More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΈνα δώρο για τους φίλους μου, της Ρεμπέκα Χάρι

    Ένα δώρο για τους φίλους μου, της Ρεμπέκα Χάρι

    enadorogiatousfilous_cover

    Γράφει η Κατερίνα Ανδρικοπούλου

    Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο παιδικό βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ίκαρος. Είναι Χριστουγεννιάτικο, ό,τι πρέπει δηλαδή για να διαβαστεί στις τάξεις μας και την ώρα που το παιδί πάει για ύπνο. Ένα βιβλίο με πολύ γλυκά μηνύματα για την φιλία και την προσφορά.

    Τέσσερα ζωάκια βγαίνουν να παίξουν στο δάσος. Το χιόνι έχει απλωθεί παντού και κάνει κρύο. Οι 4 φίλοι κατεβαίνουν την πλαγιά με τα έλκηθρα τους. Σύντομα όμως η Ποντικούλα αποχωρεί γιατί έχει ξεπαγιάσει. Συνεχίζουν το παιχνίδι με πατινάζ στην παγωμένη λίμνη. Όμως το Αλεπουδάκι αρχίζει να κλαψουρίζει ότι κρυώνει και αφήνει την παρέα για να πάει στο σπίτι του. Οι δυο φίλοι που απέμειναν πάνε να μαζέψουν κουκουνάρια στο δάσος όμως και ο αρκουδάκος διαμαρτύρεται ότι κρυώνει και θέλει να πάει σπίτι του. Το μικρό λαγουδάκι μένει μόνο χωρίς φίλους. Απέραντη μοναξιά… Μέχρι που άξαφνα βρίσκει ένα ασημένιο νόμισμα. Και εκεί του έρχεται η φαεινή ιδέα. Πάει στο μαγαζί που είναι γεμάτο παιχνίδια και κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει κάτι για τον εαυτό του. Όμως αυτός βάζει πάνω από όλα τους φίλους του. Αγοράζει μαλλί και αρχίζει να πλέκει κάτι ζεστό για κάθε φίλο ξεχωριστά, μια ζακέτα, ένα σκούφο, ένα κασκόλ και μια κάπα. Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Το λαγουδάκι χαρίζει τα δώρα στους φίλους του. Όλοι μαζί, ζεστοί, παίζουν γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

    Η εικονογράφηση είναι όμορφη και ατμοσφαιρική και δίνει από μόνη της κάτι από την μαγεία των Χριστουγέννων. Αναζητήστε το. Πολλές φορές τα πιο λιτά και απλά δώρα είναι τα καλύτερα ειδικά όταν αυτά κρατάνε τις καρδιές μας ζεστές και τις φιλίες μας ζωντανές.

    «Εμείς όμως δεν σου έχουμε πάρει δώρο…»είπαν οι φίλοι του.
    «Δεν με νοιάζει…» «Άλλωστε υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από τη φιλία;»

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ένα δώρο για τους φίλους μου
    Συγγραφέας: Rebecca Harry
    Εκδόσεις: Ίκαρος
    Σελίδες: 24
    Μέγεθος: 27 Χ 25
    ISBN: 978-960-572-023-0

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular