More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΜια Ελληνίδα στην κριτική επιτροπή για τα Βραβεία Χ. Κ. Άντερσεν 2020

    Μια Ελληνίδα στην κριτική επιτροπή για τα Βραβεία Χ. Κ. Άντερσεν 2020

    Το βραβείο Hans Christian Andersen είναι η υψηλότερη διεθνής διάκριση που δίδεται σστους συγγραφείς και τους εικονογράφους βιβλίων για παιδιά και νέους. Δεδομένου ότι κάθε χρόνο χορηγείται από το IBBY, τα βραβεία Hans Christian Andersen αναγνωρίζουν τη δια βίου προσφορά και δίνονται σε έναν συγγραφέα και έναν εικονογράφο, του οποίου το σύνολο του έργου έχει συμβάλει σημαντικά και διαχρονικά στη λογοτεχνία για τα παιδιά και τους νέους.

    Οι παρακάτω επιλέχθηκαν ως μέλη της κριτικής επιτροπής Hans Christian Andersen του 2020 υπό την καθοδήγηση του προέδρου της κριτικής επιτροπής Junko Yokota (Evanston, IL, ΗΠΑ). Ανάμεσά τους, η Ελληνίδα Εύα Καλισκάμη:

    • Η Mariella Bertelli από τον Καναδά, αφηγήτρια και πρώην βιβλιοθηκονόμος.
    • Ο Denis Beznosov από τη Ρωσία, επικεφαλής του τμήματος Πολιτιστικού Έργου της Ρωσικής Κρατικής Παιδικής Βιβλιοθήκης στη Μόσχα.
    • Η Tina Bilban από τη Σλοβενία, ​​έχει διδακτορικό δίπλωμα σε λογοτεχνικές σπουδές και εργάζεται ως ανεξάρτητος κριτικός λογοτεχνίας, συντάκτης, συγγραφέας και μεταφράστρια.
    • Ο Yasuko Doi από την Ιαπωνία, Διευθυντής και Ανώτερος Ερευνητής στο Διεθνές Ινστιτούτο Παιδικής Λογοτεχνίας στην Οζάκα.
    • Η Nadia El Kholy από την Αίγυπτο, καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καΐρου.
    • Η Viviane Ezratty από τη Γαλλία, βιβλιοθηκάριος και διευθυντής της δημόσιας βιβλιοθήκης στο Médiathèque Françoise Sagen στο Παρίσι.
    • Η Εύα Καλισκάμη, από την Ελλάδα, μεταφράστρια, εργάζεται στο αγγλικό τμήμα ιδιωτικού σχολείου στην Αθήνα.
    • Ο Robin Morrow από την Αυστραλία, ίδρυσε το πρώτο βιβλιοπωλείο για παιδιά στη Νέα Νότια Ουαλία και διδάσκει μαθήματα παιδικής λογοτεχνίας σε πολλά πανεπιστήμια της Αυστραλίας.
    • Η Cecilia Ana Repetti από την Αργεντινή, Διευθύντρια Σύνταξης Λογοτεχνίας Παιδιών και Νέων Ενηλίκων για την SM στην Αργεντινή.
    • Η Ulla Rhedin από τη Σουηδία, έχει διδακτορικό στη θεωρία των βιβλίων και είναι ερευνήτρια, λέκτορας και κριτικός παιδικής λογοτεχνίας.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular