5ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ποίησης “K.Π. Καβάφης” 2019

0
136

Η International Art Academy διοργανώνει τον 5ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης “K.Π. Καβάφης” 2019. Στο Διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας, με μια ποιητική συλλογή γραμμένη στην ελληνική γλώσσα.

Φέτος ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Διεύθυνσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Το πρώτο βραβείο θα είναι η Έκδοση της βραβευθείσας Ποιητικής Συλλογής ενώ θα δοθούν συνολικά τριάντα βραβεία, ανάμεσα στα οποία τα Βραβεία Όμηρος, Ευριπίδης, Αισχύλος, Σοφοκλής, Ανακρέων και αρκετά άλλα βραβεία, διακρίσεις και έπαινοι  από την International Art Academy σε όλους τους συμμετέχοντες στην Τελική Φάση, ανάλογα με το βαθμό αξιολόγησης των έργων τους.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων Διαγωνισμών όπου η Οργανωτική Επιτροπή δέχθηκε πολύ σημαντικά έργα από εξαιρετικούς σύγχρονους ποιητές, οι οποίοι εκπροσωπούν επάξια σήμερα την Ποίηση ανά τον κόσμο, η International Art Academy προχωράει  με αισιοδοξία στον 5ο Διαγωνισμό, με στόχο να υπηρετήσει με συνέπεια το νέο θεσμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές βραβευμένες ποιητικές συλλογές από τους προηγούμενους Διαγωνισμούς, εκδόθηκαν ήδη από γνωστούς εκδοτικούς οίκους.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Προκριματική και Τελική. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να προκριθεί στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού αν συγκεντρώσει τουλάχιστον 50 βαθμούς (με άριστα το 100) στην Προκριματική Φάση.

Η σειρά αξιολόγησης των διαγωνιζόμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας,σύμφωνα με την παραλαβή των συμμετοχών από τη Γραμματεία του Διαγωνισμού.

Τα ονόματα των προκριθέντων στην Τελική Φάση θα ανακοινώνονται σταδιακά στις ιστοσελίδες: www.artsociety.gr και www.artsociety.gr/artacademy

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό, για την έγκαιρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. -στη διεύθυνση: InternationalArtAcademy, Χριστίνα Μαρκίδου, Τ.Θ. 1114, ΤΚ 38110 ΒΟΛΟΣ -με την ένδειξη: για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης«Κ.Π.Καβάφης».

Τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν με απλή επιστολή και όχι συστημένη. Οι συμμετοχές θα πρέπει να σταλούν υποχρεωτικά και με e-mail στην διεύθυνση: artacademy@artsociety.gr

Λόγω της συμμετοχής ποιητών από διάφορες χώρες, είναι πιθανό να μην σταθεί δυνατή η διοργάνωση επίσημης εκδήλωσης απονομής των βραβείων. Στην περίπτωση αυτή τα βραβεία θα αποσταλούν ταχυδρομικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στο τηλέφωνο 0030 6909127982 και στο e-mail: artacademy@artsociety.gr Οι Δηλώσεις Συμμετοχής έχουν ξεκινήσει

Για την ομαλή λειτουργία του Διαγωνισμού (για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός παραλαβής συμμετοχών στη λήξη της προθεσμίας) και για την έγκαιρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό.

Περισσότερες ππληροφορίες για τον Διαγωνισμό θα βρείτε εδώ