More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΤα τελευταία παιδιά στη γη 5: Η λεπίδα του μεσονυχτίου (+Netflix), του...

    Τα τελευταία παιδιά στη γη 5: Η λεπίδα του μεσονυχτίου (+Netflix), του Μαξ Μπράλιερ

    Πέμπτο βιβλίο για τα δημοφιλέστατα Τελευταία Παιδιά στη Γη και είναι πολύ ευχάριστο εκδοτικά που οι Έλληνες εκδότες τους (Μεταίχμιο) το έφεραν τον ίδιο μήνα με την έκδοση του πρωτοτύπου στας Ευρώπας και Αμερικάς. Τα βιβλία έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση και στο Netflix (Νικ Γούλφχαρντ, Τσαρλς Ντιμέρς, Γκάρλαντ Γουίτ) και ό,τι μεταφέρεται στο Netflix σαρώνει στους εφήβους (και όχι μόνο), γίνεται μόδα, τάση, χαμούλης.

    Το βιβλίο είναι και θα είναι ζωντανό, θα εμπνέει σειρές και τηλεοπτικές παραγωγές και animation, θα τροφοδοτεί με τη φαντασία του και θα φέρνει εκατομμύρια κόσμου σε αίθουσες και μη. Τα Τελευταία Παιδιά στη Γη είναι μια τέτοιο ιστορία.

    Στο πέμπτο βιβλίο, το κατά πολλούς καλύτερο της σειράς, ο Τζακ Σάλιβαν και η παρέα του μπαίνουν σε νέες συναρπαστικές περιπέτειες οι οποίες πραγματικά ξεκινούν από την πρώτη κιόλας σελίδα, μην αφήνοντάς σε να πάρεις ανάσα. Η κολλημένη με σειρές, ταινίες και κόμικς Ίβι Σναρκ έχει κλέψει από το Τζακ τον πολυαγαπημένο του Κόφτη του Λούιβιλ, την τροµερή του λεπίδα, η οποία αποκτά πλέον νέες υπερκόσµιες δυνάµεις. Ο Τζακ, μετά από μάχες και άγριες εντάσεις, ανακτά την λεπίδα του και αφοσιώνεται ψυχή και σώμα σε μια σκληροπυρηνική εκπαίδευση για αρκετές μέρες προκειμένου να µάθει να χειρίζεται το νέο του υπερόπλο, να γνωρίσει τα όριά του, να γίνει ένας πανίσχυρος ήρωας που ελέγχει τα ζόμπι, έστω κι αν αυτό απαιτεί θυσίες και στερήσεις! Παλεύει με ζόμπι, χρησιμοποιεί το Γλιτσερό Γάντι της δύναμης για να ελέγξει τα ζόμπι, πετσοκόβει τους φιδογυριστούς φωτεινούς περικοκλαδευτήρες, την ώρα που ο Ντερκ, αφού γλίτωσε στο τσακ τη ζοµπιοποίηση, φέρεται πολύ περίεργα, εξ’ ου και βάζουν σε εφαρμογή την Επιχείρηση φτιάξτε το κέφι του Ντερκ. Θα του φτιάξουν την διάθεση για να ακολουθήσει κι αυτός την μεγάλη σύγκρουση; Θα καταφέρουν να ξανασμίξουν όλοι με ηθικό ακμαίο για να σώσουν τον κόσμο, τη στιγμή που ο εχθρός ξεπροβάλλει από παντού με διαφορετικές μορφές και απειλεί με κάθε μέσο και μεγάλη ισχύ; Η μάχη δεν μπορεί να περιμένει! Και το ταξίδι συνεχίζεται…Και θα συνεχιστεί και σε επόμενο βιβλίο, γιατί αυτά τα πράγματα δεν σταματάνε έτσι εύκολα…

    Ζόμπι, ξόρκια και ελιξίρια, συλλογική νοημοσύνη, κοσμικές σέχτες και απόκοσμα τέρατα, ένα παρεάκι αλά Άρχοντα των δαχτυλιδιών στο πιο προεφηβικό, μοντέρνο και λίγο πιο αμερικάνικης λογικής- αφού απουσιάζει ο λυρισμός πιο ενήλικων αναγνωσμάτων- και ένα ακόμα βιβλίο σφιχτοδεμένο, πραγματικά σαν ποδοβολητό, με τρελή δράση και αγωνία που σε αναγκάζει να ταυτιστείς με την παρέα των πρωταγωνιστών και να μπεις μαζί τους στη μάχη επιβίωσης.

    Αν και δεν είναι κοντά στις αναγνωστικές μου προτιμήσεις τα ζόμπι και αυτός ο χαμός με την ζομπιοποίηση και το φουλ οφ μόνστερς, ωστόσο η σχεδόν κόμικ ατμόσφαιρά τους (που την χρωστούν στον επιδέξιο εικονογράφο Ντάγκλας Χόλγκειτ) με ολίγη από ανώδυνο προεφηβικό θρίλερ μου άρεσε πολύ και αντιλαμβάνομαι ότι ετούτη η σειρά βιβλίων έχει όλα τα συστατικά να κλέβει την καρδιά των 10-18 ετών αναγνωστών του και κατόπιν θεατών του. Γιατί αυτό ελπίζω: να το διαβάζουν τουλάχιστον, πριν (το καλύτερο) ή τουλάχιστον μετά και όχι να σπεύδουν αποκλειστικά στην σαφώς πιο παθητική παρακολούθηση.

    Από τα βιβλία που πουλάνε σαν τρελά και κρατούν όρθιους τους εκδότες (γενικώς, όχι τους εν προκειμένω). Τα χρειαζόμαστε τέτοια βιβλία.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η λεπίδα του μεσονυχτίου
    Συγγραφέας: Max Brallier
    Εικονογράφηση: Ντάγκλας Χολγκέιτ
    Σειρά: Τα τελευταία παιδιά στη γη
    Προσαρμογή Εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Σεπτέμβριος 2019
    Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου
    Σελίδες: 308
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2132-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular