More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΑριθμοχώρα εναντίον Γραμματοχώρας, της Γεωργίας Μουντζούρη

    Αριθμοχώρα εναντίον Γραμματοχώρας, της Γεωργίας Μουντζούρη

    Αριθμοί και γράμματα ζουν μονιασμένα, μακριά μα αγαπημένα. Έχει το καθένα τις δουλειές του και ποτέ δεν ανακατεύεται ο ένας στις δουλειές του άλλου. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πράξεις κάνουν οι αριθμοί, λέξεις σχηματίζουν τα γράμματα. Όπως όμως συμβαίνει και στις ιστορίες των ανθρώπων, έτσι και εδώ, μια μέρα, ακριβώς λίγο πριν την έναρξη της ετήσιας γιορτής γραμμάτων και αριθμών, δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή! Και η αιτία; Μα ποιος είναι τελικά ο σπουδαιότερος; Μια ανησυχία που κατατρώει την σκέψη όλων μας, ακόμη και αυτών που σε καμία περίπτωση δεν το παραδέχονται.

    Την συνέχεια, μπορούμε να την φανταστούμε! Διαφωνίες επί διαφωνιών, καβγάδες και φωνές! Μέχρι που ένας μικρός μαθητής της ‘Α μόλις τάξης του Δημοτικού, ο Μάρκος, θα έρθει για να δώσει απαντήσεις και να εγκαταστήσει την ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών!

    Το βιβλίο “Αριθμοχωρα εναντίον Γραμματοχωρας” της Γεωργίας Μουντζούρη, από τις εκδόσεις Κέδρος, ανήκει στην σειρά “Μαθηματικά παραμύθια”, μια διαφορετική, εναλλακτική πρόταση στην μονομέρεια της προσέγγισης των μαθηματικών. Καθώς απευθύνεται σε μικρούς αναγνώστες προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας αλλά και σε εκπαιδευτικούς και γονείς, αποτελεί έναν ομαλό τρόπο προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά στην ανάπτυξη και εμπέδωση των αριθμητικών εννοιών και δεξιοτήτων που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. Στο τέλος του βιβλίου, όπως και στα υπόλοιπα της σειράς περιλαμβάνονται μαθηματικές δραστηριότητες που αξιοποιούνται είτε ατομικά με την καθοδήγηση κάποιου ενήλικα είτε ομαδικά στο σχολείο δίνοντας τους παιγνιώδη χαρακτήρα.

    Ωστόσο, το βιβλίο αγγίζει και ευαισθητοποιεί και σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της διαφορετικότητας και της ομορφιάς της αποδοχής της. “Οι άνθρωποι χρειάζονται εξίσου γράμματα και αριθμούς” όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους άλλωστε… Δεν υπάρχουν απαραίτητοι και λιγότερο απαραίτητοι… Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί, όλοι σπουδαίοι.

    Η εικονογράφηση του Μαρκ Γουάινσταϊν κεντρίζει το ενδιαφέρον του παιδιού, αφενός με τις χρωματικές του επιλογές, αφετέρου με τον καρτουνίστικο, οικείο στα παιδιά χαρακτήρα της. Ένα διαφορετικό παραμύθι που συνδυάζει τα μαθηματικά με την πανανθρώπινη αξία της αποδοχής του διαφορετικού.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Αριθμοχώρα εναντίον Γραμματοχώρας
    Σειρά: Μαθηματικά παραμύθια
    Συγγραφέας: Γεωργία Μουντζούρη
    Σειρά : Μαρκ Γουάινσταιν
    Ηλεκτρ. επιμέλεια: Ξένια Τρύφων
    Εκδόσεις: Κέδρος, Σεπτέμβριος 2018
    Υπεύθυνη Διορθώσεων: Μαρία Σπανάκη
    Επιμέλεια-διόρθωση: Βασιλική Αντωνάκη
    Σελίδες: 64
    Μέγεθος: 21 Χ 27,5
    ISBN: 978-960-04-4920-4

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular