More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΗ ταινία της εβδομάδας: Lady Bird, της Γκρέτα Γκέργουικ

    Η ταινία της εβδομάδας: Lady Bird, της Γκρέτα Γκέργουικ

    Η ομορφομάτα Lady Bird, Σίρσα Ρόναν κατά κόσμον, σκηνοθετείται γλαφυρά από την Γκρέτα Γκέργουικ και το αποτέλεσμα είναι 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, δυο χρυσές σφαίρες και κάμποσα ακόμα βραβεία και υποψηφιότητες. Από την Πέμπτη 1η Μαρτίου στους κινηματογράφους.

    Το βρήκα λίγο αργόσυρτο στην αρχή. Μετά ξεκόλλησε, κύλησε, άρχισε να φτιάχνει μια ιστορία, σκιαγράφησε τους ήρωες και κυρίως την φοβερή Κριστίν, την  “Lady Bird”, που έχει κάτι παγερό και ελκυστικό μαζί, κάτι ονειροπόλο και διφορούμενο διαρκώς στο βλέμμα της.

    Με κράτησε χαμηλότερα του γενικού ενθουσιασμού το γεγονός ότι δεν έχει καμία κορύφωση, η πλοκή είναι σχετικά απλή και ουσιαστικά πρόκειται για ένα ψυχογράφημα, κατά κύριο λόγο ενός φιλόδοξου κοριτσιού που μεγαλώνει κι αλλάζει, δευτερευόντως όσων κινούνται στη ζωή της, της μαμάς, των ερώτων της, των φίλων της.

    Η ταινία σπάει τα κοντέρ τελευταία και δεν αποκλείεται να κόψει πρώτη το νήμα στα Όσκαρ σε κάποια από τις βασικές κατηγορίες στις οποίες είναι υποψήφια (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Σίρσα Ρόναν και Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Λόρι Μέτκαλφ). Έχει ήδη αποσπάσει επτά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ και κινηματογραφικές ενώσεις εντός των Η.Π.Α. (Satellite Awards, Gotham Awards), ενω στις 75ες Χρυσές Σφαίρες κέρδισε στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου (Σίρσα Ρόναν) ενώ ήταν υποψήφια σε άλλες δύο (καλύτερου σεναρίου και Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη Λόρι Μέτκαλφ).

    Και πέρα απ’ όλα αυτά, κατόρθωσε να βρεθεί στην κορυφή του Rotten Tomatoes, μιας εκ των μεγαλύτερων σελίδων βαθμολόγησης ταινιών παγκοσμίως, πετυχαίνοντας ύστερα από την ψηφοφορία 182 χρηστών την απόλυτη βαθμολογία (100%) και ξεπερνώντας το ρεκόρ του Toy Story 2 από το 1999 με 100% σε 163 σχόλια χρηστών.

    Να τη δείτε. Κάποιοι θα τη βρείτε κουραστική, ειδικά αν είστε σε διάθεση για κάτι πιο γρήγορο. Αρκετοί όμως θα ενθουσιαστείτε από την δυναμική σκηνοθεσία της ντεμπουτάντε σε ρόλο σκηνοθέτη Γκρέτα Γκέργουικ, την ρεαλιστικά ψυχώ ερμηνεία της “Lady Bird” και την άριστη σκιαγράφηση της προβληματικής σχέσης της με τη μάνα της.

    Η υπόθεση: ΗΠΑ, 2002. Η Κριστίν ΜακΦέρσον, η “Lady Bird”, μαθήτρια Λυκείου σε ένα καθολικό σχολείο στο Σακραμέντο, ζει με τους γονείς της, τον υιοθετημένο αδερφό της και την κοπέλα του. Η σχέση της Κριστίν με τη μητέρα της είνα ξεκάθαρη προβληματική. Στο σχολείο, η καλύτερή της φίλη είναι η Τζούλι. Μαζί αποφασίζουν να γραφτούν στη θεατρική ομάδα όπου η Κριστίν γνωρίζει τον Ντάνι. Η σχέση τους σταματά όταν τον πιάνει να φιλιέται με ένα άλλο αγόρι στις τουαλέτες. Λίγο αργότερα, έχοντας πιάσει δουλειά σε ένα καφέ, γνωρίζει τον Κάιλ και συνδέεται μαζί του. Απομακρύνεται από την φίλη της, την Τζούλι και κάνει παρέα με την Τζίνα στην οποία λέει ότι μένει σε ένα ακριβό σπίτι. Η ζωή της κινείται μεταξύ πρόσκαιρων συμμαχιών, απογοητεύσεων, ονείρων, προβλημάτων και μιας προσπάθειας να ενηλικιωθεί και να σταθεί στα πόδια της. Φιλίες και σχέσεις αρχίζουν και τελειώνουν, εύκολα συνήθως, προσπάθειες για μόρφωση, για κάποιο πανεπιστήμιο, για μια άλλη ζωή. Στη Νέα Υόρκη θα βρει ο,τι ψάχνει ή ο δρόμος προς την ενηλικίωση είναι τελικά πιο δύσκολος απ’ όσο δείχνει;

    Lady Bird (Η.Π.Α, 2017)
    Σκηνοθεσία: Γκρέτα Γκέργουικ
    Σενάριο: Γκρέτα Γκέργουικ
    Πρωταγωνιστές: Σίρσα Ρόναν, Τρέισι Λετς, Λόρι Μέτκαλφ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Μάριελ Σκοτ, Λούκας Χέτζις, Μπίνι Φέλντσταιν, Λόις Σμιθ, Στίβεν Χέντερσον, Οντέγια Ρας
    Μουσική: Τζος Χόουμ
    Διάρκεια: 93′

    Στους κινηματογράφους από την UIP

    Βαθμολογία IMDB: 7.7
    Βαθμολογία ELNIPLEX: 7,1
    Imdb

    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular