More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΜίσος και αίμα, του Άρνε Νταλ

    Μίσος και αίμα, του Άρνε Νταλ

    Γράφει η Ιωάννα Σίνου

    «Bουβός πόνος, σκέφτηκε. Τώρα ξέρω τι σημαίνει αυτό. Ένα μάθημα ζωής, σκέφτηκε – και το μακάβριο γέλιο του ήταν εντελώς βουβό. Ένα μάθημα θανάτου, σκέφτηκε – και αντί για γέλιο βγήκε άλλη μια βουβή κραυγή. Με το ξέσπασμα του επόμενου πόνου αντιλήφθηκε, με κρυστάλλινη διαύγεια, πως είχε γελάσει για τελευταία φορά. O πόνος παγιώθηκε. Με αυτό το οποίο ακόμη διέκρινε ως μείγμα ικανοποίησης και τρόμου, ένιωσε ότι η ένταση είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της, και κατάλαβε τι θα ακολουθούσε.
    Ο κατήφορος».

    Η ομορφιά των τελευταίων ημερών του καλοκαιριού ετοιμάζεται να παραχωρήσει τη θέση της στη μελαγχολία ενός βροχερού φθινοπώρου. Και μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα η ομάδα Α ψάχνει στα τυφλά να βρει εκείνη την απαίσια, αναπάντεχη και λανθάνουσα αλήθεια.

    Μίσος και αίμα, μια ακόμα συναρπαστική περιπέτεια περιμένει την ομάδας Α. Ένας σουηδός κριτικός λογοτεχνίας με διασυνδέσεις στις ΗΠΑ σκοτώνεται κατά τον πλέον διαβολικό τρόπο σε μια αποθήκη του αεροδρομίου Νιούαρκ, έξω από τη Νέα Υόρκη. Το αεροπλάνο της SAS από τη Στοκχόλμη είναι γεμάτο, αλλά τώρα υπάρχει μια θέση ελεύθερη και ο δολοφόνος την κλείνει. Το μόνο που γνωρίζει η σουηδική αστυνομία είναι ότι ένας ασυνήθιστα βίαιος δολοφόνος, επιβαίνει σε ένα αεροπλάνο με προορισμό τη Στοκχόλμη. Αλλά δεν ξέρουν ποιος είναι. Μια ειδική μονάδα από την Εθνική Υπηρεσία Έρευνας Εγκλημάτων πηγαίνει στο αεροδρόμιο της Αρλάντα. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενότατα. Η Σουηδία ετοιμάζεται να εισαγάγει έναν αμερικανό κατά συρροή δολοφόνο… Και από αυτή τη στιγμή ξεκινάει μια συγκλονιστική και τρομακτική αλληλουχία γεγονότων που οδηγεί τον Paul Hjelm και τους συναδέλφους του από την ομάδα Α όλο και πιο κοντά στην καρδιά του σκότους. Σουηδία και ΗΠΑ. KGB και CIA. Πως συνδέονται μεταξύ τους;

    Η απάντηση στις σελίδες ενός βιβλίου με αρκετή δράση στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Ένα βιβλίο στο οποίο ο συγγραφέας χτίζει με δεξιοτεχνία μια γέφυρα ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν με μια καλογραμμένη και ενδιαφέρουσα υπόθεση. Ένα ώριμο βιβλίο με πρωτότυπα κίνητρα δολοφονιών το οποίο είναι ανατριχιαστικό με αναλυτικές λεπτομέρειες και συνάμα άμεσο και ανθρώπινο.

    «Όποιος σπέρνει μίσος, θερίζει αίμα».

    Ένα βιβλίο που σου αφήνει την αίσθηση ότι ο συγγραφέας δεν σου κρύβει κάτι αλλά την ίδια στιγμή δεν σου αποκαλύπτει τίποτα πριν την κατάλληλη ώρα και τη σωστή αιτιολογία. Ακόμη και τότε όμως οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν.

    Ένα αριστοτεχνικό θρίλερ με πολιτικές προεκτάσεις στις σελίδες του οποίου ο συγγραφέας αναφέρει για την οικονομική κρίση μαζεμένα όσα δεν έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια. Θέματα που αφορούν όχι μόνο τη Σουηδία ή τις ΗΠΑ αλλά ολόκληρη την καπιταλιστική κοινωνία στην οποία ζούμε. Μας τοποθετεί στον πυρήνα της Σουηδικής κοινωνίας, η οποία κάτω από την άψογη και λαμπερή επιφάνεια της κρύβει πολλές κοινωνικοπολιτικές αντιθέσεις.

    .«…Κι ενώ η χώρα πλησίαζε στο χείλος του γκρεμού που ονομαζόταν πτώχευση, οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας αύξαναν στο μέγιστο τα κέρδη τους. Το βάρος της αποπληρωμής έπεσε στα νοικοκυριά, στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό – σε όλα αυτά που έπρεπε τελικά να πληρώσουν σχεδόν μακροπρόθεσμα τη νύφη…»

    Ο Arne Dahl για ακόμη μια φορά δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα έως ότου φτάσεις στο ίσως γλυκόπικρο τέλος του βιβλίου, ταυτόχρονα όμως ένα τέλος ρεαλιστικό και συνάμα ταιριαστό με το φθινοπωρινό τοπίο της βροχερής Σουηδίας.

    Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε έκδοση pocket σε μετάφραση Γρηγόρη Κονδύλη.

     

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μίσος και αίμα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Ont Blod
    Συγγραφέας: Άρνε Νταλ
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2016
    Σειρά: Ομάδα A
    Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
    Σελίδες: 480
    Μέγεθος: 12 X 16,7
    ISBN: 978-618-03-0401-5

    η.

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular