More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΚέρδισε ένα ολόκληρο βιβλιοπωλείο σε κλήρωση

    Κέρδισε ένα ολόκληρο βιβλιοπωλείο σε κλήρωση

    Κέρδισε ένα ολόκληρο βιβλιοπωλείο σε κλήρωση έχοντας ξοδέψει λίγο περισσότερο από 20 λίρες και τώρα δηλώνει αποφασισμένος να το δουλέψει με έναν διαδικτυακό του φίλο που δεν έχει συναντήσει ποτέ.

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πολ Μόρρις, ιδιοκτήτης του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου Bookends στο Κάρντιγκαν της δυτικής Ουαλίας, κατοχύρωσε πρόωρο δικαίωμα σύνταξης λόγω οστεοαρθρίτιδας και αποφάσισε να αποχωρήσει. Αντί όμως να το πουλήσει όπως έλεγε η κοινή λογική αποκομίζοντας περίπου 30 χιλιάδες λίρες όπως κοστολογούνταν το κερδοφόρο εδώ και τέσσερα χρόνια κατάστημά του, ο Μόρρις προτίμησε να το κληρώσει!

    Έτσι προκήρυξε έναν ασυνήθιστο διαγωνισμό βάσει του οποίου θα συμμετείχαν στην κλήρωση όσοι πελάτες τους τελευταίους μήνες είχαν αγοράσει από το βιβλιοπωλείο προϊόντα άνω των 20 λιρών. Στο καπέλο του Μόρρις μπήκαν 60 συνολικά ονόματα και ο λαγός από το καπέλο έτυχε στον Ολλανδό  Σέιζιαν Φαν Χίρντεν.

    Ο Μόρρις είπε στον Guardian: «Σκέφτηκα να το πουλήσω, αλλά μετά σκέφτηκα, ας δώσω σε κάποιον μία ευκαιρία στη ζωή, που ίσως να μην την είχε αλλιώς. Προτεραιότητά μου ήταν να σιγουρέψω ότι το μαγαζί θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καλά χέρια. Ο Σέιζιαν είναι τακτικός πελάτης και χαίρομαι πραγματικά που κληρώθηκε αυτός – θέλει να το τρέξει. Μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς από το εισόδημα του βιβλιοπωλείου».

    Ο Van Heerden αναλαμβάνει το βιβλιοπωλείο επισήμως στις 5 Νοεμβρίου και θα το τρέξει με έναν επί εννέα έτη διαδικτυακό φίλο από την Ισλανδία που μετακομίζει τώρα στη δυτική Ουαλία και με τον οποίο δεν έχει συναντηθεί ποτέ.

    Είδηση από: Guardian

    Foto: Κινητή Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

    RELATED ARTICLES

    Most Popular