4 συμβουλές για να γίνουμε εξυπνότεροι αναγνώστες

0
559

Το Φεστιβάλ Βιβλίου της Βοστώνης γιορτάζει φέτος την 10η χρονιά του και το κάνει φέροντας 285 συγγραφείς στην πλατεία Copley το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ανάμεσά τους και φημισμένοι συγγραφείς όπως ο Μάικλ Πόλαν, νικητής του βραβείου James Beard, ο Στέφεν Γκρίνμπλατ, ιστορικός λογοτεχνίας που μάλιστα έχει κερδίσει το Πούλιτζερ, καθώς και πολλοί άλλοι.

Photo via Boston.com- ©Olivia Nadel

Η ιδρύτρια του Φεστιβάλ Ντέμπορα Πόρτερ δήλωσε ότι πέρσι επισκέφθηκαν το φεστιβάλ περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι, παρότι η Βοστώνη θεωρείται πόλη αθλητών. Έδωσε όμως στο boston.com και τέσσερις σπουδαίες συμβουλές για να γίνουμε όλοι εξυπνότεροι αναγνώστες, αυξάνοντας το αναγννωστικό μας… IQ. Ιδού:

1. Διαβάστε βιβλιοκριτικές. «Οι κριτικές με βοηθούν ν’ αποφασίσω αν ένα βιβλίο θα με ενδιέφερε», είπε η Πόρτερ προσθέτοντας ότι «οι βιβλιοκριτικές δίνουν μια καλή ιδέα τού τι παίρνεις διαβάζοντας ένα βιβλίο και αν είναι κατάλληλο ή όχι για σένα»

2. Ρωτήστε φίλους σας για προτάσεις. Να διαβάζετε τα βιβλία που σας προτείνουν ακόμα και αν δεν φαίνεται να ταιριάζουν με τα γούστα σας, μπορεί να εκπλαγείτε από τα προτεινόμενα βιβλία.

3. Παρακολουθήστε εκδηλώσεις με συγγραφείς. Εκδηλώσεις όπως τα Φεστιβάλ Βιβλίου  είναι μια ευκαιρία να ακούσεις εκατοντάδες συγγραφείς σε μία μέρα. Επίσης, πολλά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία προσκαλούν συχνά συγγραφείς που μιλούν για τα βιβλία τους. Ακούγοντας τον συγγραφέα να μιλά ο ίδιος για το έργο του, λέει η Πόρτερ, απολαμβάνουμε περισσότερο την ανάγνωσή του, γιατί είναι σαν να έχουμε τη φωνή του μες στο μυαλό μας.

4. Εγγραφείτε σε μια λέσχη ανάγνωσης. Συζητώντας ένα βιβλίο με μια ομάδα ανθρώπων είναι ευεργετικό για τους αναγνώστες με πολλούς τρόπους, είπε η Πόρτερ που έχει γίνει μέλος δεκάδων λεσχών ανάγνωσης. «Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βιώσεις τα βιβλία μέσα από τα μάτια άλλων. Και πραγματικά ν’ αναγκαστείς να αρθρώσεις τις δικές σου σκέψεις για το βιβλίο», καθώς οι αναγνώστες έρχονται από διαφορετικά βιώματα, όψεις της πραγματικότητας και background.

Είδαμε την είδηση: diastixo.gr
Πληροφορίες: boston.com