More
    patakis_asprixwra_1068x150
    vathia banner_patakis_may24
    patakis_asprixwra_1068x150
    vathia banner_patakis_may24
    patakis_asprixwra_1068x150
    vathia banner_patakis_may24
    patakis_asprixwra_405x150
    vathia banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΜουσική & ΧορόςΑν ξαναδείς Τεμπέλη Δράκο, πάρε παιδί και πήγαινε να τον συναντήσεις

    Αν ξαναδείς Τεμπέλη Δράκο, πάρε παιδί και πήγαινε να τον συναντήσεις

    Ο Τεμπέλης Δράκος. Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριιάντη, 02/12/2023

    Παρακολουθήσαμε τον Τεμπέλη Δράκο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 10 Μαΐου. Ήταν sold out και εκείνη η μέρα και οι επόμενες. Κοιτούσες γύρω σου και έβλεπες παντού οικογένειες, κάποια μαμά, κάποιον μπαμπά, κάποτε και τους δυο, με ένα, με δύο, με… τέσσερα παιδιά. Ήταν ευτυχισμένοι πριν καν ξεκινήσει, κοιτάζοντας τις κουρτίνες της αυλαίας.

    Όταν ο Γιώργος Χατζηπιερής, ο άνθρωπος που έφτιαξε τον Τεμπέλη Δράκο, έκανε εκείνο το βήμα που κρύβει τη σκηνή από τους θεατές, όλα άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους. Μια μουσική παράσταση, δίχως διάλειμμα, που κατορθώνει με τα τραγούδια από όλα τα cd του Τεμπέλη Δράκου, τους χορευτές και τις θαυμάσιες παρουσίες και ερμηνείες της αέρινης νεράιδας Ρένας Μόρφη, του αψεγάδιαστου Αλκίνοου Ιωαννίδη, της ιδιαίτερα πρόσχαρης  Ελένης Τσαλιγοπούλου και του ιδιαιτέρως ταιριαστού στο πρότζεκτ Γιάννη Διονυσίου να συμπαρασύρουν όλο το θέατρο στο κέφι, τις μελωδίες, τη συνολική αισθητική του Τεμπέλη Δράκου. Το πιο σπουδαίο πράγμα αυτή η αισθητική. Να κάνεις πράγματα για παιδιά που να αισθάνεσαι ότι τους χτίζουν το ωραίο μέσα τους. Και το είδα και κατά τη διάρκεια της παράστασης αυτό και φεύγοντας. Είδα τα πρόσωπα που έχουν γεμίσει από αυτό που βίωσαν, όχι ένα αδειανό ξεσάλωμα.

    Τα κατάφερε ξανά ο συνθέτης Γιώργος Χατζηπιερής. Όχι μόνο γιατί έφερε ξανά κοντά μας τα πολυαγαπημένα τραγούδια του, τον Παγωτατζή, το Ελεφαντάκι, το Βουνό, τον Κόκορα, την Αλεπού, το Σκουλουκούιν, αλλά γιατί πρόσφερε μια μουσική παράσταση υψηλού επιπέδου προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

    Ο Τεμπέλης Δράκος. Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριιάντη, 02/12/2023

    Μαζί τους βρίσκονταν τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη τα οποία έδωσαν τις υπέροχες φωνές τους όταν χρειαζόταν, καθώς και δύο ηθοποιοί-χορευτές, η Φωτεινή Μουχτούρη και ο Νίκος Γονίδης, που γοήτευσαν με την πλαστικότητα και τη θεατρικότητα των κινήσεών τους. Στις ενορχηστρώσεις των αυθεντικών τραγουδιών, ο εξαίρετος Μάριος Τακούσιης και δίπλα του η δεκαμελής ορχήστρα ταλαντούχων μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

    Την επόμενη φορά που θα συναντήσεις κάπου τον Τεμπέλη Δράκο, στην Αθήνα ή τη Λευκωσία, τη Θεσσαλονίκη ή τη Λεμεσό, μη χάσεις στιγμή από τη δρακοσύνη του και σπεύσε να τον συναντήσεις. Θα φτιάξεις όμορφες στιγμές για σένα και κάποιο παιδί που αγαπάς.

    Ο Τεμπέλης Δράκος. Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριιάντη, 02/12/2023
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular