60 σύγχρονα παιχνιδοτράγουδα, του Μανόλη Φιλιππάκη

0
3033

Τίτλος: 60 σύγχρονα παιχνιδοτράγουδα
Μανόλης Φιλιππάκης
2 βιβλία, 7 cd, 1 dvd
Εκδόσεις: Λευκό Αερόστατο

paixnidotragouda60 νέα πρωτότυπα παιδικά τραγούδια που μπορείς να τραγουδήσεις, να χορέψεις, να παίξεις, να επεκτείνεις είναι το νέο πόνημα του Μανόλη Φιλιππάκη. Ο δάσκαλος και μουσικός που επιμένει στην παιγνιώδη βιωματική μάθηση, στη δύναμη της ομάδας και στην οικοδόμηση της γνώσης μέσω της αυθεντικής καλλιτεχνικής έκφρασης.

Τα 60 αυτά τραγούδια αποτελούν αποτέλεσμα της συνεργασίας του με μουσικούς, παιδαγωγούς και παιδιά κατά τις περιοδείες του σε σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και στην κατασκήνωση “Τσικιμπούμ” που διατηρεί ο ίδιος στα Χανιά της Κρήτης (Χωραφάκια Ακρωτηρίου Χανίων). Πολλά από αυτά μάλιστα έχουν ερμηνεύσει, συμμετέχοντας φιλικά, σπουδαίοι ερμηνευτές όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Λάκης Χαλκιάς,η  Πόπη Αστεριάδη κ.α.

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, εμψυχωτές, κοινωνικοί λειτουργοί και γονείς είναι οι κυριότερες ομάδες στις οποίες απευθύνονται τα 60 σύγχρονα παιχνιδοτράγουδα ως πολύτιμο υλικό στη σχέση τους με τα παιδιά.

Περιλαμβάνονται 7 cd με 60 κομμάτια εκ των οποίων 17 ορχηστρικά θέματα και 43 τραγούδια. Τα θέματα και οι τρόποι προσέγγισης και ανάδειξής τους ποικίλουν. Στους δύο τόμους αναπτύσσονται όλες οι πρακτικές εφαρμογές αυτών των τραγουδιών, η προετοιμασία τους, οι προεκτάσεις και η περαιτέρω αξιοποίησή τους. Επίσης, ένα dvd όπου ο θεατής μπορεί να δει τα τραγούδια να χορεύονται και να παίζονται ώστε να πάρει τις ιδέες για να εκκινήσει τις δικές του εφαρμογές. Πάρτε μια ιδέα:

Καλοκαιρινές εξερευνήσεις
Πέντε φίλοι αγαπημένοι
γελαστοί κι αντρειωμένοι
ρίχνουν μακρινή βουτιά
κολυμπάνε στα βαθιά

Δίπλα τους μικρές γαρίδες,
αστακοί και πεταλίδες
ροζ κοράλλια αστραφτερά
και δυο ψάρια με φτερά.

Σαν δελφίνια κολυμπάνε
πιο βαθιά ακόμα πάνε,
εξερεύνηση, παιχνίδια
γαλανά, χρυσά στολίδια.

Θησαυρούς και χίλια πλούτη,
κρύβει η θάλασσα ετούτη,
τα ‘χουν κρύψει οι γοργόνες
στις ανήλιαγες κρυψώνες.

Η τιμή των 2 τόμων με τα 7 cd και το dvd βιωματικής εφαρμογής είναι περίπου 100 ευρώ.

Ο Μανόλης Φιλιππάκης είναι Πανεπιστημιακός, δάσκαλος και εμψυχωτής. Εργάστηκε σε Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Δημιούργησε τη σχολή εμψύχωσης «Κέντρο Επικοινωνίας, Έκφρασης και Δημιουργίας Κρήτης». Είναι συγγραφέας 12 βιβλίων & δημιουργός 32 C.D. Δίδαξε σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι Υποδιευθυντής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργικές τέχνες και εμψύχωση» στο Global College Λευκωσίας. Έργο ζωής του που δημιούργησε με τους συνεργάτες του στα Χανιά, είναι το Διεθνές Πολιτιστικό Χωριό – Κατασκήνωση “ΤΣΙΚΙΜΠΟΥΜ”, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 300 παιδιά, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα μεγάλο μέρος από το συγγραφικό του έργο είναι αναγνωρισμένο με έπαινο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και έχει εγγραφεί στον κατάλογο των διδακτικών μέσων του Υπουργείου Παιδείας.