34 άνθρωποι του βιβλίου και της τέχνης μιλούν για το elniplex

0
1128

Δυο χρόνια τώρα δε βρέθηκε ένας να πει μια καλή κουβέντα για εμάς. Το φέραμε βαρέως. Φταίμε κι εμείς όμως που δεν τους ρωτάγαμε στις συνεντεύξεις να μας πούνε δυο μελιστάλαχτα λόγια. Έτσι βγάλαμε όλα τα βέλη από τη φαρέτρα…

Τους εκβιάσαμε! Τους τάξαμε μερικές χιλιάδες από τα εκατομμύρια ευρώ που βγάζουμε. Να γράψουν ένα ξεπροβόδισμα για το elniplex του 2014, χρονιά που αποχαιρετάμε με το βραβείο του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου, πιστεύοντας πως το υπηρετήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε: με έριδες, διχόνοιες, ανάδειξη μέτριων βιβλίων, παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου, απαγορεύοντας την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αντιγράφοντας τα οπισθόφυλλα νομίζοντας ότι έτσι παρουσιάζουμε ένα βιβλίο. 

Υπέκυψαν. Πήραν τις φωτοτυπίες των χαρτονομισμάτων που τους στείλαμε και στρώθηκαν στη δουλειά. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά γιατί από εμάς κανείς δεν κέρδισε τίποτα παρά μόνο αγάπη και ένα βλέμμα 10-15 ανθρώπων πάνω στο “παιδικό” και “νεανικό” βιβλίο.

ΥΓ: Μέσα από την καρδιά όλων στο elniplex, σας ευχαριστούμε θερμά. 

papatheodorou4ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (συγγραφέας): Δυστυχώς, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός και αποστασιοποιημένος γράφοντας για το elniplex και τους ανθρώπους του. Πώς θα μπορούσα άλλωστε όταν μου έχουν κάνει την τιμή να διασκευάσουν με τόσο μεράκι και κέφι, δύο από τα βιβλία μου, σε θεατρικά έργα; Όταν έχω μιλήσει και συναντήσει τους περισσότερους από αυτούς, κουβεντιάζοντας και γελώντας, διασκεδάζοντας και κάνοντας σχέδια; Ή όταν, μιλώντας στο τηλέφωνο, σέβεται κι ακούει ο ένας τον άλλον απόλυτα, μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης εμπιστοσύνης; Όπως και να το κάνεις, είναι δύσκολο. Το αντικειμενικό γεγονός όμως είναι πως αυτά τα παιδιά, αφιλοκερδώς, εθελοντικά, ακούραστα, με τεράστιες θυσίες σε χρόνο, κόπο, αλλά και χρήμα, συντηρούν το «παιδί» τους (το elniplex), το ανατρέφουν σωστά, νοιάζονται να το κάνουν καλύτερο, να το κάνουν να ξεχωρίζει, όχι λόγω εγωισμού, αλλά λόγω της αγάπης για τη δουλειά τους. Και το elniplex πραγματικά ξεχωρίζει, είναι ένα δυναμικό σάιτ, που αναπτύσσεται ολοένα, σε επίπεδο ιδεών, πρωτοτυπίας και εφαρμογής. Σπάνια έχω συναντήσει τέτοιον επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα, ιδιότητα που τη συνδυάζουν όμως με αυθορμητισμό και «δόσιμο». Αυτό που μπορώ να ευχηθώ στα παιδιά είναι να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο και την επόμενη χρονιά, και τις επόμενες χρονιές, πράγμα που είναι σίγουρο πως θα το κάνουν. Μιλώντας όμως και λίγο «εκ των έσω» αυτό που τους εύχομαι σαν Βασίλης που τους ξέρει είναι να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με τη χαρακτηριστική αξιοπρέπεια και γενναιοδωρία που τους διακρίνει. Αλλά και γι’αυτό είμαι σίγουρος! Καλή χρονιά!darlasi_aggeliki

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ (συγγραφέας): Είναι τόσο ωραίο κι αισιόδοξο που σε αυτούς τους δύσκολους και ύποπτους καιρούς υπάρχουν άνθρωποι με αγάπη και όραμα να στηρίζουν το καλό ποιοτικό βιβλίο για παιδιά και νέους. Στις σελίδες σου Ellniplex βρισκόμαστε και παίρνουμε κουράγιο ο ένας από τον άλλον, όλοι όσοι αγαπάμε κι επενδύουμε στους αυριανούς πολίτες της χώρας και στην ομορφιά της τέχνης. Ευχαριστούμε! Σου εύχομαι να συνεχίσεις έτσι για πολλά χρόνια ακόμη, χρόνια γεμάτα με ομορφιά και ουσία!

papadopoulosxristos2ΧΡΙΣΤΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (στιχουργός, συγγραφέας): Όπου το παιδί γίνεται το κέντρο της προσοχής,εκεί βρίσκεται το κέντρο του πολύκεντρου κόσμου μας. Από προσωπική ιδιοτροπία, όσες φορές κι αν θαύμασα της δημοσιεύσεις του βραβευμένου ELNIPLEX, δεν έπαψα να το επαναφέρω στη μνήμη μου ως Elpinex, μια διαδικτυακή σελίδα της ελπίδας που από τα πρώτα νηπιακά της χρόνια, με την αθωότητα του καινούργιου και την αυθεντικότητα του εθελοντικού, ως πεισματαρικο νήπιο επιμένει να κατορθώνει τ’ ακατόρθωτο. Να ενημερώνει και να εξημερώνει τον άγριο καιρό μας. Ευχές για μακροημέρευση απο “το φτερό του δράκου” , απο “το παραμύθι της τετραγωνης λογικής” κι απο μένα τον ίδιο που μας δώσατε την ευκαιρία να συνυπαρξουμε στον υπέροχο κόσμο σας.

aggelou-siniΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΜΗ ΣΙΝΗ (συγγραφείς-εικονογράφοι): Πολλά συγχαρητήρια στο elniplex για την διάκριση αυτή που την αξίζει, όχι μόνο για το τεράστιο έργο του -400 παρουσιάσεις βιβλίων!- αλλά κυρίως για τους ανθρώπους του που συχνά προχωρούν πέρα από τη διατύπωση μιας άρτιας και εμπεριστατωμένης άποψης και γίνονται οι ίδιοι συνεργάτες και συνεργοί των συγγραφέων με έναν τρόπο που εκπλήσσει και ενθουσιάζει! Γιατί δεν «στέκονται μακριά» παρουσιάζοντας ψυχρά ή κριτικάροντας από απόσταση. Γίνονται μέρος του έργου και συμμετέχουν ενεργά κάνοντας εκτενή αφιερώματα, ή ακόμα φτιάχνοντας αυτές τις υπέροχες κατασκευές που οι ίδιοι εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν παρασύροντας όλο και περισσότερα παιδιά στη χαρά του βιβλίου και της ανάγνωσης! Αυτή η εμπλοκή με το αντικείμενο, η τόσο προσωπική, η τόσο ουσιαστική και δημιουργική, είναι σπάνια στης μέρες μας και φανερώνει την πραγματική αγάπη με την οποία δουλεύουν οι άνθρωποι του elniplex. Ευχόμαστε καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους.

kontoleonΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ (συγγραφέας): Το διαδίκτυο έχει προσφέρει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους που αγαπούν τα γράμματα να καταθέσουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης προς αυτή την αγάπη. Η ομάδα του elniplex έχει κάνει την δική της πρόταση και αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι ένα μείγμα απλότητας και γνώσης. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπήρξα κι εγώ ένα πρόσωπα από αυτά που έτυχαν τις εμπιστοσύνης της ομάδας σας.

papatheodoulou1ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ (συγγραφέας): Το να βρεις ιστότοπους που ενημερώνουν, που αναμεταδίδουν, που αναπαράγουν ιδέες και νέα για παιδιά είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να πετύχεις έναν ιστότοπο που πραγματικά παράγει πολιτισμό για παιδιά. Και το elniplex ήταν μια ευχάριστη, πολύ ευχάριστη έκπληξη. Επενδύοντας -και το κυριώτερο- επιμένοντας στην πρωτοτυπία, την απλότητα, τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια, την πείρα και τη δημιουργικότητα της ομάδας του, απέδειξε ότι ένα ηλεκτρονικό, εξ αποστάσεως μέσο μπορεί να είναι πραγματικά ανθρώπινο και να βρίσκεται κοντά σε όσους -γονείς και επαγγελματίες- μεγαλώνουν παιδιά. Εύχομαι ολόκαρδα, να παραμείνει διαφορετικό και απαιτητικό όπως το γνωρίσαμε και σύντομα να ξεπεράσει τον πήχυ που το ίδιο έθεσε από την αρχή τόσο ψηλά.

KELLY STAMOULAKI lowΚΕΛΛΥ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ (σκηνοθέτης, συγγραφέας): Οι άνθρωποι του Elniplex εδώ και ένα χρόνο αποδεικνύουν έμπρακτα ότι μικρές ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν σπουδαία πράγματα, ότι μπορούν να γίνουν φορείς πολιτισμού και τέχνης και να προσφέρουν ουσιαστικά σε έναν τομέα που προϋποθέτει απόλυτη ευαισθησία… Τα παιδιά και την καλλιέργειά τους… Είμαι χαρούμενη και τυχερή που είμαι κοντά τους, γιατί αισθάνομαι ότι συμπορευόμαστε, επιδιώκοντας τους ίδιους στόχους από διαφορετική αφετηρία…

petrosmpouloumpasisΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ (εικονογράφος): Το γεγονός και μόνο, ότι σε περιπετειώδεις καιρούς, μια ομάδα
ανθρώπων αντιτίθεται στα «δημοφιλή», και αποφασίζει να ασχοληθεί και να αναδείξει, τον επίσης περιπετειώδη όσο και ιδιαίτερης σημασίας χώρο, του ελληνικού παιδικού βιβλίου, αποτελεί το λιγότερο, ένα εγχείρημα άξιο προσοχής.
Εύχομαι στο elniplex, η προσπάθεια αυτή να συνεχίσει να τροφοδοτείται με γνήσιο ενδιαφέρον, ανιδιοτέλεια, και μοναδικό γνώμονα την διεύρυνση των πνευματικών και αισθητικών οριζόντων του παιδιού. Π.Μ.

lotiΛΟΤΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ (συγγραφέας): Eκείνοι που αγαπούν πραγματικά τα παιδιά, τα βιβλία που απευθύνονται σ’ αυτά και τους δημιουργούς τους ξεχωρίζουν αμέσως. Και η ομάδα του elniplex αποτελείται από τέτοια μέλη. Τι άλλο λοιπόν από θερμές ευχαριστίες, συγχαρητήρια για τη βράβευσή τους και ευχές για εξίσου πετυχημένη συνέχεια μπορούμε να τους στείλουμε; Να είστε πάντα καλά και πάντα αποτελεσματικοί και πολύτιμοι, καλοί μας φίλοι! 

filippos_mandilaras 1ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ (συγγραφέας, μεταφραστής): Αν το elniplex ήταν καφενείο, θα μου άρεσε να περνάω πού και πού να πίνουμε καμιά ρακή. Θα ήταν ζεστά, παρεϊστικα και πολύ δημιουργικά. Καλή συνέχεια, παιδιά, στο έργο σας!

kapatsouliaΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ (εικονογράφος): Πολλά μπράβο στο elniplex: γιατί με αφορμή το νηπιαγωγείο μπορούν τελικά να ειπωθούν τόσα πολλά. Πόσο μάλλον όταν τα θέματα είναι ψαγμένα, δουλεμένα και ωραία παρουσιασμένα. Καλή συνέχεια, παιδιά!

stefanidi-fΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ (εικονογράφος-εικαστικός): Με την σελίδα του elniplex και με τον Απόστολο Πάππο, είναι μόνον μήνες που γνωριζόμαστε. Από τις λίγες διαδικτυακές χαρές η γνωριμιά μας. Η αίσθησή του καθαρή, τα θέματα ενδιαφέροντα και ζουμερά και πολλών λογιών επίσης, η εξέλιξή του προς όφελος της αφορμής (το νηπιαγωγείο) και όχι μόνο. Το νηπιαγωγείο όλων μας, χωρίς το “-αγωγείο”. Η “αγωγή” ας είναι το αεράκι, η καθαρή γνώση, η ελεύθερη επιλογή. Και το elniplex είναι ελεύθερο. Εύχομαι να μας κρατήσει συντροφιά για πολύ πολύ καιρό!

rousakis_maria4ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΑΚΗ (συγγραφέας): Το elniplex χτίστηκε πριν δύο χρόνια για έναν σκοπό, να προσφέρει γνώση και αγάπη για τον πολιτισμό σε ότι αφορά την παιδική ηλικία. Χτίστηκε και άνοιξε τις πόρτες του σαν ένα φιλόξενο σπίτι για όσους ενδιαφέρονται ή ασχολούνται με τα παιδιά. Εμείς οι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας βρήκαμε μια ανοιχτή αγκαλιά στο κατώφλι, νόστιμους μεζέδες και λιχουδιές με αφορμή τα βιβλία μας, όμορφη παρέα νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών με ανοιχτούς ορίζοντες και όρεξη για παιχνίδι. Σ’ αυτό το σπίτι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι για να αγαπήσουν και να μάθουν για τα παιδιά, την τέχνη, τα βιβλία, το θέατρο, τη μουσική… μα κυρίως για την αγάπη και τη ζέση που εκπέμπει από κάθε πόρτα και παράθυρο. Εύχομαι ολόκαρδα να ριζώσει στο χώμα αυτό το σπίτι και να γίνει δικό μας και δικό σας!mixailidou1ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ (συγγραφέας): Μαζί με τις ευχαριστίες μου για το εξαιρετικό σας περιοδικό, εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ενθουσιασμό, την πολυχρωμία, την ποιότητα, την ευγένεια και την ευαισθησία για πολλά πολλά χρόνια! 

Να είστε όλοι καλά και το elniplex να ανθίζει, να δυναμώνει και να απλώνεται αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερους αναγνώστες!

xalikia2ΑΛΚΗΣΤΗ ΧΑΛΙΚΙΑ (συγγραφέας, παιδαγωγός): Γνωρίζω το elniplex λίγο καιρό αλλά έχει γίνει καθημερινή παρέα στην ψηφιακή ζωή μου. Είναι η ιντερνετική ανάσα της ημέρας με φρέσκιες ιδέες, ενθουσιασμό, ευαισθησία και αμεσότητα. Ελνιπλέκω λοιπόν και καλώ και τους φίλους μου να ελνιπλέξουν μαζί μας!

koutsiaris_vassilisΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΡΗΣ (συγγραφέας, παιδαγωγός): Στον Απόστολο ,τη Δώρα, τη Μαίρη, τη Φωτεινή αλλά και όλη την ομάδα, εύχομαι να συνεχίσουν για πολλά ακόμα χρόνια την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τους συγγραφείς και στηρίζουν το παιδικό βιβλίο. Πλούσια θεματολογία, πρωτοτυπία, ευρηματικότητα και ποιότητα χαρακτηρίζουν το elniplex. Tους θαυμάζω και τους παρακολουθώ. Καλή και δημιουργική συνέχεια!

effie_ladaΕΦΗ ΛΑΔΑ (εικονογράφος): Εύχομαι να έχετε πάντα το ίδιο κέφι και δύναμη. Ήταν μια χρονιά πλούσιας ενημέρωσης, γεμάτη δράση. Εύχομαι να είναι ακόμα καλύτερη η καινούρια χρονιά για όλους . Καλές χαρούμενες γιορτές και Καλή Δημιουργική Χρονιά!

mpampetaΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ (συγγραφέας):
Το elniplex γενέθλια έχει, αυτό και όλα τα στελέχη.
Μόλις έκλεισε τα δύο κι έχει κιόλας ένα βραβείο!
Αγαπάει συγγραφείς, εικονογράφους κι εκπαιδευτικούς
και τους κάνει να νιώθουν σαν μικρούς θεούς!
Τα αφιερώματα και τις προτάσεις του όλοι τις διαβάζουν
και να τις ακολουθήσουν καθόλου δεν διστάζουν.
Elniplex σε χρειαζόμαστε μεγάλοι και μικροί
γι’ αυτό εύχομαι να είστε όλοι σας γεροί.
Να έχεις δύναμη και έμπνευση μεγάλη
και δυσκολία να μην σε καταβάλλει.
Σου στέλνω την αγάπη μου και τα ευχαριστώ μου
που είσαι πάντα στο πλευρό μου!
Χρόνια πολλά από την Ιωάννα Μπαμπέτα
κι όλα θα γίνουν… καλομελέτα!

marivita2ΜΑΡΙΒΙΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ (συγγραφέας, μουσικός): Αγαπημένο μου περιοδικό Elpinex…Πριν από ένα χρόνο σε γνώρισα και ενθουσιάστηκα μαζί σου. Ξέρεις γιατί; Γιατί μέσα στις σελίδες σου χώρεσες έναν κόσμο που καμμιά φορά ούτε η γη δεν τον χωρούσε. όχι γιατί η γη είναι μικρή, αλλά γιατί εσύ είσαι πολύυυυ μεγάλο. Ό,τι έγραφες στις σελίδες σου δεν ήταν απλώς γράμματα και σκέψεις. Ήταν μια μεγάλη αγκαλιά, γεμάτη στοργή, τρυφερότητα, αγάπη, γνώση, ενδιαφέρον, αγωνία για το μέλλον των παιδιών. Ακριβώς όπως φερεται και νιώθει ένας γονιός για τα παιδιά του. Και αυτό το νοιάξιμο όταν γίνεται με τόσο μεγάλη αγάπη, καμιά φορά ξεπερνάει σύνορα, προκαταλήψεις, γλώσσα, διαφορετικότητα, θρησκεία και φυσικά ξεπερνάει και τον ίδιο το νου. Χάρηκα τόσο πολύ όταν έμαθα ότι βραβεύτηκες. Ένιωσα υπερήφανη γιατί κάποια στιγμή ήμουν και εγω μέσα στις σελίδες σου. Με έκανες υπερήφανη που σε γνώρισα. Μακάρι να μπορέσεις να βρεις ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση γιατί το αξίζεις. Θα είμαι πάντα δίπλα σου σε ότι με χρειαστείς και το μόνο που σου ζητώ είναι να μην ξεχάσεις ποτέ αυτούς που σε γέννησαν. Τον Απόστολο και την Δώρα. Καλύτερους γονείς δεν θα βρεις.

agrafiotisΘΩΜΑΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ (Καραγκιοζοπαίχτης): Το ELNIPLEX, κατά τις διαδικτυακές αναρτήσεις και δράσεις του, τίμησε εμένα προσωπικά και στο πρόσωπό μου την τέχνη του νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών και τον αγαπητό σε όλους μας Καραγκιόζη. Ο ξυπόλυτος ήρωας μικρών και μεγάλων, λοιπόν, έφερε γούρι στο ELNIPLEX στην, τόσο σύντομα, πετυχημένη και ανοδική πορεία του. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ήρωας του θεάτρου, της προφορικής παράδοσης και της λογοτεχνίας, οπότε πασχίζει για το καλό και την προβολή όλων αυτών των τεχνών. Καλή συνέχεια στο ELNIPLEX, πάντα επιτυχίες και θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε!!!

alexandrou_giotaΓΙΩΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (συγγραφέας, παιδαγωγός): Μια ομάδα δραστήριων, φιλόπονων και δημιουργικών παιδαγωγών, με μεγάλη αγάπη για το βιβλίο και την εκπαίδευση που την αποδεικνύουν έμπρακτα με την εξαίρετη δουλειά τους σε αυτή την αξιόλογη ιστοσελίδα. Χρόνια πολλά και πάντα φιλαναγνωστικά στο elniplex και στους εκλεκτούς συνεργάτες του! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την όμορφη φιλοξενία.koumarianou7ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ (συγγραφέας, παιδαγωγός): Άνθρωποι γεμάτοι αγάπη και μεράκι για τα παιδιά και το παιδικό βιβλίο που με σεβασμό και συνέπεια υπηρετούν το χώρο και μας εμπνέουν! Καλή και δημιουργική συνέχεια!

andrikopoulosΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (εικονογράφος, συγγραφέας): Αυτό που θα ήθελα να πω στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, θα ‘λεγα κυρίως σ’ αυτούς. Αγαπήστε τα βιβλία για παιδιά, κρύβουν μυστικά, που ούτε τα φαντάζεστε,. Αρκεί να τα ψάξετε καλά. ψηλαφίστε με τα μάτια, το νου και τη φαντασία και, μάλον θα τ’ ανακαλύψετε… Και τότε θα ανακαλύψετε ποσο μαγευτικά, ελκυστικά και απογειωτικά μυστήρια είναι.Συζητείστε τα με τα παιδιά σας και τότε θ’ ανακαλύψετε και τα δικά τους μυστικά και μυστήρια. Και κάτι ακόμα. ‘Οταν λέω ψηλαφίστε τα βιβλία, εννοώ μαζί με το κείμενο και τις εικόνες. Κυρίως αυτές! Αν λοιπόν εξερευνάτε τα βιβλία μαζί με τα παιδιά σας θα τα κάνετε σίγουρα ενήλικους αναγνώστες, αλλά και μελοντικούς συνομιλητές σας. Σας χαιρετώ με τρυφερώτητα και μ’ όνειρα!!!

tsitiridou_eviΕΥΗ ΤΣΙΤΙΡΙΔΟΥ (συγγραφέας): Όσο μακρύς και ανηφορικός κι αν είναι ο δρόμος, πάντα η πορεία γλυκαίνει και ομορφαίνει, αρκεί να βαδίζεις με παρέα. Όταν αυτή η παρέα είναι ένα μπουκέτο από αγριολούλουδα, τα βήματά σου διαγράφονται αδρά, αφήνοντας πίσω τους πολύχρωμα και μυρωμένα ίχνη. Κι όταν η γη ζωγραφίζεται από τέτοια βήματα, οι ουρανοί αγάλλονται, χαίρετ’ η φύσις όλη.
Βάλτε στη θέση του δρόμου τη λέξη εκπαίδευση, βάλτε στη θέση της πορείας τη λέξη σχολείο, βάλτε στη θέση της παρέας τη λέξη ELNIPLEX. Και τότε όλα θα γίνουν καθαρά και ξάστερα. Με όραμα και ποιότητα επενδυμένα.
Καλή συνέχεια! Χρόνια Πολλά, με Λογισμό και μ’ Όνειρο. Για όλους μας και πιο πολύ για τα παιδιά…
Σας ευχαριστώ για την τιμή της πρόσκλησης να μετέχω με δυο λόγια από καρδιάς στον εορταστικό σας απολογισμό.

mousioni_linaΛΙΝΑ ΜΟΥΣΙΩΝΗ (συγγραφέας): Μια ακούραστη παρέα δουλεύει με κέφι και γνώση για το παιδί, το βιβλίο, την τέχνη και τον πολιτισμό. Με σοβαρότητα και αξιοπιστία, με γλυκύτητα και ανθρωπιά. Eλληνικό Νηπιακό Λεξικό… έχετε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη! Ευχές πολλές για όλα τα όμορφα που θα ’ρθουν ακόμη.
Υ.Γ. Μάλλον είστε ήδη μια πολύτομη ενημερωμένη εγκυκλοπαίδεια!

Zoi NikitakiΖΩΗ ΝΙΚΗΤΑΚΗ (αφηγήτρια, παραμυθού, συγγραφέας): Όταν οι άνθρωποι ενσταλάζουν τη ψυχή τους σ΄αυτό που κάνουν, τότε το έργο αυτό αποκτά άλλη διάσταση και άλλη βαρύτητα και δυναμική, εμψυχώνεται, ζωντανεύει και κάνει φτερά. Όταν πολλοί μαζί τέτοιοι άνθρωποι συνεργούν και συνυφαίνουν με έμπνευση, αγάπη και σεβασμό για το παιδί, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι επιτυχές, μιας και στην καρδιά απευθείας μιλά. Έτσι συμβαίνει και με τους ανθρώπους του περιοδικού για το χώρο της εκπαίδευσης και για το παιδί κατ΄επέκταση, Εlniplex, τον Απόστολο, τη Φωτεινή και όλους τους συνεργάτες του που τυγχάνει πρωτίστως να είναι παιδαγωγοί και μάλιστα εμπνευσμένοι. Εύχομαι από καρδιάς το περιοδικό σας να συνεχίσει το ταξίδι του για πολλά χρόνια ακόμα και να εξακολουθήσετε με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη το έργο σας. Με πολλούς παραμυθοχαιρετισμούς, Ζωή Νικητάκη.

latta_georgiaΓΕΩΡΓΙΑ ΛΑΤΤΑ (συγγραφέας): To elniplex με τη μοναδική του θεματολογία αποτελεί μια ζεστή, ασφαλή αγκαλιά για το παιδί κι έναν φιλόξενο τόπο για τους δημιουργούς. Ευχαριστούμε!

evdokiaΕΥΔΟΚΙΑ ΣΚΟΡΔΑΛΑ-ΚΑΚΑΤΣΑΚΗ (συγγραφέας): Θαύμαζα και θαυμάζω τους ανθρώπους που δίνονται αφιλοκερδώς σε κάποιο σκοπό, κάποια ιδέα. Που προσφέρουν από τον χρόνο τους, τη ζωή τους, την αγάπη τους, το ταλέντο τους…Ξέρω πως δεν το κάνουν για κανένα μπράβο, για κανένα έπαινο! Μόνο για τη χαρά της προσφοράς! Γι αυτό και τους θαυμάζω και τους ευγνωμονώ. Είχα τη χαρά και τη…χάρη, γιατί όχι και την τιμή, να φιλοξενηθώ στις σελίδες της ELNIPLEX! Ένιωσα οικεία, όμορφα! Και σας ευχαριστώ άλλη μια φορά! Εύχομαι να είστε καλά και να γιορτάσετε και την εκατοστή δεύτερη χρονιά της εθελοντικής υπέροχης προσπάθειάς σας! Με το καλό και στην εκατοστή δεύτερη χρονιά βράβευσής σας! Σας στέλνω την αγάπη μου κι ευχές για παντοτινά Χριστούγεννα κι ένα όμορφο καινούργιο χρόνο!

mariapetkanopoulou_featΜΑΡΙΑ ΠΕΤΚΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (συγγραφέας, παιδαγωγός): Όταν μπαίνω στο elniplex.com νιώθω σαν ένα παιδί σε κατάστημα παιχνιδιών… Τα θέλω όλα και δεν μου φτάνουν. Δεν είναι μόνο η ποικίλη ύλη, δεν είναι ο τρόπος που παρουσιάζεται, δεν είναι οι ανεξάντλητες ιδέες, είναι μάλλον αυτό που αποπνέει και μπορείς να νιώσεις για τους δημιουργούς και εμπνευστές. Ένα κράμα, αγάπης για τη δουλειά μας και όχι μόνο, πρωτοτυπίας και φαντασίας, έμπνευσης και καλαισθησίας, επαγγελματισμού και συνέπειας, παιχνιδιάρικης διάθεσης και ζωντάνιας… Μια αίσθηση διαφορετική, που την κάνει να ξεχωρίζει όχι μόνο στα δικά μας μάτια αλλά και σε αυτών που την βράβευσαν. Συγχαρητήρια! Συνεχίστε να μας προκαλείτε να σας επισκεπτόμαστε καθημερινά…

garyfallia_terizakiΓΑΡΥΦΑΛΙΑ ΤΕΡΙΖΑΚΗ (συγγραφέας, παιδαγωγός): Elniplex και ξεμplexες! Οι καλύτερες βιβλιοπροτάσεις, οι πιο απολαυστικές συνεντεύξεις, οι πιο πρωτότυπες προτάσεις για κατασκευές, θεατρικά και όλα τα άλλα! ! Εύχομαι σε όλη την elniplexική ομάδα να είναι καλά, πάντα δημιουργική και να συνεχίσει για πολλά χρόνια να μας εμπνεέι,να μας ξεσηκώνει και να μας δίνει όραμα! Χρόνια πολλά αγαπημένο Elληνικό Nipιαγωγικό Lexικό! Σ’ ευχαριστούμε!

lampirni_stamatiΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΑΤΗ (σύμβουλος επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης): Το elniplex έχει αποδείξει πως είναι πολύτιμος σύμμαχος και φιλότιμος βοηθός για κάθε νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό που πονάει τη δουλειά του, αγαπά τα παιδιά και αναζητά τρόπους για να τους προσφέρει πολιτισμό και ποιότητα! Εύχομαι να συνεχίσετε έτσι και να φωτίσετε το δρόμο σε πολλούς ανθρώπους που φωτίζουν δρόμους για τα παιδιά μας.

stroutsi_lelaΛΕΛΑ ΣΤΡΟΥΤΣΗ (εικονογράφος): Στο πιο ξεχωριστό, κεφάτο, φιλόξενο, δραστήριο και βραβευμένο πλέον “λεξικό” εύχομαι να συμπληρώσει πολλές πολλές ακόμα λέξεις στις σελίδες του. Καλή χρονιά, καλή συνέχεια ELNIPLEX!

kasiarou_evaΕΥΑ ΚΑΣΙΑΡΟΥ (συγγραφέας, παιδαγωγός): Στο ELNIPLEX εύχομαι καλές και πολλές χρονιές . Κάθε φορά που επισκέπτομαι τις σελίδες του, μαθαίνω και σκέφτομαι πόσο πολύτιμο εργαλείο είναι στα χέρια νέων και παλαιών συναδέλφων. Ζηλεύω που συνταξιοδοτήθηκα και δε μπορώ να μπω στην τάξη να πραγματοποιήσω όλα όσα μας προτείνουν. Καλή συνέχεια με όλη μου την αγάπη και τη στήριξη.