4χρονος Σύριος μόνος περιπλανιέται στην έρημο;

0
964

Είναι εύκολο πια στον κόσμο των social media να προκαλέσεις συγκίνηση. Είναι εύκολο να φτιάξεις ένα viral. Μας αρέσει να βρίσκουμε κάτι inspiring και να γεμίζουμε τον κόσμο like και share και θαυμασμούς.

Ο εικονιζόμενος 4χρονος Σύριος έγινε viral και συγκίνησε καθώς η διανθισμένη ιστορία τον θέλει να βρέθηκε μόνος κι αβοήθητος στην έρημο από υπαλλήλους του ΟΗΕ οι οποίοι και τον βοήθησαν να ξαναβρεί την οικογένειά του. Μάλιστα στην Ελλάδα είδα μέχρι και φωτογραφία όπου ο μικρός Σύριος φέρεται να είχε πάνω του φωτογραφία της μητέρας και της αδερφής του και έκλαιγε.

Η φωτογραφία του βρέθηκε στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα και ενώ το twitter πήρε φωτιά, όπου το πόσταραν ακόμα και εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο, η αλήθεια βρίσκεται στην ευρύτερη φωτογραφία του φωτογράφου του UNHCR Jared Kohler που δημοσιεύει η dailymail.

Ο 4χρονος Marwan βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα πίσω από τον μεγάλο όγκο των Σύριων προσφύγων που κινούνται προς τα σύνορα με την Ιορδανία. Το παιδί δεν ήταν μόνο του στην έρημο αλλά μαζί με την οικογένειά του και εκατοντάδες ανθρώπους που εγκαταλείπουν μαζικά τις εμπόλεμες ζώνες καθημερινά.

Οι υπάλληλοι του ΟΗΕ βοήθησαν τον Marwan να ενωθεί με την οικογένειά του που είχε περπατήσει μερικά μέτρα πιο μπροστά.

Απο την έναρξη του πολέμου στη Συρία, υπολογίζεται ότι πάνω από 2,5 εκατομμύρια Σύριοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο είναι παιδιά.

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Συρία δεν φαίνεται να συγκινεί περισσότερο από διαπιστώσεις και ευχολόγια μερικούς.