Ελεύθεροι πολιορκημένοι, μια μακέτα και ένα σκηνικό για το ενδοξότερο αλωνάκι της Ελλάδας

19/03/2017 17:00:00

 • Οντουλέ από χρωματοπωλείο. Ρολά κουζίνας. Κάποιο ρετάλι από ύφασμα. Καλαμάκια από σουβλάκια. Χρώματα. Ε και η δέουσα φαντασία. Αυτά είναι τα υλικά με τα οποία δημιουργήθηκε η μακέτα των ελεύθερων πολιορκημένων. Ένα κάστρο περίπου κυκλικό, απλά σπίτια, καράβια επίσης με οντουλέ, καλαμάκια για ιστία και ύφασμα για πανί στερεωμένα όρθια με πλαστελίνη, τέμπερες, τα χέρια των παιδιών, η πολύτιμη βοήθεια της κυρίας Κατερίνας και η θέλησή μας να αναδείξουμε την συγκλονιστικότερη στιγμή της ελληνικής επανάστασης έδωσαν το παρακάτω αποτέλεσμα. Τα κανόνια είναι από μπουκαλάκια καλλυντικών και οι ρόδες τους από καπάκια γάλακτος στα πλαίσια του "δεν πετάμε τίποτα, όλα μπορούν να γίνουν κάτι άλλο".

  «Tο χάραμα επήρα
  Tου Ήλιου το δρόμο,
  Kρεμώντας τη λύρα
  Tη δίκαιη στον ώμο,―
  Kι’ απ’ όπου χαράζει
  Ώς όπου βυθά,

  Tα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι.»

  Κι ένα σκηνικό δια χειρός Κατερίνας Γούδα. Ζωγραφισμένο ειδικά για την γιορτή μας. Ελεύθεροι Πολιορκημένοι.

 • Απόστολος Πάππος
  #

  Είμαι διαχειριστής ύλης του ELNIPLEX από την πρώτη του ώρα. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός τα τελευταία 13 χρόνια, στη δημόσια εκπαίδευση, τα 3 τελευταία στο 10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

  Διαβάζω βιβλία, ανθρώπους, έργα τέχνης, τοπία, ιδέες και προσπαθώ να αποτυπώσω στα γραπτά μου όσα μου λένε. Δεν είμαι κριτικός βιβλίου ή τέχνης. Είμαι όσα άλλα αγαπώ και δε δηλώνω, όσα αγγίζω και δεν πληγώνω, όσα περπατώ μα δεν τρέχω, όσα σκέφτομαι μα δε γράφω ποτέ, όσα γράφω μα δε ξέρεις.

  Θα ζήσω ως τα 78 μου σίγουρα. Για μετά δεν παίρνω όρκο. Ως τότε θα ζητιανεύω μία μέρα ακόμη.

  Έχω σπουδάσει, παρακολουθήσει, διδαχθεί και διδάξει κάμποσα πράγματα και γνωστικά πεδία.

  Από το ELNIPLEX θα δείτε πολλά ακόμα. Γιατί είναι το βλέμμα μας στον κόσμο.

  Επικοινωνία: apostolos@elniplex.com, info@elniplex.com