More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤα 50 βιβλία του elniplex πάνε στους...

    Τα 50 βιβλία του elniplex πάνε στους…

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τους νικητές των 50 βιβλίων του elniplex. Η διαδικασία επιλογής ήταν πολύ δύσκολη καθώς οι δραστηριότητες και οι προτάσεις ήταν αρκετές και έπρεπε να τις επεξεργαστούμε αναλόγως. Ευχαριστούμε άπαντες που εμπιστεύθηκαν τα δυο θεατρικά πακέτα των εκδόσεων Χαραυγή στα οποία βάλαμε συγγραφικά και τα δυο χέρια μας καθώς και όλους όσοι εμπνεύστηκαν δραστηριότητες και ιδέες από τα βιβλία, τις πραγματοποίησαν μέσα στις τάξεις τους με παιδιά και μας τις έστειλαν.

    Οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία συντάκτες ψήφισαν από το 1-5 δίνοντας τους περισσότερους βαθμούς στην πρώτη τους προτίμηση κ.ο.κ.

    Οι νικητές των 5 βραβείων του elniplex είναι:

    ΠΕΜΠΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ- 5 ΒΙΒΛΙΑ
    Ελένη Χατζηστεφάνου, δασκάλα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαϊδας

    Η δασκάλα από την Πτολεμαϊδα του νομού Κοζάνης κυρία Ελένη Χατζηστεφάνου μαζί με τη συνάδελφό της Μαρία Βιολάκη και την καθηγήτρια πληροφορικής Γεωργία Καρατόσιου έφτιαξαν με τα παιδιά μια εφημερίδα για τον Αϊ-Βασίλη με αφορμή τη Βιρτζίνια. Αλλά ας αφήσουμε την κυρία Χατζηστεφάνου να τα πει καλύτερα: “Μας δώσατε έμπνευση για άλλη μια φορά. Εδώ και ένα μήνα διαβάζουμε το βιβλίο και νομίζω πως βρήκαμε τον Άι Βασίλη στην καρδιά μας. Με αυτό το σύνθημα γίναμε βοηθοί του Αϊ-Βασίλη, φτιάξαμε πολλές κατασκευές με την μέθοδο της χαρτοπετσέτας και τις χαρίσαμε στο Σύλλογο γονέων ΑΜΕΑ Εορδαίας ο οποίος την Κυριακή 21- 12-2014 θα διοργανώσει μπαζάρ χριστουγεννιάτικων κατασκευών. Εκεί θα μοιράσουμε και την εφημερίδα μας. Η εφημερίδα είναι όλη εμπνευσμένη από το βιβλίο. Η πρώτη σελίδα είναι η διάσημη απάντηση στο γράμμα της Βιρτζίνια. Σήμερα με αφορμή την δραστηριότητα του βιβλίου “Ο Αϊ-Βασίλης σου Βιρτζινία” φτιάξαμε ένα Αϊ-Βασίλη, τον κάναμε κάρτα και τον στείλαμε στους e-twinning φίλους μας με το σύνθημα “Santa Claus brings us together”. Ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσφέρετε!!! Καλές γιορτές!!!”

    Σκεπτικό βράβευσης: Χρήση e-twinning, δασκάλα με την ύλη να τρέχει, δημιουργία εφημερίδας αφιερωμένης στο βιβλίο, φιλανθρωπική δράση σε τοπικό επίπεδο.
    Ψήφοι: 14
    Θα ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία αν: αν είχαμε δει την ηλεκτρονική εφημερίδα που μας έστειλαν και που κατέλειξε για έναν απροσδιόριστο λόγο στα spam mails. Πολύ καλή δουλειά που αδικήθηκε από εμάς και το ομολογούμε με ειλικρίνεια. Θα επανορθώσουμε όπως εμείς ξέρουμε.

    Δείτε την πολύ όμορφη εφημερίδα τους (δεύτερη έκδοση) πατώντας στον τίτλο Η εφημερίδα μας αλλά ξεφυλλίστε την και ηλεκτρονικά εδώ

    merrychristmassanta-xatzistefanou

    ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ- 5 ΒΙΒΛΙΑ
    14ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης

    Το 14ο Νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης έπαιξε με την τεχνολογία! Δείτε το βίντεο που ετοίμασαν πατώντας εδώ.

    Σκεπτικό βράβευσης: χρήση τεχνολογίας από τις νηπιαγωγούς, δημιουργία εικόνων και βίντεο, ηχογράφηση παιδιών, συνεργασία.
    Ψήφοι: 15
    Θα ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία αν: μας έστελναν περιγραφή του τρόπου που δούλεψαν και δημιούργησαν το βίντεο.

    ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ- 5 ΒΙΒΛΙΑ
    Le Petit La Salle- Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο, Παιδικός Σταθμός, Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

    Το ιδιωτικό Νηπιαγωγείο-Παιδικός Σταθμός ‘Le Petit La Salle” συμμετείχε το διαγωνισμό πολύ συγκροτημένα. Από άποψη φακέλου και εγγράφων ήταν η πιο σωστά δομημένη συμμετοχή. Ας δούμε τι έκαναν μέσα από τους ίδιους:

    “Με αφορμή το παραμύθι «Ποιος απήγαγε τον Αϊ- Βασίλη», του Βασίλη Παπαθεοδώρου από τις εκδόσεις Χαραυγή, αποφασίσαμε μαζί με τα παιδιά να προσφέρουμε και εμείς τη βοήθειά μας στην υπόθεση της εξαφάνισης του Αϊ- Βασίλη.
    Διαμορφώσαμε τις αίθουσες στο σχολείο μας έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα μυστικό χώρο, γεμάτο δοκιμασίες και αδιαπέραστα εμπόδια. Μεταμορφώσαμε τα παιδιά σε μικρούς κομάντο έτοιμους για δράση. Κάθε αίθουσα του σχολείου μας έκρυβε από ένα στοιχείο για τη λύση του μυστηρίου. Τα παιδιά έπρεπε να περάσουν από τις δοκιμασίες της εκάστοτε αίθουσας, ώστε να ανακαλύψουν το κάθε στοιχείο. Τα στοιχεία ήταν τρία. Βρίσκοντάς τα οι μικροί μας κομάντο θα μπορούσαν να τα ενώσουν και να συλλέξουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τη μυστική τοποθεσία, όπου βρίσκεται ο Αϊ- Βασίλης.
    Η περιπέτεια ξεκίνησε με ένα γράμμα που μας έστειλαν τα ξωτικά του Αϊ – Βασίλη. Στο γράμμα αυτό ζητούσαν τη βοήθειά μας για να ανακαλύψουμε που βρίσκεται ο Αϊ – Βασίλης. Οι μικροί μας μαθητές ενθουσιάστηκαν με την ιδέα της διάσωσης. Με τη βοήθεια των δασκάλων τους, μεταμφιέστηκαν σε μικρούς κομάντο, φορώντας κορδέλες στο κεφάλι και βάφοντας τα πρόσωπα τους σε χρώματα παραλλαγής.
    Η αναζήτηση ξεκίνησε από τους διαδρόμους του σχολείου μας. Ψάχνουμε προσεκτικά κάθε γωνιά για πιθανά στοιχεία κρατώντας στα χέρια μας τα χειροποίητα κυάλια μας.lepetit4a

    Έπειτα, περάσαμε στις μυστικές αίθουσες. Στην πρώτη αίθουσα, για να βρούμε το στοιχείο που χρειαζόμασταν, έπρεπε να κινηθούμε πολύ προσεκτικά και να επιδείξουμε αξιοζήλευτη ευλυγισία. Ο δρόμος για το στοιχείο που χρειαζόμασταν είχε καλυφθεί από έναν ιστό αράχνης, κάτω από τον οποίο έπρεπε να περάσουμε χωρίς να τον ακουμπήσουμε. Το πρώτο στοιχείο μας βρέθηκε εκεί! Ήταν τα κουδουνάκια του Αϊ- Βασίλη. lepetit1a lepetit5a
    Στη δεύτερη αίθουσα τα παιδιά έπρεπε να διασχίσουν έναν λαβύρινθο και να προσπεράσουν με προσοχή τη δώρο-παγίδα, χωρίς να ρίξουν ούτε ένα δώρο. Έπειτα, έπρεπε να περάσουν γονατίζοντας πάνω από ένα μαξιλάρι, να πηδήξουν σε δύο στεφάνια και να κινηθούν ζικ – ζακ ανάμεσα σε κορύνες . Τελικά, κατάφεραν να βρουν το δεύτερο στοιχείο, που ήταν ο σκούφος του Αϊ-Βασίλη.lepetit3a
    Στην τρίτη αίθουσα στόχος μας ήταν να βρούμε τον σάκο του Αϊ-Βασίλη. Αρχικά, ισορροπήσαμε μία χριστουγεννιάτικη μπάλα πάνω σ’ ένα κουτάλι και διασχίσαμε το πρώτο τμήμα της διαδρομής μας κρατώντας την. Στη συνέχεια, πηδήξαμε πάνω από εμπόδια διαφορετικού ύψους και αφού τα καταφέραμε βρήκαμε το ζάρι των συναισθημάτων. Ένα ζάρι, το οποίο σε κάθε του όψη απεικονίζει και ένα διαφορετικό συναίσθημα. Για να συνεχίσουμε έπρεπε να ρίξουμε το ζάρι και να εκφράσουμε το συναίσθημα που τύχαμε.
    Τέλος, για να ολοκληρωθεί η διαδρομή και να βρούμε το στοιχείο, έπρεπε να σχεδιάσουμε σε ένα μαυροπίνακα, με κιμωλία τον αριθμό ένα.lepetit2a Lepetit6a
    Αφού βρήκαμε τα τρία στοιχεία που αναζητούσαμε, τα συγκεντρώσαμε όλα μαζί, τα αξιολογήσαμε και διαπιστώσαμε πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για την εύρεση του Αϊ-Βασίλη.
    Στείλαμε τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε στα ξωτικά για να εξιχνιάσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του Αϊ- Βασίλη. Αισθανθήκαμε περήφανοι που προσφέραμε κι εμείς τη βοήθειά μας ώστε να πάρουν και φέτος τα δώρα τους όλα τα παιδιά του κόσμου.”lepetit7aΣημ.: Οι φωτογραφίες επεξεργάστηκαν από το elniplex σύμφωνα με την πάγια τακτική του να μη δείχνει πρόσωπα παιδιών.

    Σκεπτικό βράβευσης: εύρος δραστηριοτήτων, πρωτοτυπία, μετεξέλιξη ιδεών του δικού μας βιβλίου, εξαιρετικά σωστά συγκροτημένος φάκελος συμμετοχής, πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
    Ψήφοι: 19
    Θα ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία αν: δεν υπάρχει κάποια παρατήρηση.

    ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ-10 ΒΙΒΛΙΑ
    Δημοτικό σχολείο Τύμβου Μαραθώνα

    Το Δημοτικό Σχολείο Τύμβου Μαραθώνα έκανε μια σπάνια πρωτοτυπία. Ήταν το μοναδικό σχολείο από τα 200 περίπου που ανέβασαν κάποιο από τα δύο έργα που… ανέβασε και τα δύο θεατρικά έργα την ίδια μέρα και ώρα, στην ίδια γιορτή! Ας δούμε μερικά από τα θαυμαστά που μας έστειλαν με χιούμορ σχεδόν… elniplex-ικό!

    Η Μπαλάντα των 8 ιδεών για του elniplex το διαγωνισμό
    Για μας βραβείο ήτανε που παίξαμε τα θεατρικά σας και τα παιδιά αγάπησαν ολόκληρη τη δουλειά σας
    Μα θα είμαστε ειλικρινείς δε θα ήταν διόλου άσχημο και κανένα βιβλίο σταλμένο από το elniplex, δώρο ευχαριστήριο
    Άλλωστε το αξίζουμε γιατί είχαμε ιδέες αστείες, έξυπνες, πολλές, όλες καλές και φαεινές.
    Ιδέα πρώτη: H σκηνή & το σχοινί (λογοπαίγνιο κι ιδέα σκηνοθετική) Στην αλλαγή κάθε σκηνής έβγαινε ο αφηγητής έλεγε «1η σκηνή» έριχνε κι ένα σχοινί!
    Ιδέα δεύτερη: Αφηγητής, υπεύθυνος & φροντιστής (Ιδέα σκηνοθετική) Τα παιδιά αφηγητές ήτανε και φροντιστές στην αλλαγή κάθε σκηνής του κάθε πρωταγωνιστή ισιώνανε το φιόγκο και το ατίθασο μαλλί!
    Ιδέα τρίτη: Ποιος τα έπιπλα θα μετακινεί όταν η σκηνή το απαιτεί; (ιδέα πρακτική αλλά και συνεργατική) Καλό το θεατριλίκι αλλά έχει και χαμαλίκι… βρήκαμε λοιπόν, χέρια στιβαρά στης πέμπτης τάξης τα καλά παιδιά
    Ιδέα τέταρτη: H ψυχή έχει φωνή και όψη μαγική (ιδέα σκηνοθετική εμπνευσμένη, μαγική) Με πλάτη γυρισμένη στο κοινό και ρούχο μαύρο αλλά μαγικά αστραφτερό ένα κορίτσι μιλάει απ την ψυχή όταν η Βιρτζίνια γράφει επιστολή.
    Ιδέα πέμπτη: Χορευτικό (χορογραφία «όλα τα λεφτά») Τύφλα να ‘χει ο Τραβόλτα όταν τα δευτεράκια φέρνουν βόλτα! Φιγούρες, κέφι, τσαχπινιά το γλεντήσαμε καλά!
    Ιδέα έκτη: άσε τα παιδιά να εκφραστούν … μια σκηνή για Όσκαρ (όταν τα παιδιά μπαίνουν στο πετσί του ρόλου μαγεύουν με την ερμηνεία τους) Μας δυσκόλεψε πολύ με τους μαύρους η σκηνή… στην πρεμιέρα τελικά ήταν όλα τα λεφτά!
    Ιδέα έβδομη: Πού θα βρούμε τα λεφτά για κοστούμια, σκηνικά; Κουβέρτες απ’ το ναυτικό, καπέλα απ’ το σεντούκι το παλιό, ρούχα εποχής από το σχολείο το Ειδικό, (έχει βεστιάριο καλό) κι όσο για τη σκηνή μας… γέμισε απ’ το καφέ «αυλαία» που εκτός από καφέ καλό έχει και έπιπλα ωραία!
    Ιδέα όγδοη: 2 σε 1 παρακαλώ! (Πανελλαδική καινοτομία!) Εμείς τα αγαπήσαμε και τα δυο σας βιβλία και πήραμε απόφαση που γράφει ιστορία: παίξαμε δυο θεατρικά στην ίδια τη γιορτή και ήταν μια εμπειρία σ υ γ κ λ ο ν ι σ τ ι κ ή!
    Αυτά αρκούν ελπίζουμε για ένα σας βραβείο αν διαφωνείτε θα ‘τανε κακόγουστο αστείο!

    Δείτε και το βίντεο που ετοίμασαν εδώ.

    Σκεπτικό βράβευσης: εξαιρετική προσέγγιση των 2 θεατρικών έργων (μας έστειλαν και το dvd το οποίο ασφαλώς δε δημοσιεύουμε), εύρος πρωτοτυπιών πάνω στη σκηνή, μετεξέλιξη σκηνικών και σκηνοθετικών ιδεών, ευρήματα, ανέβασμα και των δύο παραστάσεων ταυτόχρονα την ίδια μέρα και ώρα από δύο διαφορετικά τμήματα με το ίδιο κοινό από κάτω, συνεργασία μεταξύ δασκάλων και με φορείς, χρήση τεχνολογίας (δημιουργία βίντεο) είναι μερικοί μόνο από τους λόγους αυτής της πολύ όμορφης συμμετοχής.
    Ψήφοι: 23
    Θα ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία αν: δεν υπάρχει κάποια παρατήρηση. Πολύ δυνατή συμμετοχή.

    ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ-25 ΒΙΒΛΙΑ
    Ζαννετίδη Φωτεινή, δασκάλα στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

    Θα μπορούσε να έχει και υπότιτλο “μόνη εναντίον όλων”. Μια δασκάλα καταφέρνει να κάνει τόσα πολλά, μόνη της με τα παιδιά της, να τα στέλνει εγκαίρως (γιατί πήραμε και κάποιες εκπρόθεσμες συμμετοχές) και να είναι τόσο μεγάλη η ποικιλία και τόσο όμορφη η προσέγγισή της που να σε οδηγεί στη σκέψη να τη βραβεύσεις. Η κυρία Ζαννετίδη μας έστειλε και το dvd της παράστασης το οποίο θεατρικά, σκηνικά και ερμηνευτικά ήταν εξαιρετικό. Δεν το δημοσιεύομε ασφαλώς αλλά μελλοντικά θα δημιουργήσουμε ένα βίντεο από την παράστασή της με μωσαικό στα πρόσωπα των παιδιών.

    Περιγραφή Δραστηριοτήτων Πατήστε στον τίτλο για να δείτε το Powerpoint όπου η εκπαιδευτικός περιγράφει αναλυτικά όλα όσα πραγματοποίησε με τα παιδιά της τάξης της. Εμπεριέχονται φωτογραφίες, δραστηριότητες, κατασκευές, ιδέες. Οι φωτογραφίες με πρόσωπα έχουν επεξεργαστεί από το elniplex σύμφωνα με την πάγια τακτική του να μη δημοσιεύει πρόσωπα παιδιών παρότι είχαμε την άδεια. zannetidi1 zannetidi2

    Σκεπτικό βράβευσης: πλήθος δραστηριοτήτων, ανέβασμα θεατρικού έργου με εξαιρετικό αποτέλεσμα, προσωπική εργασία για αποστολή όλων σχεδόν των δραστηριοτήτων, προσκλήσεων, dvd, προγραμμάτων), ευρήματα και πρωτότυπες κατασκευές, μία εκπαιδευτικός με το βάρος της ύλης να τρέχει, με πρώτη δημοτικού που προφανώς είναι μια δύσκολη τάξη, μετεξέλιξη σκηνικών και σκηνοθετικών ιδεών, δραστηριότητες πριν και μετά την παράσταση, προσωπική αυτοαξιολόγηση της εκπαιδευτικού.
    Ψήφοι: 26
    Θα ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία αν: μάλλον δεν υπάρχει ψηλότερα.

    Καλοδιάβαστε σε όλους! Η αποστολή των βιβλίων θα γίνει δωρεάν από το elniplex εντός του Φεβρουαρίου στη διεύθυνση που θα δηλώσουν οι νικητές στο mail του elniplex.
    Μπείτε στο νέο μεγάλο διαγωνισμό του elniplex για 15 βιβλία μυθολογίας και ιστορίας. Περισσότερα εδώ.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular