More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ μικρή πολύχρωμη γιαγιά μου, της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου (εικ.: Ελίζα Βαβούρη)

    Η μικρή πολύχρωμη γιαγιά μου, της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου (εικ.: Ελίζα Βαβούρη)

     

    Η μικρή πολύχρωμη γιαγιά μου είναι μια αφηγηματική ιστορία για μια ιδιαίτερη γιαγιά με μαγικές ικανότητες που μας καλεί να παίξουμε να δημιουργήσουμε και να ξαναγίνουμε για λίγο παιδιά. Είναι μικρή, γιατί είναι μικροκαμωμένη και με παιχνιδιάρικη διάθεση σα μικρό παιδί. Είναι πολύχρωμη, γιατί το όνομα της είναι Ίριδα και έχει κάτι από τα χρώματα του ουράνιου τόξου όταν χαμογελά. Είναι γιαγιά και αυτό σημαίνει ότι η αγάπη της μοιράζεται απλόχερα χωρίς όρια.

    Γίνεται ποτέ μια γιαγιά να είναι μικρή και πολύχρωμη; Γίνεται, λέει η ηρωίδα αυτού του βιβλίου. Είναι η γιαγιά η δική της, που παίζουν μαζί κρυφτό, κυνηγητό, κουτσό και ένα σωρό παιχνίδια. Όταν κουραστούν από το παιχνίδι, το κρυφτό και τη ζωγραφική, βλέπουν μαζί παλιές φωτογραφίες ασπρόμαυρες και όταν έρθει το βράδυ, της διαβάζει παραμύθια για να κοιμηθεί. Τις περισσότερες φορές η μικρή δεν καταφέρνει ν’ ακούσει πως τελειώνει η ιστορία και περιμένει την επόμενη μέρα για ν’ ακούσει το τέλος της ιστορίας. Είναι ξεθεωμένη από το παιχνίδι και περνάει τόσο όμορφα με τη γιαγιά της.

    Κάθε απόγευμα που οι γονείς της λείπουν στη δουλειά, η γιαγιά είναι ο άνθρωπος που την φροντίζει και περνάει δημιουργικό χρόνο μαζί της. Μόλις γυρίζει από το σχολείο κάνει γρήγορα τα μαθήματα της για να έχει χρόνο να παίξει με την αγαπημένη της γιαγιά. Ακόμη κι όταν είναι χειμώνας η γιαγιά με την χαρούμενη διάθεση της φέρνει το καλοκαίρι. Έχει τις πιο παράξενες ιδέες και καρδιά μικρού παιδιού κι όταν χαμογελά το πρόσωπο της λάμπει.

    Η εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη ζωντανεύει εικόνες και χρώματα και δημιουργεί έναν μαγευτικό κόσμο όπως τον φαντάζεται η μικρή Ίριδα. Η φιγούρα της μικροκαμωμένης γιαγιάς που χαμογελά στο εξώφυλλο του βιβλίου πάνω σ’ ένα ποδήλατο κρατώντας μια ομπρέλα μας θυμίζει τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου.

    Με παιχνιδιάρικη διάθεση, έμφαση στη λεπτομέρεια, χαρούμενα μοτίβα και σκορπισμένα χρωματιστά χαρτόνια στο πάτωμα, παρακολουθούμε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου τα δημιουργικά απογεύματα της μικρής Ίριδας με τη γιαγιά της. Ένα βιβλίο, πέρα από την προφανή αναφορά στην τρίτη ηλικία, για την ιδιαίτερη και ξεχωριστή σχέση ανάμεσα σε γιαγιά και εγγονή, τον δημιουργικό χρόνο, τις ιδέες που γεννιούνται εκατέροθεν και δημιουργούν κόσμους και αγάπη. Σίγουρα θα αποτελέσει έμπνευση για πολλές ώρες δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι για μικρούς και μεγάλους.

    [vc_custom_heading text=”THE BOOK SECRET” font_container=”tag:h2|font_size:32|text_align:center|color:%23ffffff” google_fonts=”font_family:Akronim%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” css_animation=”bounceIn” css=”.vc_custom_1517325058360{padding-top: 7px !important;background-color: #0066cc !important;}”]

    Η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου μας αποκαλύπτει το μυστικό της συγγραφής το βιβλίου «Η μικρή πολύχρωμη γιαγιά μου»

    «Όσο μυστικό και να το κρατήσω, είναι… ολοφάνερο! Η εγγονή μου κι εγώ αποκαλύπτουμε τον τρόπο που περνούσαμε τ’ απογεύματά μας όταν ήταν  μικρότερη – τώρα είναι στην Α΄ Γυμνασίου. Ελπίζω να κρατήσουμε νοερή συντροφιά στους μικρούς αναγνώστες μέσ’ από το βιβλίο αυτό και να δώσουμε ιδέες στις γιαγιάδες που έχουν την δυνατότητα να συντροφεύουν τα εγγόνια τους να διασκεδάζουν μαζί, παρέα με τις φίλες και τους φίλους τους.»

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η μικρή πολύχρωμη γιαγιά μου
    Ηλικίες: Για παιδιά από 4 ετών
    Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου
    Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
    Επιμέλεια κειμένων: Αντωνέτα Κώτση
    Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη, 2017
    Τεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκότσης
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-618-5151-42-3

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular