More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΓιορτές28η ΟκτωβρίουΤο δάσος με τους κισσούς, της Κατερίνας Αναγνώστου

    Το δάσος με τους κισσούς, της Κατερίνας Αναγνώστου

    dasos kissous

    Το παραμύθι “Το δάσος με τους κισσούς” της Κατερίνας Αναγνώστου είναι μια πολύ όμορφη αντιπολεμική ιστορία. Είναι η ιστορία των ανθρώπων από τότε που ήταν γυμνοί και πεινασμένοι, μέχρι σήμερα που είχαν και κατέκτησαν τα “πάντα”. Η ιστορία κινείται σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ο άνθρωπος ανταμώνει διαδοχικά με το πουλί, την αρκούδα, το αηδόνι και το παγόνι και τέλος με όλα μαζί τα ζώα.

    Όταν ο άνθρωπος πεινούσε και κρύωνε, η φύση και τα πλάσματα της συνωμοτούσαν μαγικά προκειμένου η γενιά των ανθρώπων να επιβιώσει και να μην αφανιστεί από το χάρτη των όντων. Το ίδιο έκανε το πουλί για να τραφεί ο άνθρωπος. Το ίδιο η αρκούδα για να ντυθεί αφού κρύωνε. Το ίδιο το αηδόνι και το παγόνι για να του δώσουν την ομορφιά και τη μουσική που γύρευε η ζωή του για να ομορφύνει και να ξεχωρίσει. Μα ήρθε μια εποχή, μάλλον κοντά στη δική μας, που ο άνθρωπος, άπληστος και απερίσκεπτος ζήτησε περισσότερο από εκείνα που η φύση του επέτρεπε. Και με το ντουφέκι του ήρθε στο δάσος με τους κισσούς. Κάπου εκεί η μοίρα των όπλων και του πολέμου εμφανίζεται μπροστά μας όπως θα έπρεπε να είναι.

    Τα ντουφέκια παίρνουν τη θέση που τους αρμόζει και τα ζώα γίνονται οι δάσκαλοι του δικαίου. Όχι! Οι άνθρωποι δεν τα χρειάζονται. Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Μπορεί ένα όπλο, αντί να σκοτώνει, να κάνει τους κισσούς να το αγκαλιάζουν με εμπιστοσύνη; Όταν τα ζώα μιλάνε χαρούμενα με τα πουλιά και οι ανθρώπινες ψυχές χαίρονται και αγαπούν, τότε η βία γίνεται μακρινή, ξεχασμένη ιστορία.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το δάσος με τους κισσούς
    Συγγραφέας: Κατερίνα Αναγνώστου
    Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
    Εκδόσεις: Μικρή Μίλητος, 2003
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 28 Χ 21
    ISBN: 978-960-834-018-3
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular