνησης μα κυρίως τη χαρά του μαζί.

    Η εικονογράφηση από τον ηθοποιό Χρήστο Μπαλτά έγινε προσπαθώντας να φέρει τα σχέδια κοντά στις πρωτόλειες σκέψεις και ιδέες των παιδιών κατά τη δημιουργία της ιστορίας.

    Σημαντικό μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί στον Σύλλογο Γονέων Κωφών και Βαρηκόων Παιδιών Ειδικού Δημοσίου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης. Περιέχει DVD με το παραμύθι στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ).

    Αξίζει να στηρίξουμε όλοι αυτήν την ιδιαιτέρως αξιόλογη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, των συντελεστών και των παιδιών των δύο σχολείων.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το κορίτσι με τα μπαλόνια
    Επιμέλεια κειμένου: Λιλή Γάτη
    Συγγραφείς: Αναστασία Μιρτέλι, Άννα-Δήμητρα Τσούκα, Βαλάντης Μουζακίτης, Άγγελος Τζιντίκος, Μαρία Καστανάκη, Θανάσης Μπουγιουκλης, Άννα-Μαρία Ορφανίδη, Γιώργος Προβατάς, Αλέκος Καμπέρης, Θανάσης Τσαλιάγκος, Ιάσονας Πατσουράκος, Γιάννης Ναρκελης, Αζιμε Μπαζιακ, Αντώνης Μπακλιώρης, Αχμάντα Ραμα, Ανδρέας Τσουνάκης, Αλέξανδρος-Νικόλαος Ασπροπούλης, Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, Βιολέτα Δεμίρη, Νικόλαος Ιωάννου, Ελισάβετ Καραγεώργου, Κωνσταντίνος Καραγιαννίδης, Αναστασία Κοτοπούλου, Αγγελική Λαμπροπούλου, Φαίδρα Μαραγκουδάκη, Φάμπιο Κωνσταντίνος Μασάδο, San Vicente Jan Gabriell, Αντώνιος Βλαχόπουλος, Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, Ευθύμιος Μανωλακέλλης, Μαριάνθη Μπορονικολού, Αναστάσιος Αναγνώστου, Μαρία-Κωνσταντίνα Αυδή, Κωνσταντίνα Δήμου, Όλγα Καλιφατίδου του Δημητρίου, Χρήστος-Μάριος Καόνης, Θεοδόσιος Μοσχόπουλος, Κωνσταντίνος Σαραφίδης, Φίλιππος Σωτηριάδης, Κωνσταντίνος Τζάκης, Ευαγγελία Τσίκνα, Μαρία Φίλιου, Δημήτριος-Φανούριος Χατζέλλης, Βασιλική Ηλιομαρκάκη, Όλγα Καλιφατίδου του Ιωάννη, Αθανάσιος Πολύζος, Γεωργία Ρουμπή, Ελισάβετ Σκράπη, Ζωή Τσιακίρη
    Εικονογράφηση: Χρήστος Μπαλτάς
    Σελιδοποίηση: Γιάννης Κρανιάς
    Εκδόσεις: Εντύποις, Ιούνιος 2018
    Εκπαιδευτικοί: Σπυριδούλα Καρίπη, Κωνσταντίνα Ζυγούρη, Χριστίνα Βαϊου, Χρυσούλα Καρύδη, Μαρία Σταμπέρνα, Σοφία Παναγιωτίδη, Ασημένια Βελέντζα, Γεωργία Αδαμοπούλου, Μάρθα Λαμπαδάρη, Ελευθερία Παπαμιχαλοπούλου, Πηνελόπη Στεργίου, Αθανασία Λινάρδου, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου
    Σχολεία: Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης, 1ο Νηπιαγωγείο Ελληνικού
    Σελίδες: 38
    Μέγεθος: 15,7 Χ 23
    ISBN: 978-618-5300-41-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular