More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΗ φίλη μας η Ρόζη και ο χιονισμένος χειμώνας, της Jannie Ho

    Η φίλη μας η Ρόζη και ο χιονισμένος χειμώνας, της Jannie Ho

    Γράφει η Κατερίνα Ανδρικοπούλου.

    Χτύπησε το κουδούνι, ήταν ο ταχυδρόμος. “Εχετε μεγάλο δέμα”, μου είπε. Και ήταν απο τον Ίκαρο! Άνοιξα το φάκελο και αμέσως το πρόσωπό μου φωτίστηκε. Ένα βιβλίο πανέμορφο. Χριστουγεννιάτικο! Γεμάτο χειροτεχνίες και κατασκευές.

    Με έπιασε μια τρέλα, μου ήρθε να μπω μέσα στο δωμάτιο να κλειδώσω την πόρτα και να το φτιάξω όλο μόνη μου. Για μια στιγμή έννιωσα πάλι 4, 6, 10, όταν είχα μανιά με τα αυτοκόλλητα Hellokity. Και αν δεν είχα παιδιά προσχολικής ηλικίας και αν δεν με έπιαναν οι τύψεις ότι πρέπει να το αφήσω να το δουν και να το φτιάξουν τα αγόρια μου, τότε σας λέω χωρίς να ντρέπομαι, οτι… ναι, θα το έφτιαχνα όλο μόνη μου με μεγάλη χαρά και θα επέστρεφα σε μια ηλικία που τα Χριστούγεννα ήταν γεμάτα φως. Ύστερα θα στόλιζα το δωμάτιο μου με την Φωτεινούπολη…

    Η συγγραφέας, γνωστή σε μας απο τα βιβλία με ήρωες την Μπεμπαμπλόμ, το Μπου Λούκο, τη Μπου Μπούκι. Βιβλία για μωράκια, με πανέμορφη εικονογράφηση. Τώρα όμως πρόκειται για ένα βιβλίο διαφορετικό. Δεν έχει λόγια, μόνο αμέτρητα αυτοκόλλητα, κατασκευές και χειροτεχνίες. Ξεχάστε τα φύλλα εργασίας που ξέρουμε. Εδώ έχουμε ένα πραγματικό διαμάντι καθώς το παιδί μαθαίνει έννοιες χωροταξικές, βρίσκει διαφορές και ομοιότητες μέσα απο τις εικόνες, μαθαίνει την ενδυμασία και τα αθλήματα του χειμώνα, βοηθάει να στολιστεί ένα νοσοκομείο για να κάνει πιο όμορφη την ατμόσφαιρα, παρατηρεί, μετράει, ζωφραφίζει και περιγράφει. Στρώνει το γιορτινό τραπέζι, στολίζει δέντρα, ντύνει χιονάνθρωπους και φτιάχνει κάρτες και στολίδια τρισδιάστατα για να στολίσει και το δικό σας σπίτι.

    Το παιδί παίζοντας, χωρίς να το καταλαβαίνει, γράφει με στόχο και νόημα, μετράει, κατηγοριοποιεί και σκέφτεται. Μπορεί να φαίνεται αρχικά απλοϊκό αλλά έχει αρκετά εκπαιδευτικά στοιχεία. Και στο κάτω κάτω πρέπει πάντα να στοχεύουμε στη μάθηση; Η χαρά ειδικά την περίοδο των διακοπών έχει μεγαλύτερη σημασία. Και σίγουρα αν αυτές τις γιορτές το αγοράσετε σε ένα παιδί θα δώσετε μεγάλη χαρά.

    Το βιβλίο Η φίλη μας η Ρόζη και ο χιονισμένος χειμώνας δεν είναι αποκλειστικά για κορίτσια,καθώς στο δικό μας σπιτι το υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά δυο αγόρια.

    Επίσης μπορώ να σας εγγυηθώ δυο γεμάτες ώρες δημιουργικής ηρεμίας και μια ακόμα ώρα την επόμενη μέρα. Για παιδιά απο 3-100 χρονών. Αναζητήστε το είναι φανταστικό!

    Αγιέ Βασίλη βάλτο και εσύ στο σάκο σου!

    Η Γιάννι Χο γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ αλλά μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. Σπούδασε στο Parsons The New School of Design στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε ως γραφίστας και καλλιτεχνική διευθύντρια στο Nickelodeon, στον εκδοτικό οίκο Scholastic και το περιοδικό Time for Kids και ακολούθως αποφάσισε να ασχοληθεί με την εικονογράφηση βιβλίων. Σήμερα, κατέχει μια σημαντική θέση στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, περιοδικών, παιχνιδιών και ψηφιακών μέσων ενώ πολλά προίόντα από τα χέρια τους κυκλοφορούν στην “παιδική βιομηχανία” (ναι, στο εξωτερικό υπάρχει τέτοια).

    Ζει με τον σύζυγο και την κόρη της στη Βοστώνη. Περισσότερα για την Jannie Ho θα βρείτε στην ιστοσελίδα της όπου θα μάθετε πως είναι γνωστή και ως Chicken Girl.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η φίλη μας η Ρόζη και ο χιονισμένος χειμώνας
    Συγγραφέας: Jannie Ho
    Εικονογράφηση: Jannie Ho
    Εκδόσεις: Ίκαρος, 2015
    Σελίδες: 10
    Μέγεθος: 16 Χ 16
    ISBN: 978-960-572-064-3

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular