More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΑγαπημένο που ημερολόγιο 16: μαζί με τον Ξενοφώντα φύσαγαν μαθητές και εκπαιδευτικοί...

    Αγαπημένο που ημερολόγιο 16: μαζί με τον Ξενοφώντα φύσαγαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σήμερα

    Χάλασε το καλοριφέρ και το σχολείο είναι πιο κρύο κι από το στρατόπεδο των Σοβιετικών στη μάχη του Στάλινγκραντ τον Ιανουάριο του χίλια εννιακόσια σαρανταφεύγα; Φταίει ο εκπαιδευτικός που δεν το έλεγξε, που δεν έκανε εξαερισμό, που δεν του έβαλε θερμόμετρο, που δεν ήρθαν γρήγορα οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

    Έπεσε ο ανεμιστήρας από το ταβάνι σε σχολείο; Φταίει ο εκπαιδευτικός που δεν έλεγχε καθημερινά με σκαλωσιά την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των συστημάτων αερισμού και εξαερισμού της τάξης του (τουλάχιστον) και την ώρα που κάνει μάθημα, δεν παρακολουθεί το ταβάνι. Αλλά δεν φταίει φυσικά το ότι δεν υπάρχει κανείς που να ελέγχει κάθε χρόνο όλες τις υποδομές των σχολείων και απλά περιμένουν την ανακοίνωση κάποιου ατυχήματος ή και δυστυχήματος.

    Πέφτει ο ρελές στη Μεγαλόπολη και ψάχνουν για κερί στο Κολωνάκι (που έλεγε και ο συγχωρεμένος); Φταίει ο εκπαιδευτικός που δεν έχει εντοπίσει από που προέρχεται η διαρροή και πέφτει ο διακόπτης, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, 45 μάστοροι και 60 δουλευτάδες, έχουν αγνοήσει 27 χαρτιά, 34 προφορικές εκκλήσεις και 1 συλλογή υπογραφών από κάμπιες της περιοχής και τη μία φορά που ήρθαν να δουν τι συμβαίνει σε αυτό το σχολείο… τον ήπιαν μέτριο με μπόλικο καϊμάκι κι ο ένας καπουτσίνο.

    Δεν σήκωσε το χέρι του ο Γιαννάκης να πάει στην τουαλέτα με αποτέλεσμα να κατουρηθεί πάνω στο παγκάκι την ώρα που μιλούσατε για τους κανόνες της τάξης; Φταίει ο εκπαιδευτικός που δεν μύρισε τα νύχια του να δει αν κατουριέται ο Γιαννάκης που συν τοις άλλοις έπαιζε και με τον Κωστάκη δίπλα του που δεν κατουριότανε, γιατί αν κατουριότανε και αυτός μπορεί να το έλεγαν και οι δυο χορωδία.

    Είναι το φαγητό που τρώνε τα παιδιά κρύο; Φταίει η νηπιαγωγός που δεν αφήνει την τάξη μισή ώρα για να ζεστάνει στον αμφιλεγόμενο φούρνο τα φαγητά των παιδιών και όχι ότι δεν έχει προνοήσει κανείς στη χώρα για τραπεζοκόμο ή άλλο σχετικό προσωπικό στα σχολεία. Με τη λογική αφού δεν υπάρχει προσωπικό, πρέπει να το κάνει αυτός που είναι σχολείο, δηλαδή… ο εκπαιδευτικός. Με την ίδια λογική, το νοσοκομείο δεν έχει χειρουργό ανοιχτής καρδιάς και τις εγχειρήσεις θα τις κάνει για τον μήνα Οκτώβριο ο παθολόγος του α’ ορόφου που σε ώρες εκτός 8ώρου κάνει και τον ωριλά και τα σαββατοκύριακα παίζει και ντραμς σε μια μπάντα στο Μπαράκι του Τάκη στο 18ο χιλιόμετρο της Αθηνών Λαμίας, τρίτη νταλίκα δεξιά.

    Αποφασίζει το κράτος να στέλνει γεύματα στα δημοτικά σε άπορες οικογένειες; Φταίει ο εκπαιδευτικός αν οι μπάμιες του Δημητράκη μύριζαν κάπως (ρε παιδιά οι μπάμιες πάντα θα μυρίζουν κάπως ακόμα κι αν τις ραίνουν με νυχτολούλουδα και βαλσαμόλαδο από τον κήπο της βασίλισσας Ελισάβετ), αν πρέπει να βγουν στην πόρτα 3 δάσκαλοι για παραλαβή των γευμάτων με άγημα και τιμές αρχηγού κράτους, αφού δεν υπάρχει επίσης σχετικό προσωπικό. Αλλά όχι, για ο,τι πάει στραβά, φταίνε οι γνωστοί.

    Άργησε να έρθει για 45η φορά η κυρά Τζαβέλαινα στο σχολείο και είχατε κλείσει ως όριζε ο νόμος την πόρτα; Φταίει ο εκπαιδευτικός που είναι τόσο αυστηρός και εφαρμόζει τον νόμο, όχι όλους, αλλά αυτόν που δεν μας βολεύει, γιατί το πρωί ο μικρός Τζαβελάκος πάει 3 φορές τουαλέτα, αλλάζει 2 φορές ρούχα μέχρι να αποφασίσει και βλέπει και 2 επεισόδια Τόμ το τρενάκι. Και στο δρόμο για το σχολείο περπατάει πιο αργά κι από το λαγό του Αισώπου καθώς έχει αναλύσει όλη την μικροχλωρίδα της γειτονιάς και τώρα υπεισέρχεται στις λεπτομέρειες της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία και θα κουβεντιάσει με τους 5χρονους φίλους του πίνοντας αμίτα μόσιον χορηγός θετικής ενέργειας.

    Τι; Έχει το σχολείο 26 μαθητές σε κάθε τμήμα και δεν δέχεται με μεταγραφή εμένα που ήρθα επειδή χώρισα στην Δώθε Παναγιά με τον Παναή τον κτηματία που μου τα φόραγε με μια γεροντοκόρη στις 22 Σεπτεμβρίου; Κι εγώ τι θα κάνω τώρα; Φταίνε οι εκπαιδευτικοί που μπορούν και δεν μου το γράφουν, να, δεν τους βλέπω εγώ τώρα, διάλειμμα είναι με τα μικρά στην αυλή, τι κάνουν, κάθονται και τα κοιτάνε. Θα πάω στη διεύθυνση, στο υπουργείο, στον Ο.Η.Ε, στον Ιερό Λόχο. Και το παιδί καταλήγει στο πρώτο νηπιαγωγείο που έχει θέση με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης. Αλλά μέσα της φταίνε πάντα οι εκπαιδευτικοί που δεν της το έγραψαν τότε που ήρθε, με τη μία, τσακ μπαμ και ντούμπζι ντουμ.

    Πέφτουν οι σοβάδες πάνω στη δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά κι έχει γίνει το κεφάλι της γιαούρτι πρόβειο από τον ασβέστη και τα τετράδια των παιδιών μοιάζουν με της σημειώσεις του μπετατζή στην οικοδομή; Αλίμονό σου, δάσκαλε, αν πάθει τίποτα το στερνοπούλι μου. Αλίμονό σου δάσκαλε κι αν κλείσει το σχολείο επειδή πέφτουν οι σοβάδες. Μα δεν τους βρίσκεις πουθενά, σας λέω. Κλείσει δεν κλείσει το σχολείο, φταις.

    Κλείνει τα σχολεία η Περιφέρεια ή ο δήμαρχος λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών; Καλό τριημέρακι κουφάλες δάσκαλοι! Άλλο που δε θέλατε. Τι λέτε, κυρία μου; Εδώ έχουμε χαλάσει τρία πακέτα χαρτομάντιλα από το κλάμα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι σκεφτήκαμε να κάνουμε μία πορεία διαμαρτυρίας με κεριά στο Σύνταγμα για το απροσδόκητο κλείσιμο των σχολείων αλλά η πρόταση απορρίφθηκε οριακά λόγω των θυελλωδών ανέμων που θα έσβηναν τα κεριά. Εγώ πιστεύω ότι σήμερα φύσαγαν και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για να πάνε τα μποφόρ από 9 στα 11 και να γίνει ο κακός καιρός Ξενοφώντας λαϊκό είδωλο.

    Πώς να ανοίξουν τα σχολεία, κυρία μου, αύριο; Που έβαλα μπουγάδα στο Παγκράτι και μου τηλεφώνησαν δυο συνάδελφοι από την Κινέτα ότι είδαν δυο σώβρακα με το όνομα του άνδρα μου να πηγαίνουν φουλ για Λουτράκι-Ξυλόκαστρο-Αίγιο και τώρα τρέχει κι ο άντρας μου από πίσω, μην σας πω και οι δυο συνάδελφοι; Κι αναρωτιέμαι που ξέρουν οι συνάδελφοι τα σώβρακα του άντρα μου…

    Μια ολόκληρη κοινωνία παίζει το ταμπούρλο των εύκολων ευθυνών πάνω από το κεφάλι των εκπαιδευτικών που στην πραγματικότητα φταίνε για όσα διδάσκουν ή δεν διδάσκουν στα παιδιά, για όσα τους δίνουν ή δεν τους δίνουν, όχι για όσα επιδιορθώνουν ή δεν επιδιορθώνουν. Τώρα λοιπόν που έσκασε τριημεράκι τρελό, στρωθείτε χάμω να διαβάσετε θερμοδυναμική, κβαντική μηχανική, υδραυλική καλοριφερική και εφαρμοσμένη ανεμιστηρική κι αφήστε τις ανοησίες, που μου θέλετε να διδάσκετε μόνο.

    Γιδαρμέχτες ακούλτουροι.

    LADY BRITT
    LADY BRITT
    Νηπιαγωγός, Μητέρα
    RELATED ARTICLES

    Most Popular