More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΣυναισθήματαΗ Παρέλαση Των Συναισθημάτων...

    Η Παρέλαση Των Συναισθημάτων…

    Στο τρίτο και τέταρτο cd της Μουσικοκινητικής για παιδιά του Μανόλη Φιλιππάκη, τα “Περπατήματα” δίνουν και παίρνουν. Περπατήστε πάνω σε (π.χ. τεντωμένο σχοινί, σε ταψί με βούτυρο κτλ), περπατήστε σα ζώα, περπατήστε παράξενα, περπατήστε λυπημένα, χαρούμενα, αστεία. Αυτό το τελευταίο δεν ενδιαφέρει μόνο τον Μανόλη Φιλιππάκη στα παιχνίδια και τις παιχνιδοπροσεγγίσεις του. Ενδιαφέρει πολύ κι εμάς αφού τα συναισθήματα αποτελούν ουσιαστικά το πιο βαθύ αλλά και δημιουργικό πηγάδι του νηπιαγωγείου της νέας εποχής.

    Τα συναισθήματα μας είναι πολλά: χαρά, θυμός, λύπη, ηρεμία, ζήλια, ελπίδα, μίσος, αισιοδοξία, φόβος, έκπληξη, έρωτας, ντροπή και άλλα που μπορούν να ακουστούν από τα παιδιά και να καταγράψουμε.

    Τα ζωγραφίζουμε σε μια σελίδα Α4 160 γραμμαρίων (για να είναι πιο ανθεκτική). Θέλουμε να είναι στέμμα; Θέλουμε να είναι πρόσωπο; Θέλουμε να είναι οι λέξεις μόνες τους; Ό,τι κι αν διαλέξει η ομάδα, είναι μια χαρά!

    Όταν τα ζωγραφίσουμε (είτε με κλήρωση, είτε με επιλογή, είτε και με πραγματικά συναισθήματα εκείνης της ημέρας), τότε αποφασίζουμε για τη μουσική που θα συνοδεύσει την συναισθηματική μας παρέλαση!!

    Το πιο σημαντικό τώρα έμεινε: να μιλήσουμε για τα συναισθήματα: ποιος γκριμάτσες και εκφράσεις θα έχουν στο πρόσωπό τους τα παιδιά που “κουβαλούν” αυτά τα συναισθήματα; Και γιατί;

    Βάλτε μουσική, παραταχθείτε και παρελάστε.

    ΥΓ: Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και ένα άρμα: το καρναβαλικό άρμα των συναισθημάτων μέσα στο οποίο θα χωρέσετε όλοι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πολλές κούτες που ενώσετε μεταξύ τους, θα τις ζωγραφίσετε κατάλληλα και θα τις διακοσμήσετε έτσι ώστε να σας εκφράζουν!

     mousikokinitikifilip

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular