More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΈτοιμο το lockdown και το κλείσιμο σχολείων για δύο -και βλέπουμε- εβδομάδες...

    Έτοιμο το lockdown και το κλείσιμο σχολείων για δύο -και βλέπουμε- εβδομάδες στην Αττική

    Μέρες τώρα προετοιμάζεται η κοινή γνώμη από τα κανάλια και τα αντίστοιχα σάιτ για το lockdown της Αττικής. Η κατάσταση φαίνεται πώς δεν διορθώνεται με τα μέτρα που έχουν παρθεί ως τώρα ενώ και τα σχολεία που μόλις μπήκαν στην εξίσωση δυσχεραίνουν την κατάσταση αφού είναι ένας από τους βασικότερους χώρους όπου συγχρωτίζεται μεγάλο μέρος της κοινωνίας, παιδιών και ενηλίκων.

    Κάπως έτσι δικαιώνονται κάποιες φωνές που έλεγαν ότι τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν καθόλου, αφού φαινόταν από νωρίς ότι θα αρχίσουν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αφού πρώτα έχουν βγάλει κόσμο στο δρόμο, στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία.

    Το προανήγγειλε ο λοιμωξιολόγος κύριος Σύψας στον ΣΚΑΙ σήμερα λέγοντας: “Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά”, ενώ στη συνέχεια εξήγησε πως η επιτροπή των λοιμοξιολόγων σχεδιάζουν το lockdown. “Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία”.

    Και πρόσθεσε: “Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα”, είπε.

    Αν αποκωδικοποιήσει κανείς τα λόγια του, ίσως και να δει επαναληπτικά 15ήμερα lockdown είτε σε επίπεδο νομών, είτε σε επίπεδο περιοχών με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο π.χ. Κυψέλη. Αν η κατάσταση δεν μαζεύεται, τα 15ήμερα θα σμίξουν δημιουργώντας μήνα ή και περισσότερες εβδομάδες δίχως κανονική λειτουργία σχολείων.

    Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί ο κύριος Σύψας και η μερίδα που βλέπει στο lockdown την μόνη ζώνη “πυροπροστασίας” από τον κατήφορο.

    Όπως και να ‘χει, ετοιμάστε τις τηλεπλατφόρμες σας. Έρχεται δύσκολη περίοδος, όπου θα σμίξουν covid με H1N1 κοινές εποχικές ιώσεις δημιουργώντας μια παράνοια στο δημόσιο χώρο. Και αυτό είναι που φοβίζει περισσότερο απ’ όλα τους ειδικούς.

    Πηγή: με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ, εκτίμηση-γνώμη elniplex press

    RELATED ARTICLES

    Most Popular