More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΔιπλή διάκριση για το "Στο δάσος" των Σ. Γιαννακόπουλου και Σ. Στεργίου

    Διπλή διάκριση για το “Στο δάσος” των Σ. Γιαννακόπουλου και Σ. Στεργίου

    Δύο σημαντικές διακρίσεις έλαβε το εξαιρετικό κόμικ «Στο Δάσος» του Σπύρου Γιαννακόπουλου και της Στέλλας Στεργίου στο Chaniartoon – International Comic & Animation Festival, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2012 στα Χανιά της Κρήτης.

    Συγκεκριμένα, το βραβείο «Best Script 2020» απονεμήθηκε στον Σπύρο Γιαννακόπουλο, που «σπάει τα κοντέρ με το άφθονο, αυθεντικό, ενίοτε ξεκαρδιστικό χιούμορ της ιστορίας του […] δεν διστάζει να περπατήσει το δικό του δρόμο, να δοκιμάσει καινοτομίες και απροσδόκητες παρουσίες και λύσεις, να αναμετρηθεί με κάθε κοινοτοπία, να αναδείξει ένα νέο πνεύμα κόμικ που ενώ αντλεί από την παραδοσιακή δεξαμενή των κλασικών μοτίβων, τα εξελίσσει και τα αναδιατάσσει αξιέπαινα, αποφεύγοντας αλλεργικά κάθε σοβαροφάνεια, διδακτισμό και πεπατημένη». (δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ

    Επίσης, το βραβείο «Best Comic 2020» απονεμήθηκε και στους δύο δημιουργούς, τον Σπύρο Γιαννακόπουλο και τη Στέλλα Στεργίου, «το πολύχρωμο σχέδιο της οποίας είναι καρτουνίστικο, γοητευτικό, γεμάτο όμορφα φυσικά τοπία και με προσοχή στη λεπτομέρεια παρά την πληθώρα χαρακτήρων, με μία λέξη μαγευτικό. […] Το “Στο Δάσος”, όπως και γενικώς η λογοτεχνία του Γιαννακόπουλου, έχει το προτέρημα ότι μόνο τυπικά εντάσσεται στην παιδική-εφηβική λογοτεχνία. Απευθύνεται στο αναγνωστικό κοινό κάθε ηλικίας, που θέλει να διαβάσει μία ευχάριστη περιπέτεια, ένα σύγχρονο παραμύθι με μάγισσες, νάνους, γίγαντες και ιππότες, εικονογραφημένο με το υπέροχο σχέδιο της Στέλλας Στεργίου, μίας απ’ τις πιο ταλαντούχες πένες της ελληνικής κόμικ σκηνής».
    (Παναγιώτα Καρβούνη, Μάνος Βασιλείου-Αρώνης – Smassing Culture)

    Βρείτε το κόμικ «Στο Δάσος» εδώ: patakis.gr

    #ekdoseispataki #eimastetavivlia #StoDasos #comic #comicbook #awards #Chaniartoon

    RELATED ARTICLES

    Most Popular