5 χρόνια Library4All, 5 χρόνια χιλιάδες βιβλία σε χιλιάδες σχολεία και βιβλιοθήκες

0
3775

18 Σεπτεμβρίου 2013, 18 Σεπτεμβρίου 2018. Πέντε χρόνια συμπληρώνει σήμερα αυτή η απίθανη βιβλιοδιαδρομή που πήρε το ξάστερο σημασιολογικά όνομα Library4All και στέλνει καθημερινά κατά δεκάδες βιβλία σε όσα σχολεία και βιβλιοθήκες το έχουν ανάγκη. Δηλαδή… παντού!

Πάνω από 63.000 βιβλία έφτασαν σε 779 νηπιαγωγεία και 459 δημοτικά σχολεία. Το Library4All μοιάζει τόσο φρέσκο σα να ξεκίνησε μόλις. Η ορμή και το πάθος των ανθρώπων του είναι σα να μην πέρασε μέρα και μόχθος κανείς. Πολλές φορές μοιάζει σα να αναζητά το ίδιο τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που δεν έχουν λάβει βιβλία, να επικοινωνήσουν μαζί του, να επωφεληθούν από τις αποστολές του, να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες τους. Αλλά οι υποχρεώσεις είναι πολλές. Γι’ αυτό, στείλτε εσείς ένα μήνυμα από το email του σχολείου σας στο info@library4all.com με τα παρακάτω στοιχεία: τηλέφωνο, διεύθυνση του Σχολείου, όνομα Προϊσταμένης/ου ή Διευθυντή/ντριας εάν πρόκειται για δημοτικό καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο ζητώντας βιβλία.

Κριτήρια δεν υπάρχουν. Το Library4 All κρατάει λίστα προτεραιότητας και μόλις έχει διαθέσιμα βιβλία, ετοιμάζει ένα κουτί με 20-30 βιβλία, επικοινωνούν με το εκάστοτε σχολείο και ξεκινάει η αποστολή. Η λίστα με τα σχολεία που κάνουν αίτηση είναι μεγάλη για αυτό πρέπει να έχετε υπομονή. Δεν στείλατε mail σήμερα και λάβατε τα βιβλία σε 5 μέρες.

Τις αποστολές πραγματοποιεί γενναιόδωρα η Αθηναϊκή Μεταφορική, μεγάλος χορηγός του Library4All. Ρωτήσαμε την συγγραφέα και ψυχή του Library4All, Ελένη Γερουλάνου, για τη σημασία που έχει αυτή η προσπάθεια για εκείνη. “Η αγάπη μου για τα παιδιά και το βιβλίο, η χαρά της προσφοράς, η δύναμη της συνεργασίας και το όνειρο όλα τα σχολεία σε κάθε γωνιά της χώρας να έχουν μια βιβλιοθήκη με ράφια γεμάτα βιβλία” είναι αυτά που κινητοποιούν την ίδια και τους πολύτιμους συνοδοιπόρους της. Όσο για το τι ονειρεύεται η ίδια να έχει πετύχει το Library4All σε άλλα…5 χρόνια από σήμερα; “Μακάρι το Library4all με τη δράση του να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάγκη ύπαρξης βιβλιοθηκών σε όλα τα σχολεία της χώρας. Γιατί μας φαίνεται αδιανόητο να υπάρχουν σχολεία χωρίς βιβλία.”

Όλη τη χρονιά συγκεντρώνονται βιβλία για τα σχολεία της περιφέρειας, για να φτάσουν ως και τις πιο απομακρυσμένες σχολικές μονάδες. Για τα σχολεία της Αττικής τον Φεβρουάριο έρχεται το καθιερωμένο bookwave, στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Πειραιώς.

Με ποιους τρόπους στηρίζουμε το Library4All

  • Χαρίζουμε καινούρια ή σχεδόν καινούρια βιβλία αφού πρώτα επικοινωνήσουμε την πρόθεσή μας στο email info@library4all.com
  • κάνουμε χρηματική δωρεά (πατήστε εδώ) που επιτρέπει να επιλέγουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του Library4All βιβλία που θα αγοράσουν για τις αποστολές τους. Ακόμη και €1 είναι πολύτιμο!

Το έργο του Library4All ξεκινάει πάντα από όλους εμάς!

Γνωρίστε το Library4All

Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. Ο ρόλος του Library4all είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους.

Τα βιβλία που προσφέρει είναι καινούρια ή σε άριστη κατάσταση και προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων.

Από το 2013 μέχρι σήμερα το Library4all έχει προσφέρει περισσότερα από 63.000 βιβλία σε 1.312 βιβλιοθήκες σχολείων στην Αττική και την περιφέρεια. Βιβλία έχουν ταξιδέψει στα ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο, στο Κατάρ, στην Τιφλίδα, στο Cambridge και στη Νέα Υόρκη, Επίσης έχει δώσει 50.000 βιβλία σε διάφορους φορείς σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να αναφερθεί ότι με το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, το Library4all φροντίζει και στέλνει ξενόγλωσσα βιβλία, κυρίως στην αγγλική και την αραβική γλώσσα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε σχολεία με προσφυγόπουλα.

Το Library4All είναι οι άνθρωποί του, η Ελένη Γερουλάνου, η Αναστασία Κάλου, η Βασιλική Μπούκη, η Ξένια Π. Παπασταύρου, η Μαρίνα Σπυρίδωνος, η Παναγιώτα Στρίκου, ο Άγης Τερζίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Library4all

instagram: @library4all_

Facebookhttps://www.facebook .com/Library4all/

Παπαφλέσσα 29, ΤΚ 146 71, Νέα Ερυθραία, Αττική