More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΣτείλε τα παιδιά για ύπνο: 10 σούπερ σειρές για να καθηλωθείτε

    Στείλε τα παιδιά για ύπνο: 10 σούπερ σειρές για να καθηλωθείτε

    Είναι η χρυσή εποχή των σειρών. Σαν να πρόκειται για μια ποιοτική εκδίκηση της μικρής οθόνης που πλέον συγκεντρώνει πλήθος σπουδαίων δημιουργών και δημιουργιών.Στην εποχή του Netflix και των άλλων μεγάλων δικτύων, οι σειρές άλλαξαν επίπεδο.

    Όταν τα παιδιά πάνε για ύπνο λοιπόν; Πάνε και ποτέ; Όλο κυνηγητό παίζει. Ας είναι. Η ιδέα προήλθε από το μήνυμα φίλης του site που μας ρωτούσε ακριβώς αυτό: τι να δει με τον άντρα της όταν καταφέρνει να βάλει τα παιδιά για ύπνο. Ενθουσιασμένοι που ψάχνεται να δει κάτι άλλο από την σπουδαία ελληνική τηλεόραση των τηλεπαιχνιδιών και των reality, φέραμε αμέσως στο μυαλό μας τις 10 σειρές που καθήλωσαν εμάς, με πατατάκια ή χωρίς, με κουβερτούλα ή χωρίς, σε καναπέ ή κρεβάτι. Άντε και πάτωμα.

    10. Το Στέμμα (2016)

    Η σειρά διηγείται τη ζωή της νυν βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ, στα πρώτα της βήματα. Ξεκινά από το 1947, με τον βασιλιά Γεώργιο Στ’ να χάνει τη μάχη με τον καρκίνο και την 21χρονη τότε Ελισάβετ να παντρεύεται τον Φίλιππο και την ακολουθεί στις ολοένα και αυξανόμενες έγνοιες και ενασχολήσεις της με τα κοινά, καθώς από ανέμελη επωμίζεται ένα καθήκον που δεν περίμενε τόσο γρήγορα.

    Τα μαθήματα ιστορίας είναι προφανή, το σεξ και η βία απουσιάζουν καθώς η σειρά αποφεύγει την λογική τέτοιας ιντριγκαδόρικης αφήγησης, και η αίσθηση σειράς εποχής είναι για τους λάτρεις του είδους…must see.

    9. How to get away with murder

    Πρεμιέρα το 2014 και τέσσερις κύκλοι ως τώρα, με την Βαϊόλα Ντέιβις στον πρωταγωνιστικό ρόλο της καθηγήτριας ποινικού δικαίου, Ανναλίζ Κίτινγκ, του αριστοκρατικού πανεπιστημίου Μίντελτον της Φιλαδέλφειας. Η Ανναλίζ επιλέγει μια ομάδα από τους καλύτερους μαθητές της τάξης από το πανεπιστήμιο της για να εργαστούν στο γραφείο της. Ώσπου η Ανναλίζ και οι μαθητές της μπλέκονται ακούσια σε μια πλοκή δολοφονίας.

    Πολύ γρήγορη σκηνοθεσία και εξέλιξη, ανατροπές και δυνατές ερμηνείες σε μια ιστορία που και η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει ρόλο.

    8. The Night Of (2016)

    Από τον σεναριογράφο της Λίστας του Σίντλερ και άλλους ικανότατους συντελεστές, μια σειρά που ξεκινά κάπως υποτονικά αλλά σιγά σιγά ανεβάζει παλμούς και σε κερδίζει με έξοχο τρόπο.

    Το The Night of παρακολουθεί την περιπέτεια ενός νεαρού Πακιστανού μετανάστη, του Ναζ, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία μιας κοπέλας που γνώρισε τυχαία πηγαίνοντας σ’ ένα πάρτι το προηγούμενο βράδυ. Ο Ναζ δε θυμάται τίποτα, συλλαμβάνεται και τα στοιχεία είναι συντριπτικά εναντίον του. Την υπεράσπισή του αναλαμβάνει ένας ιδιόρρυθμος δικηγόρος και αρχίζει ένα ατμοσφαιρικό παιχνίδι απόδειξης της αθωότητάς του νεαρού που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες, το night of κερδίζει τους θεατές με… υπομονή, όχι όσους θέλουν τρελές εξελίξεις κάθε λεπτό.

    7. Killing Eve

    Η εμμονή μιας πράκτορα της ΜΙ6 με τη Βιλανέλ, μια πληρωμένη δολοφόνο, γίνεται διαμάντι γραμμένο από τη Φίμπι Γουάλερ-Μπριτζ, βασισμένη στα βιβλία του Λουκ Τζένινγκ. Αυτή η σχέση διώκτριας και κυνηγημένης αποδεικνύεται ένα λεπτοδουλεμένο σίριαλ που υπερβαίνει τα κλισέ του είδους, με χιούμορ και ανατροπές στις προφανείς σου προσδοκίες.

    6. Forbrydelsen

    Το σκληρό, καλογυρισμένο, ατμοσφαιρικό, σκοτεινό, δανέζικο και ορίτζιναλ Forbrydelsen, αγγλιστί «Τhe Killing», σε συντρίβει από την πρώτη σκηνή. Ο φόνος ενός 19χρονου κοριτσιού, νύχτα, σε κάποιον βάλτο είναι η υπόθεση που καλείται να εξιχνιάσει η ντετέκτιβ Σάρα Λουντ, η οποία ήταν έτοιμη να φύγει από την Κοπενχάγη για τη Σουηδία με το γιο της. Η έρευνα που ξεκινά για τον εντοπισμό του δράστη σε πνίγει στιγμή τη στιγμή καθώς ξετυλίγεται όλος ο στίβος της ντόπιας κοινωνίας, των συμφερόντων, της μικροπολιτικής και των προσωπικών ισορροπιών.

    Δίπλα στην ντέτέκτιβ Σάρα Λουντ, ο επίδοξος δήμαρχος της πόλης Τρολς Χάρτμαν μπλέκεται αφού ένα όχημα της προεκλογικής καμπάνιας του συνδέεται με τη δολοφονημένη κοπέλα και οι γονείς της κοπέλας, ο Τάις και η Περνίλε που συντρίβονται από την απώλεια και τις ενοχές.

    Πολύ δυνατό!

    5. Stranger things

    Η σειρά εκτυλίσσεται στη φανταστική αγροτική πόλη Χόκινς της Ιντιάνα στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Όλο το ύφος και η δομή της σειράς αποτελεί ουσιαστικά μια ωδή, έναν αριστοτεχνικό φόρο τιμής στην ποπ κουλτούρα της δεκαετίας που επηρέασε όσο καμιά πολλά στυλιστικά πεδία και τέχνες. Με επιρροές από Τζον Κάρπεντερ, Στίβεν Κινγκ, Στίβεν Σπίλμπεργκ και άλλες μορφές των 80’s, ή την λατρεύεις ή την μισείς.

    Τι συμβαίνει στην πόλη Χόκινς; Ο μικρός Will Byers απάγεται από ένα πλάσμα από το Upside Down και η μητέρα του, ο αδερφός του και ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης αρχίζουν να τον αναζητούν. Την ίδια στιγμή, η Eleven, ένα κορίτσι με ιδιαίτερες δυνατότητες δραπετεύει από το τοπικό εργαστήριο όπου διεξάγονται μυστικά πειράματα σε ανθρώπους και βοηθά τους φίλους του Will, τον Mike, τον Dustin και τον Lucas, στις δικές τους προσπάθειες να βρουν Will. Δύο κύκλοι επεισοδίων, τρομερή αγωνία, πολλά μεταφυσικά και ανεξήγητα στοιχεία και μια Γουινόνα Ράιντερ που κεντάει πραγματικά.

    4. Broadchurch (2013–2017)

    Ένα εντεκάχρονο αγόρι δολοφονείται στη μικρή πόλη. Το σκηνικό θα έλεγες είναι κλισέ. Μα εκεί ακριβώς έγκειται η μαεστρία της σειράς. Αριστουργηματικά εμπλέκει όλο τον περίγυρο του δολοφονημένου παιδιού και όλα μοιάζουν ανάποδα. Φόβοι, ενοχές, ανησυχία, τύψεις, σκοτεινά μυστικά τυλίγουν τις πράξεις κάθε ανθρώπου που κινείται γύρω από τη δολοφονία, ενώ οι δύο ντετέκτιβ που αναλαμβάνουν την υπόθεση μοιάζουν πιο μπερδεμένοι κι από το γόρδιο δεσμό.

    Ένα έγκλημα σε μια κλειστή, φιλήσυχη κοινωνία. Ανατροπές και ένα τέλος που δεν υποψιάζεσαι εύκολα. Σεζόν τρεις. Χαμός.

    3. Epitafios

    Από το μακρινό 2004, μια όχι ιδιαίτερα -και κακώς- γνωστή σειρά στην Ελλάδα που κόβει την ανάσα από το πρώτο κιόλας, εκ των δεκτριών, επεισόδιο. Αργεντίνικο, με ερμηνείες που τρελαίνουν, πλοκή και ανατροπές που εθίζουν και έναν σίριαλ κίλερ από τους κορυφαίους που εμφανίστηκαν ποτέ στη μικρή οθόνη.

    Όπου σίριαλ κίλερ ο Μπρούνο Κόστας ο οποίος ζητά εκδίκηση από τους ανθρώπους που ήσαν αναμεμιγμένοι στο θάνατο τεσσάρων μαθητών πέντε χρόνια πριν. Ο πρώην ντετέκτιβ Ρένζο (Χούλιο Τσάβεζ) και η ψυχίατρος Λάουρα (Πάολα Κρουμ) στο επίκεντρο μιας υπόθεσης που συγκλονίζει καθώς ο δολοφόνος διαλύει ευφυώς ένα ένα τα θύματά του, κανείς δε μπορεί να προβλέψει την επόμενη κίνησή του παρότι προειδοποιεί πάντα σιβυλλικά μα πάντα ξεφεύγει μαεστρικά.

    Θα σας τρελάνει. (trailer από τη δεύτερη σεζόν που προβλήθηκε το 2007 και δυστυχώς δεν την έχουμε δει)

    2. Dark

    Το πιο όμορφο μπέρδεμα που έχει παίξει ποτέ στη μικρή οθόνη. Μπρος πίσω στο χρόνο, αφού τα χρονοταξίδια είναι στο κέντρο της πλοκής, διπλές ζωές, μυστικά, ακραία διλήμματα, συνωμοσιολογία, παρόν παρελθόν και μέλλον που συμπλέκονται διαρκώς και αλληκαθορίζονται, πεπρωμένο και άψογοι χαρακτήρες φτιάχνουν ένα ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό, βόρειας λογικής θρίλερ που καθηλώνει, με τον Ελβετό σκηνοθέτη Μπάραν Μπο Όνταρ και τον Γερμανό σεναριογράφο Γιάντε Φρίζε να συνθέτουν ένα εκρητικό, υποδόριο μίγμα μεταφυσικού και φιλοσοφικού θρίλερ. Τα δέκα επειδόδια του πρώτου κύκλου δημιουργούν εθισμό.

    Η ιστορία του διαδραματίζεται στη βιομηχανική πόλη του Βίντεν, όπου το πυρηνικό εργοστάσιο που έδινε δουλειά σε πολλούς ντόπιους κατοίκους ετοιμάζεται να κλείσει.

    Ώσπου κάποια στιγμή που ένα έφηβο αγόρι εξαφανίζεται και η ήρεμη ζωή της μικρής όλης πάει περίπατο. Η αναζήτηση του νεαρού αγοριού θα φέρει στην επιφάνεια μια σειρά από σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν και το παρόν της πόλης και θα αποκαλύψει έναν απίστευτο τρόπο σύνδεσης γεγονότων και προσώπων που συνδέονται αριστοτεχνικά. Εθισμός.

    1. La Casa de Papel

    Η μεγάλη αρρώστια της εποχής το Casa De Papel. Την ξέρουν πια οι περισσότεροι, την συζητάνε παντού και αν δεν την έχετε δει ξεκινήστε άμεσα. Δεκαπέντε ωριαία επεισόδια με ερμηνείες και υπόθεση που κόβουν την ανάσα. Εντάξει, οι γυναίκες θα την πατήσετε ή με τον κύριο Καθηγητή, με τον Μπερλίν ή με τον Ρίο, οι άντρες με την Τόκιο, την Ναιρόμπι ή κανά δυο λεγάμενες ακόμα, αλλά όλοι θα την πατήσετε με το πόσο οργανωμένο στην εντέλεια ήταν το σχέδιο του κυρίου Καθηγητή να ληστέψουν το Νομισματοκοπείο, το Casa de Papel, της Μαδρίτης. Να ληστέψουν είπα; Αμ δε! Το σχέδιό τους είναι ακόμα πιο φιλόδοξο από το να κάνουν την “Τέλεια Ληστεία” όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά η σειρά. Οι προσωπικές ιστορίες και οι έρωτες που εξελίσσονται παράλληλα με τη ληστεία κεντρίζουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον, ενώ η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Βαθμολογία στο imdb 8,7/10 και τα μυαλά στα κάγκελα. Φοβερό και το τραγούδι των τίτλων.

     

     

    LORD NICHOLAS
    LORD NICHOLAS
    Πολυάσχολος άνεργος
    RELATED ARTICLES

    Most Popular