More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΠώς να αγαπάς - Ένας πρωτότυπος οδηγός για τον έρωτα και τις...

    Πώς να αγαπάς – Ένας πρωτότυπος οδηγός για τον έρωτα και τις σχέσεις, του Άλεξ Νόρις (μετ.: Γ. Κ. Παναγιωτάκης)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 12+  — Graphic Novel για εφήβους, νέους+ — LGBTQ+ friendly

    Τι κρίμα να πιστεύουμε ότι η Σχέση και η φιλία είναι τελείως διαφορετικές έννοιες, αφού, αν δεν υπάρχει φιλία ανάμεσά σας, η μεγάλη Σχέση σας θα μοιάζει αδειανή. Αν δείτε τη Σχέση σαν μια μεγάλη φιλία, όλα θα σας φαίνονται λιγότερο αγχωτικά.

    Ο Άλεξ Νόρις φτιάχνει ένα εξαιρετικό graphic γνώσης για τον έρωτα και όλες τις συντεταγμένες του, με τρόπο ανάλαφρο και με διάθεση να βρει ο αναγνώστης τις απαντήσεις.

    Περί τίνος πρόκειται

    Κι εκεί που αιωρείσαι στο κενό της μοναξιάς, ξάφνου ένα σκίρτημα σου γεμίζει το μυαλό, σε μεταμορφώνει σε κάτι τρελό κι αλλοπαρμένο. Κι όταν ο άνθρωπος που ερωτεύτηκες φύγει, πάλι στο κενό. Και τότε ψάχνεις ένα εγχειρίδιο να σε βοηθήσει. Να το! Αυτό είναι!

    Δεν έχει έτοιμες απαντήσεις, δεν υπόσχεται θαύματα, αλλά θα σε βοηθήσει να προσεγγίσει τον έρωτα με τον δικό σου, μοναδικό τρόπο. Και τελικά, αυτό που υπόσχεται το κάνει.

    Γιατί δεν έχουμε ταίρι; Τι συμβαίνει όταν καψουρευόμαστε και πέφτουμε στα πατώματα; Τι γίνεται όταν ο έρωτας μας καίει ή όταν σιγοσβήνει και χάνεται; Πού θα βρω τον έρωτα; Είναι όλοι για εμένα; Ερωτευόμαστε τους άλλους ή την συνθήκη, έτοιμοι να ερωτευτούμε τον καθένα που θα βρεθεί μπροστά μας; Γιατί με έλκουν τα “κακά” παιδιά; Πώς γίνεται το πρώτο βήμα; Μήπως πρέπει κάποτε να το κάνεις εσύ και όχι να περιμένεις τους άλλους; Πόσο περίπλοκος είναι ο έρωτας; Γίνεται να ερωτευτώ παραπάνω από έναν ταυτόχρονα; Πώς πρέπει να είναι μια ωραία σχέση; Τι σημαίνει προχωράω γρήγορα; Είναι εντάξει όταν μαλώνουμε συχνά; Γιατί ζηλεύουμε; Είναι φυσιολογικό; Υπάρχει χρόνος να πούμε το σ’ αγαπώ; Υπάρχει έρωτας για πάντα;

    Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα βρείτε να απαντώνται στο Πώς να αγαπάς.

    Εστιάζοντας

    Ο δημοφιλής queer καλλιτέχνης από το Σουόνσι της Ουαλίας, Άλεξ Νόρις, κατέκτησε το διαδίκτυο με τα webcomic του, όπως το ιδιαίτερα επιτυχημένο«Oh no». Παγίωσε ένα στυλ με ποικίλα καρέ και πάνελ, όπου με λιτές ημιανθρώπινες μορφές προσεγγίζει συναισθήματα, κοινωνικά φαινόμενα και τους στροβιλισμούς τους και πλέον είναι η ώρα να γνωρίσουμε κι εμείς τις δημιουργίες του.

    Το nonfiction graphic novel Πώς να αγαπάς- Ένας πρωτότυπος οδηγός για τον έρωτα και τις σχέσεις, είναι πράγματι αυτό που λέει: και οδηγός και πρωτότυπος. Με έναν ανάλαφρο τρόπο, δίχως καμία διάθεση ακαδημαϊκής ή συναφούς παροχής εγκυκλοπαιδικών γνώσεων που θα διαφωτίσουν τον διψασμένο αναγνώστη, ο οποίος δήθεν εναγωνίως αναζητά απαντήσεις, ο Νόρις σπάει τον θεμελιώδη άρχοντα του κόσμου, τον έρωτα, σε κομμάτια, και αρχίζει μέσω ερωταπαντήσεων να πολιορκεί μία μία τις κερκόπορτές του, τα αχανή του σύμπαντα, τα πώς και τα γιατί του. Το χιούμορ και το γενικότερο ύφος του Νόρις είναι απολαυστικό μέσα στην απλότητα, τη συμπυκνωμένη γνώση που φέρει και τον τρόπο που διαχειρίζεται όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν από τον έρωτα, από την ανάγκη και το φλερτ, μέχρι τον χωρισμό και την ανασύνταξη δυνάμεων.

    Προφανώς είναι ένα βιβλίο φιλικό προς την LGBTQ+ κοινότητα και κάθε διαφορετικότητα το οποίο ανοίγει πόρτες συναισθηματικής ασφάλειας και ψυχικής ενδυνάμωσης προς κάθε προσανατολισμό και προτίμηση. Ο Νόρις τονίζει τη σημασία του έρωτα και του μη έρωτα, της μοναξιάς και της αδυναμίας, της φιλίας που είναι ιδιαιτέρως σημαντική έκφραση και την απουσία τοξικότητας, ελέγχου και κυριαρχικού μοντέλου σε κάθε εκδοχή του.

    Η βαθιά εσωτερική δύναμη του βιβλίου βρίσκεται στην επιλογή του Νόρις να μην παρέχει έτοιμες, στιλιζαρισμένες απαντήσεις, αλλά να οδηγεί τον αναγνώστη να σκεφτεί και να βρει μόνος του αυτό που έχει ανάγκη, αυτό που τον συμπληρώνει στο παρόν ερώτημα που τον απασχολεί. Έτσι, το Πώς να αγαπάς καταλήγει να είναι ένα απαραίτητο feelgood (κατά τον τρέχοντα διεθνή όρο) βιβλίο για τον Θεό που δεν σε κάνει πάντα feelgood.

    Για αναγνώστες από 12 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Πώς να αγαπάς - Ένας πρωτότυπος οδηγός για τον έρωτα και τις σχέσεις
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    How to Love
    Συγγραφέας:

    Alex Norris

    Εικονογράφος:

    Alex Norris

    Εκδόσεις:

    Πατάκης, Φεβρουάριος 2024

    Μετάφραση:

    Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης

    Σελίδες:

    224

    Μέγεθος:
    17,5 Χ 20,5
    ISBN:

    978-618-07-0601-7

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular