5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης Βιβλίων: “Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας”

0
491

vivliotrexala_psichogios_feat

Οι εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν για 5η συνεχόμενη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας”. Πρόκειται για έναν μαραθώνιο ανάγνωσης βιβλίων για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού (όλων των τάξεων) που θα διαρκέσει από σήμερα, 1η Οκτωβρίου μέχρι και τις 22 Απριλίου 2016 και υλοποιείται με την έγκριση της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Τμήμα Γ’ Μαθητικών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και των καινοτόμων δράσεων Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αγωγής Υγείας και Φιλαναγνωσίας και εστιάζει στις εξής θεματικές ενότητες: κοινωνική συμπεριφορά, καθημερινή συμπεριφορά, παιδικές ανασφάλειες, φιλοζωϊα, οικογένεια, υγεία, σχολικός εκφοβισμός, διαφορετικότητα, μαθηματικά, περιβάλλον, ιστορία. πολιτισμός, κυκλοφοριακή αγωγή, κοινωνία, φιλία, μουσική, πρότυπα, αθλητισμός, τεχνολογία.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η καλλιέργεια του πνεύματος φιλαναγνωσίας των μαθητών, η δημιουργική τους έκφραση, η ενήμερωσή τους για σύγχρονα κοινωνικά θέματα, η γνωριμία των μαθητών με σημαντικά έργα βραβευμένων συγγραφέων, οι συναντήσεις τους μαζί τους  και η έμπρακτη ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Κριτική επιτροπή αξιολόγησης των δράσεων που θα συμμετέχουν είναι οι συγγραφείς Έλενα Αρτζανίδου, Μερκούριος Αυτζής, Σοφία Παράσχου, Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, Γιώτα Φώτου καιΈλενα Χ. Στανιού.

Συμμετοχη μπορεί να δηλώσει κάθε τμήμα νηπιαγωγείου ή δημοτικού πατώντας εδώ. Για την υλοποίηση κάθε τμήμα θα πρέπει να υλοποιήσει οκτώ δράσεις φιλαναγνωσίας με αφορμή τα βιβλία που διάβασε.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός εδώ.