More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο βιβλίο της ηρεμίας & Το βιβλίο της καλοσύνης (Ιδέες και κατασκευές,...

    Το βιβλίο της ηρεμίας & Το βιβλίο της καλοσύνης (Ιδέες και κατασκευές, Mindfulness), της Ιβ Ρόμπερτσον

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 6-9) – Εικονογραφημένο βιβλίο δραστηριοτήτων για παιδιά

    Το να είμαστε καλοί δεν έχει να κάνει πάντα με το να προσφέρουμε δωράκια ή λιχουδιές. Μπορεί να είναι κάτι πολύ πιο απλό και διακριτικό, όπως για παράδειγμα να αντιλαμβανόμαστε πότε κάποιος χρειάζεται λίγη βοήθεια και να του την προσφέρουμε.

    Το βιβλίο της ηρεμίας & Το βιβλίο της καλοσύνης, δύο βιβλία

    Περί τίνος πρόκειται

    Καλοσύνη και Ηρεμία. Δύο άκρως σημαντικές δεξιότητες, ζητούμενο για κάθε άνθρωπο, πόσω μάλλον για τα παιδιά. Προσεγγίζονται μέσα από ποικίλες ευχάριστες προτάσεις για δραστηριότητες, εφαρμόσιμες στο σπίτι και το σχολείο.

    Όμως, πρέπει να προσθέσουμε απαραιτήτως ότι μαζί με την Καλοσύνη, αναπτύσσονται, οι συγγενείς έννοιες του σεβασμού και της ευγένειας, αλλά και η σύγχρονη δεξιότητα και αξίας της ενσυνειδητότητας (mindfulness). Με δυο λόγια πρόκειται για την εξάσκηση των παιδιών να απολαμβάνουν και να ζουν το τώρα, το παρόν, καθώς αυτό και μόνο θα τους προσφέρει τη γνώση, την απόλαυση και τη χαρά για να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση. Το μέλλον είναι γεμάτο άγχη και ανησυχίες, το παρελθόν γεμάτο λάθος αποφάσεις ή επιλογές. Η ενσυνειδητότητα είναι πολύ ιδιαίτερη αξία και μας ευχαριστεί ιδιαίτερη που όλα στεφανώνονται στα δύο αυτά βιβλία από αυτήν.

    Στο Βιβλίο της Καλοσύνης, τα παιδιά αναγνώστες θα βρουν καλοσύνη, ευγένεια και σεβασμό προς τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας, τα ζώα, τον πλανήτη ολόκληρο. Μια συνολική προσέγγιση. Όλες οι σελίδες είναι διάτρητες ώστε να μπορούν τα παιδιά να τις κόβουν και να τις επεξεργάζονται πιο εύκολα. Στις δε προτεινόμενες χειροτεχνίες, αναγράφονται και απεικονίζονται όλα τα υλικά που θα χρειαστούν, αναλυτικές οδηγίες, ενώ είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να εναρμονίζονται με τα συναισθήματά τους και να μοιράζονται με τους γύρω τους τα συναισθήματά τους. Ιχνηλατείται η ενσυναίσθηση, οι καλοί τρόποι, η φροντίδα του εαυτού, η ανεβασμένη διάθεση, η θετική ενέργεια και η ευγνωμοσύνη, μια πολύ σημαντική διανοητική κατάσταση και αξία, η ευτυχία κ.α. Αρκεί να σας αναφέρουμε δραστηριότητες όπως τα βραχιόλια της θετικής ενέργειας, το κουτί της ευτυχίας και τις σταγόνες καλοσύνης για να δείτε ότι η έκδοση δεν είναι κάτι συνηθισμένο και κονσέρβα, αλλά έχει περιεχόμενο πλούσιο και πρωτότυπο.

    Αντίστοιχη δουλειά έχει γίνει και στο βιβλίο για τη σπουδαία, υποτιμημένη, ρυθμιστική της ευτυχίας, αξία της ηρεμίας. Σ’ αυτό ιχνηλατούνται τα συναισθήματα (ο χάρτης των συναισθημάτων έξυπνος) και προσεγγίζονται το άγχος, η ανησυχία (ξέρεις το κουτί της ανησυχίας;), ο ύπνος και η γιόγκα ως αποτοξινωτικές και τονωτικές διέξοδοι, η ξεκούραση του μυαλού με δραστηριότητες και ασκήσεις ηρεμίας και χαλάρωσης, η αλλαγή συνηθειών, οι πρωτοβουλίες που οδηγούν στην ηρεμία, η επαφή με τη φύση και τα στοιχεία της.

    Έχουμε, αναμφίβολα, δύο πολύ θετικής διάθεσης και ενίσχυσης βιβλία, επιδραστικά, με αρκετές ιδέες που μπορούν να αποτελέσουν πηγή εύρεσης πολύ σημαντικών στοιχείων στον χαρακτήρα του παιδιού.

    Για αναγνώστες από 5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Susaeta.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ και εδώ.

     

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Το βιβλίο της ηρεμίας & Το βιβλίο της καλοσύνης
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    A book of calm
    A book of kindness

    Συγγραφέας:

    Eve Robertson

    Εικονογράφος:

    Nastya Rizaeva, Lindsey Sagar

    Εκδόσεις:

    Susaeta, Μάρτιος 2024

    Μετάφραση:

    Γιώτα Κακαρούκα

    Επιμέλεια:

    Εύη Κουδούνα

    Σελίδες:

    96

    Μέγεθος:

    21,7 X 28

    ISBN:

    978-960-617-969-3

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular