More
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_405
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤα μυστήρια της Πένι Πέπερ- Κατάσκοποι στην άμμο, της Ουλρίκε Ράιλανς

    Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ- Κατάσκοποι στην άμμο, της Ουλρίκε Ράιλανς

    Είχα ρωτήσει την Ουλρίκε Ράιλανς κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα και στο Ινστιτούτο Γκαίτε για τα μηνύματα που θεωρεί ότι ενδεχομένως περνάει η Πένι Πέπερ και μου είχε απαντήσει ότι η βασική αξία που θέλει να περνάει στα παιδιά είναι η βοήθεια προς κάποιον που έχει ανάγκη, κάτι βέβαια που δεν είναι εμφανές. Θεωρούσε δε, ότι αυτή η αξία, ο χαρακτήρας της Πένι και το χιούμορ που όλοι τονίζουν πως υπάρχει στις ιστορίες της, είναι οι βασικοί λόγοι που η Πένι Πέπερ αρέσει στα παιδιά.

    Δυο εβδομάδες κάμπινγκ στο Φιορέντο της Ιταλίας για την Πένι Πέπερ μαζί με τη μαμά, τον μπαμπά, τον αδερφό της τον Τιμ, τη σκυλίτσα Μάιλι και την Ίντα και μάλιστα χωρίς κινητό αφού αυτό έσπασε λίγο πριν την αναχώρηση. Και ακόμα καλύτερα; Είναι ήδη εκεί οι φίλες της, η Φλώρα, η Μαρί και ο Τζάστιν ο σκυλάκος.

    Όμως, οι διακοπές αρχίζουν να έχουν έναν εξόχως περιπετειώδη χαρακτήρα όταν στο πρωτοκλασάτο ξενοδοχείο Luxurioso όπου διαμένουν η Φλώρα και η Μαρί, αρχίζουν να εξαφανίζονται μπουρνούζια και πετσέτες. Συγκεκριμένα μόνο την περασμένη εβδομάδα εξαφανίστηκαν ενενήντα δύο.

    Ποιος κλέβει μπουρνούζια και πετσέτες από πρωτοκλασάτο ξενοδοχείο της υψηλής κοινωνίας; Τι ρόλο παίζει η κυρία Μπέλα και το προσωπικό του ξενοδοχείου, ο Αλφόνσο, ο Λουίτζι που τρώει κρυφά επιδόρπια από τον μπουφέ, η Βιολέτα και η ρεσεψιονίστ με τον κότσο-πύργο; Τι δουλειά έχει εκεί η κόρη Αιμοδιψούχτεν από την πολυκατοικία τους και γιατί φοράει μπουρνούζι στο φουαγέ του ξενοδοχείου;

    Η κοριτσοπαρέα της Πένι Πέπερ ενώνει τις δυνάμεις της και με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο των ντετέκτιβ που τις διακρίνει, ακολουθούν ίχνος ίχνος όλη την ιστορία μέχρι να δουν πως και ποιοι εξαφανίζουν σωρηδόν τις πετσέτες και τα μπουρνούζια από το ξενοδοχείο.

    Καλοκαιρινή, δροσερή, ανάλαφρη και διασκεδαστική η πέμπτη ιστορία της Ουλρίκε Ράιλανς με την Πένι Πέπερ. Η πνευματώδης, χιουμοριστική γραφή, η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση που διατάσσεται έξοχα μέσα στο κείμενο και τις ποικίλες γραμματοσειρές, συναντούν την Πένι Πέπερ για ακόμα μία φορά.

    Για παιδιά από 8 ετών. Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ
    Κανένα πρόβλημα
    Συναγερμός στο λούνα παρκ
    Χάος στο σχολείο
    Σαμποτάζ στα Χριστούγεννα

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Κατάσκοποι στην άμμο
    Τίτλος πρωτοτύπου: Penny Pepper-Spione Am Strand
    Σειρά: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ
    Συγγραφέας: Ουλρίκε Ράιλανς
    Εικονογράφηση: Λίζα Χενς
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2018
    Μετάφραση: Δαρεία Τζαννετάκη
    Σελίδες: 160
    Μέγεθος: 14,5 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-1297-3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular