More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΕρβέ Τουλέ και Τζούλια Ντόναλντσον ξεχώρισαν στα Διεθνή Κινεζικά Βραβεία 2018

    Ερβέ Τουλέ και Τζούλια Ντόναλντσον ξεχώρισαν στα Διεθνή Κινεζικά Βραβεία 2018

    Ο Γάλλος Ερβέ Τουλέ, η Τζούλια Ντόναντσον και ο Νίκολα Ντέιβις συγκαταλέγονται μεταξύ των συγγραφέων που κέρδισαν βραβεία στα Διεθνή Βραβεία Παιδικής Λογοτεχνίας Chen Bochui 2018.

    Ο Τουλέ ανακηρύχθηκε συγγραφέας της χρονιάς για τα καινοτόμα και διαδραστικά εικονογραφημένα βιβλία του, κάποια από τα οποία κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Νεφέλη (Χρώματα, Ένα βιβλίο παιχνίδι, Ένα βιβλίο με ήχους). Ο ίδιος ο Τουλέ θεωρεί ότι δεν είναι εικονογράφος αλλά δημιουργός ιδεών.

    Ο Νίκολα Ντέιβις με το βιβλίο του “Την Ημέρα που έφτασε ο πόλεμος” σε εικονογράφηση της Ρεμπέκα Κομπ (εκδόσεις Walker), η Τζούλια Ντόναλντσον με το “Animalphabet” σε εικονογράφηση του Σάρον Κινγκ-Κάι (εκδόσεις Macmillan Children’s Books Imprint: Two Hoots), ο συγγραφέας Mac Barnett και ο εικονογράφος Jon Klassen με το “The Wolf, The Duck and The Mouse” (εκδόσεις Candlewick), ο Liu Xugary με τη συγγραφή και εικονογράφηση του “Where Have the Tickets Gone?” (εκδόσεις Global Views Commonwealth Publishing) και ο Άο Ζι με το “Grandma’s Magic Cloth Scaps” (εκδόσεις 21st Century Publishing Group) ανακοινώθηκαν μεταξύ των πέντε καλύτερων εικονογραφημένων βιβλίων της χρονιάς

    Πέντε συγγραφείς – Gerekhimig Blackcrane, Tang Sulan, Wu Ran, Cheng Wei και Liu Hu – κέρδισαν βραβεία για τα καλύτερα λογοτεχνικά έργα και ο Zhang Mingzhou, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου για τα Βιβλία για Νέους (IBBY), τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Special Contributor 2018 .

    Έλαβαν μέρος 549 συμμετοχές από περισσότερες από 30 χώρες.

    Τα Βραβεία Chen Bochui Children Literature Awards (CICLA) είναι ένα από τα πλέον μακροχρόνια λογοτεχνικά βραβεία στην Κίνα. Αποτελούν κληρονομιά του συγγραφέα, μεταφραστή σπουδαίων κλασικών βιβλίων στα κινέζικα και δασκάλου Chen Bochui (1906-1997). Από το 2014, το CICLA έχει γίνει διεθνής διαγωνισμός και τα βραβεία κρίνονται από μια πολυεπιστημονική κριτική επιτροπή ειδικών λογοτεχνίας για παιδιά.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular