Συνταγες για ονειρα, της Isol

0
2610

Υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα: περιπετειώδη, με γελοίες σκηνές, μπερδεμένα, με ανθρώπους που συνάντησες, σε ξένες γλώσσες, που δε θυμάσαι. Ένα βαρετό όνειρο όμως είναι μια χαμένη νύχτα.

Αν έχετε βαρεθεί λοιπόν τα βαρετά όνειρα και τις χαμένες νύχτες, τότε δεν έχετε παρά να εμπιστευθείτε αυτόν τον ευφάνταστο και -τολμώ να πω- ασύγκριτο “τσελεμεντέ” ονείρων. Είναι η Isol που τον φτιάχνει, που έγραψε μερικές συνταγές για ενδιαφέροντα όνειρα που θα κάνουν τις νύχτες μας ποτέ πια ίδιες ξανά.

Πρόκειται για ένα σπάνιο, διαδραστικό βιβλίο-παιχνίδι όπου ένα όνειρο μας επισκέπτεται κάθε βράδυ. Όχι, δεν είναι αστείο! Το παιδί διαλέγει ένα όνειρο και φτιάχνει μια ιστορία. Μόλις κλείσεις το φως, η σελίδα με το όνειρο φωτίζεται και μια εικόνα σε συνοδεύει στον βραδινό σου ύπνο. Ένα βιβλίο που αν το βάλετε κοντά σε δυνατό φως, δημιουργεί μια νέα εικόνα πίσω από αυτή που βλέπεις την πρώτη στιγμή του ξεφυλλίσματος.

Μοναδική, σχεδόν μαγική η σύλληψη από τη συγγραφέα. Κάθε σελίδα αγγίζεται καθώς έχει ανάγλυφα στοιχεία αφής που ενεργοποιούν και την αίσθηση της αφής μετά από εκείνη της όρασης. Επιπροσθέτως, αν μυρίσετε το βιβλίο, θα σας φέρει στη μύτη εκείνη την υπέροχη μυρωδιά του καλού χαρτιού και του φρεσκοτυπωμένου βιβλίου.

Όχι απλά προτείνεται, αλλά αναζητήστε το πάσει θυσία. Από τις εκδόσεις Μάρτης που πραγματικά εκδίδουν λίγα αλλά εξαιρετικά προσεγμένα και καλαίσθητα βιβλία που ξεφεύγουν από τη λογική “ένα βιβλίο ακόμα”.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Noturno- Συνταγες για ονειρα
Τίτλος πρωτοτύπου: Nocturno
Συγγραφέας: ISOL
Εικονογράφηση: ISOL
Εκδόσεις: Μάρτης, Νοέμβριος 2015
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 17 Χ 25
ISBN: 978-618-81193-5-2