More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΖώνες στα πίσω καθίσματα σε όλα τα παιδιά

    Ζώνες στα πίσω καθίσματα σε όλα τα παιδιά

    Ο Ιαβέρης φωνάζει χρόνια. Και λίγοι ακόμα ίσως μαζί του. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την αμεσότητα του λόγου του, ο γνωστός οδηγός και δάσκαλος κυκλοφοριακής αγωγής, Αναστάσιος Μαρκουίζος (Ιαβέρης) κάνει κάτι παραπάνω από το να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τραντάζει συθέμελα το “δε θα συμβεί σ’ εμένα το κακό” που με περισσή βεβαιότητα ασφαλίζουν το μυαλό τους όλοι οι συστηματικοί παραβάτες.

    Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων, λέει ο Ιαβέρης, μετά από ένα τρακάρισμα έχουν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες από τους μπροστινούς επιβάτες να εκτοξευθούν έξω από το αυτοκίνητο.

    Η ταχύτητα σύγκρουσης του αυτοκινήτου με την οποία ο πίσω επιβάτης χωρίς ζώνη μπορεί να καταστεί μόνιμα ανάπηρος είναι μόλις 5-6 χιλιόμετρα την ώρα, η ταχύτητα με την οποία ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς χτύπησε το κεφάλι του στην μπασκέτα. Αν ένας αθλητής κατέστρεψε τον αυχένα του και έμεινε ανάπηρος με ταχύτητα 5-6 χιλιομέτρων, αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί σε ταχύτητες 50-80-120 χιλιομέτρων.

    Σε μία βίαιη σύγκρουση, πρώτα βγαίνουν οι πίσω από τα τζάμια σκοτώνοντας και τους μπροστινούς. Αν λοιπόν είχαμε δύο ζώνες, τότε έπρεπε να τις βάλουμε στους πίσω  επιβάτες ώστε να σώσουμε τουλάχιστον αυτούς.

    Σε ένα τρακάρισμα με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα, θα σε σκοτώσει ο πίσω επιβάτης. Γιατί ένας επιβάτης 80 κιλών στο πίσω κάθισμα Χ 80 χιλιόμετρα την ώρα = 6.400 κιλά), είτε φοράς ζώνη, είτε δεν φοράς ζώνη. Αυτή είναι η δύναμη – 6.400 κιλά- η οποία εκτοξεύεται από έναν μόνο επιβάτη όταν ένα αυτοκίνητο συγκρουστεί.

    Όσοι έχετε παιδί και το αφήνετε να κάθεται στα πίσω καθίσματα χωρίς ζώνη, και ειδικά ανάμεσα στα δύο καθίσματα των μπροστινών (θέση εκτόξευσης λέγεται αυτή), το προορίζει συνειδητά για το αναπηρικό του καθισματάκι που θα το σπρώχνει ο ίδιος στο υπόλοιπο της ζωής του.

    Δείτε το βίντεο

    ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ

    ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑΟι πίσω επιβάτες (μετά από ένα τρακάρισμα) έχουν 7 (εφτά) φορές μεγαλύτερες πιθανότητες από τους μπροστινούς (επιβάτες), να εκτοξευθούν έξω από το αυτοκίνητο.Σε μία βίαιη σύγκρουση πρώτα βγαίνουν οι πίσω από τα τζάμια σκοτώνοντας, σε επίπεδο μακριάς γαϊδούρας, τους μπροστινούς.Σε ένα τρακάρισμα με 80χλμ την ώρα θα σε σκοτώσει ο πίσω επιβάτης (πχ. ο ''κουμπάρος'' των 80 κιλών, στο πίσω κάθισμα χ 80χιλ την ώρα = 6.400 κιλά), είτε φοράς ζώνη, είτε δεν φοράς ζώνη.''ΙΑΒΕΡΗΣ''

    Gepostet von ΙΑΒΕΡΗΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥΙΖΟΣ) fans club am Samstag, 22. September 2018

    RELATED ARTICLES

    Most Popular