More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΤέχνεςΗ απίστευτη έκθεση "Σπίτι" με έργα 25 κορυφαίων εικονογράφων σας περιμένει

    Η απίστευτη έκθεση “Σπίτι” με έργα 25 κορυφαίων εικονογράφων σας περιμένει

    Τι είναι ένα σπίτι; Είναι η προέκταση των ανθρώπων που το κατοικούν; Είναι ο χτύπος τους; Είναι τα συναισθήματα που ανθίζουν εντός του και τα λόγια που κρεμάς δίχως καρφιά στους τοίχους του; Είναι όσα το περιβάλλουν, όσα το κοσμούν, τα μονοπάτια που οδηγούν σε αυτό, τα δέντρα που ανεμίζουν τριγύρω του; Είναι όσα κουβαλάς από τον έξω κόσμο και τα εναποθέτεις εναγύρω;

    “Ξέρεις τα σπίτια πεισματώνουν εύκολα, σαν τα γυμνώσεις” έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης στην “Κίχλη” του. Γι’ αυτό τα σπίτια είναι πάνω απ’ όλα όσα το ντύνουν με το χρώμα, τη ζέση, την ονειροπόληση. Είναι οι άνθρωποι και όλα τα όντα που τους χαρίζουν αναπνοές, να γράψεις πάνω στα τζάμια τους λόγια, να χαράξεις καρδιές και ανθρωπάκια που μοιάζουν σε όσους αγαπάς. Το σπίτι είναι τα χαμόγελα και οι λύπες που ακούμπησες πάνω του. Είναι οι ρωγμές που του έκαμαν οι σεισμοί σου (όχι εκείνοι των λιθοσφαιρικών πλακών). Είναι τα φλιτζάνια που άφησες στο τραπέζι, η κεραία η παλιά της τηλεορασης και η βαλίτσα που γέμισες ή μόλις άδειασες. Είναι τα βιβλία του, γιατί χωρίς αυτά το σπίτι σου θεμέλια γεμάτα τριγμούς θα ‘χει. Είναι τα αντίο που είπες, εκείνα που εννοούσες κι εκείνα που σε δίχασαν. Είναι τόσα πολλά το σπίτι και το ύμνησαν τόσο αξιόλογα βιβλία και εικονογράφοι.

    Πρωτόγνωρα συναισθήματα και σκέψεις θα σε κατακλύσουν σαν επισκεφθείς την έκθεση σπίτι | home που εγκαινιάσθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Μύρτιλλο Cafe και θα διαρκέσει ως τις 2 Δεκεμβρίου 2018.

    Έργα, ανέκδοτα και μη, κορυφαίων εικονογράφων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με κεντρικό θέμα την περίφημη Εστία που από παλιά μυθοποιήθηκε και θεοποιήθηκε από Έλληνες και μη. Εικονογράφοι όπως η Ίρις Σαμαρτζή, Αλέξης Κυριτσόπουλος, ο Πέτρος Μπουλούμπασης, η Μυρτώ Δεληβοριά, η Σοφία Τουλιάτου, η Φωτεινή Στεφανίδη, ο Αχιλλέας Ραζής, ο Σβετλίν Βασίλεβ, η Κατερίνα Βερούτσου, Κλαίρη Γεωργέλλη, ο Μιχάλης Καζάζης, η Ναταλία Καπατσούλια, ο Φίλιππος Φωτιάδης, η Μάρια Μπαχά , η Θέντα Μιμηλάκη, η Έφη Λαδά, η Κέλλυ Ματαθία Κόβο, ο Χρήστος Κούρτογλου, η Διατσέντα Παρίση, η Μελισσάνθη Σαλίμπα, η Ντανιέλα Σταματιάδη, η Μαρίνα Στελλάτου, η Φωτεινή Τίκκου, η Κατερίνα Χαδουλού και η Βάσω Ψαράκη, πολλοί εκ των οποίων παρέστησαν στα εγκαίνια της έκθεσης.

    Την έκθεση συνόδευσε ένας κατάλογος (σε ελληνικά και αγγλικά) το εξώφυλλο του οποίου φιλοτέχνησε ο Αλέξης Κυριτσόπουλος, ενώ το έντυπο δημιούργησε ο Γιώργος Αμαραντίδης. Ψυχή και επιμελήτρια της έκθεσης είναι η Θεοδώρα Αραμπατζή, υπεύθυνη του πρότζεκτ anOther story, που αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων της Αθήνας, Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018, ενώ ένα θερμό μπράβο αξίζει σε όλους τους εργαζομένους και τη διοίκηση της ΚοινΣ.Επ. του Μύρτιλλο Cafe.

    Πραγματικά αξίζει να πάρετε το παιδί σας και να πάτε! Η έκθεση αυτή είναι μια αληθινή φιλοσοφική νύξη για το τι είναι σπίτι. Θα την κουβαλήσετε στις συζητήσεις σας αφού φύγετε από αυτήν.

    Πληροφορίες: www.myrtillocafe.gr
    Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2110123176, 6940867480 & 6971759463, Email: myrtillocafe@gmail.com & myrtillocafe2@gmail.com
    Myrtillo, Τριφυλίας & Λάμψα, μέσα στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην Κ.ΑΠ.Α.Ψ.)

    #athens2018 #ipolidiavazei #βιβλίαπαντού #library4all #myrtillo

    Ίρις Σαμαρτζή
    Μυρτώ Δεληβοριά
    Πέτρος Μπουλούμπασης
    Οι εξαιρετικοί χώροι του Myrtillo Cafe, Photo ©Aneza Kolomvou, elniplex

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular