More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+StoriesΓνωρίζοντας την Plan Toys

    Γνωρίζοντας την Plan Toys

    plantoysΤι είναι αυτό που κάνει τα παιχνίδια της Plan Toys να ξεχωρίζουν; Σύμφωνα μα τις πληροφορίες της ιστοσελίδας της εταιρείας, αλλά και το όσα είπε ο Βάιος Κουρκάκης μιλώντας στo elniplex, η Plan Toys είναι η πρώτη πράσινη εταιρεία στον κόσμο που κατασκευάζει ξύλινα οικολογικά παιχνίδια ανακυκλώνοντας γερασμένα καουτσουκόδεντρα. Τα καουτσουκόδεντρα μετά από 25 χρόνια ζωής δεν παράγουν πια καουτσούκ (λατέξ) συνεπώς τα δέντρα αυτά θα κόβονταν και θα καίγονταν. Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει τι είναι το καουτσουκόδεντρο και πως μπορεί να αξιοποιηθεί μετά τη βασική του χρήση. Πρόκειται για θείο δώρο όπως αναφέρει και ο ιδρυτής της Plan Toys Vitool Viraponsavan. Η φιλοσοφία της Plan Toys βασίζεται στην εκπαίδευση, την οικολογία και τη διασκέδαση. «Τα οικολογικά ξύλινα παιχνίδια έχουν τη ζεστασιά και την πλούσια υφή που μόνο η φύση δίνει», πιστεύει ο ιδιοκτήτης της Plan Toys. Φέρνουν το παιδί κοντά στη φύση εναρμονίζοντας τη σχέση του με το φυσικό περιβάλλον και δημιουργώντας το κατάλληλο υπόβαθρο για την ανάπτυξη της λογικής σκέψης, των σωματικών δυνατοτήτων της κοινωνικότητας, αλλά και την εξέλιξη της γλωσσικής και επικοινωνιακής του δυνατότητας.  Παράλληλα, καλλιεργείται η οικολογική συνείδηση του παιδιού, κοινωνικοποιείται και δημιουργεί το δικό του αξιακό σύστημα. Η ψυχαγωγία γίνεται το μέσο για ουσιαστική εκπαίδευση.

    Η PLAN TOYS έχει αναπτύξει ένα  σύστημα εκμάθησης με την ονομασία PLAN Education για παιδιά από 3-8 ετών. Εξειδικευμένοι σχεδιαστές παιχνιδιών, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί αποτελούν μια ομάδα που σκέπτεται, σχεδιάζει και καταλήγει στην κατασκευή οικολογικών ή όπως προτιμούν να λένε βιώσιμων παιχνιδιών. Στον κατάλογο της Plan Toys μπορεί κανείς να βρει παιχνίδια για το νερό, παζλ, κουζινικά, σετ εξερεύνησης, ζωάκια, αυτοκινητόδρομους, μουσικά όργανα αλλά και βρεφικά παιχνίδια στοχεύοντας μέσα στην ενίσχυση της γλώσσας, της μαθηματικής σκέψης, της μουσικής, της έκφρασης και του πειραματισμού του κάθε παιδιού. Πιστεύοντας εξάλλου ότι “δικαίωμα στη ζωή και στο παιχνίδι έχουν όλα τα παιδιά” και στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης της εταιρείας, σχεδιάζονται και προσφέρονται δωρεάν παιχνίδια για παιδιά με αναπηρίες. Περισσότερες πληροφορίες για τα παιχνίδια, την εταιρεία, αλλά και video σχετικά με την Plan Toys μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ και εδώ.

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular