More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο κουτί των ζωγραφιστών ονείρων

    Το κουτί των ζωγραφιστών ονείρων

    (Το γέννησαν οι Ονειροφύλακες της Αγγελικής Δαρλάση)

    koutitononeironΣπουδαίος ο κόσμος των ονείρων. Τον μελέτησαν πολλοί σπουδαίοι ψυχαναλυτές, ψυχολόγοι, γιατροί, βιολόγοι. Στα μαγικά μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβιζά, ο τύραννος Αρπατίλαος, έβαλε να φτιάξουν μαξιλάρια που θα στερούσαν τα όμορφα όνειρα από τους πολίτες της πόλης του. Στους Ονειροφύλακες, κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει χωρίς όνειρα. Κι αν στον ύπνο σου τύχει να δεις και κανένα περίεργο, που για να συνεννοούμαστε το λέμε εφιάλτη, τις ώρες που ‘χεις τα μάτια ανοιχτά δε μπορείς να μένεις χωρίς να ονειρεύεσαι. Δε μου αρέσει ο φτηνός συναισθηματισμός που εκβιάζει από τον απέναντι ως ένα like στα social media. Μου αρέσει όμως εκείνος ο ανεμοστροβιλικός κόσμος των πραγματικών ονείρων. Των ανθρώπων που δεν τους τα κλέβεις γιατί πολύ απλά κανένα αυθεντικό όνειρο δεν κλέβεται.

    Ναι λοιπόν! Αυτό το κουτί θα είναι καταπληκτικό. Μπορεί να είναι μπαούλο. Μπορεί να είναι ένα κασελάκι. Ο,τι κι αν διαλέξουμε ότι μας εκφράζει, τίποτα δεν αλλάζει.
    Θα το διακοσμήσουμε. Θα το επενδύσουμε με όλη μας την αγάπη. Θα το τοποθετήσουμε σε εμφανές, προσβάσιμο σε όλους σημείο. Στην τάξη; Ναι! Στο σπίτι; Πάλι ναι! Κι αυτό θα μας περιμένει πάντα…

    Τι μπορούμε να ρίχνουμε μέσα; Θαρρώ πολλά.

    Ζωγραφιές με όνειρα που είδαμε
    Ζωγραφιές με όνειρα που θέλουμε να δούμε
    Ζωγραφιές με όσα ονειρευόμαστε για εμάς και τους αγαπημένους μας
    Μικροαντικείμενα που βοηθούν στα καλά όνειρα ή που πρωταγωνίστησαν σε κάποιο όνειρό μας.
    Ο,τι σκεφτείτε.

    Στο τέλος κάθε εβδομάδας ή κάθε μήνα, θα ανοίγουμε το κουτί και θα συζητάμε για τα όσα βρήκαμε μέσα. Όνειρα, ανησυχίες, αγωνίες, ελπίδες, προσδοκίες. Γιατί μόνο όταν μιλάς και βγάζεις τα μέσα σου, εξαφανίζονται και τα μπούλινγκ και οι καταπιέσεις και οι οδύνες της ψυχής που κάνουν έναν τόσο δα αναγραμματισμό και γίνονται ηδονές (=χαρές).

    Όποτε κάποιο παιδί νιώθει την ανάγκη να ρίξει κάτι μέσα στο κουτί, το κάνει ανενδοίαστα. Το κουτί φυλάει τα όνειρά μας, είναι ο δικός μας ονειροφύλακας. Γιατί χωρίς όνειρα (και δε μιλώ για ανόητες ονειροπολήσεις) δεν υπάρχει κίνητρο για δημιουργία, αγάπη, ζωή.

    ΥΓ: Ένα διαφανές κουτί και ένα υπέροχο, μικρό, χρωματιστό φωτάκι θα φώτιζε υπέροχα τα όνειρα που του ρίχνουμε ζωγραφιστά μέσα. Δε νομίζετε;

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular