More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΓράψε τη δική σου ιστορία-Τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων, του Νικόλα Σμυρνάκη

    Γράψε τη δική σου ιστορία-Τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων, του Νικόλα Σμυρνάκη

    Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου δεν είναι ένα συνηθισμένο ημερολόγιο. Γι΄ αυτό και μπορείς να το ξεκινήσεις όποιο μήνα θέλεις. Όποια μέρα θέλεις. Ποιος είπε ότι πρέπει να περιμένουμε την αρχή του χρόνου, και συγκεκριμένα το Γενάρη, για να ξεκινήσουμε κάτι σπουδαίο, να θέσουμε στόχους, να ονειρευτούμε;

    Από τη στιγμή που θα αρχίσεις να το συμπληρώνεις, θα έχεις δώδεκα μήνες μπροστά σου για να οδηγήσεις την τύχη σου εκεί που επιθυμείς. Εδώ μέσα γράφεις τη δική σου ιστορία. Κι έτσι γράφεις Ιστορία. Άλλωστε, είμαστε όλοι ήρωες ενός μυθιστορήματος που λέγεται ζωή.

    Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του Νικόλα Σμυρνάκη, με τίτλο “Η Ευτυχία κρυβόταν στο Κομοδίνο μου”. Το 2019 κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω” και τώρα κρατάμε στα χέρια μας το τρίτο του βιβλίου με τίτλο “Γράψε τη δική σου ιστορία-Τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων”.

    Υποψιάζεσαι αρχικά πως είναι ένα απλό ημερολόγιο αλλά αν γνωρίζεις τον δημιουργό του καταλαβαίνεις πως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι κάτι τόσο απλό.

    Ημερολόγιο; Όχι  (με την απόλυτη έννοια της καθημερινής καταγραφής).

    Τετράδιο με άδειες σελίδες; Σίγουρα.

    Βιβλίο γνώσεων; Ίσως.

    Λεύκωμα; Μπορεί.

    Βιβλίο ψυχολογίας; Μάλλον.

    Οδηγός Χρήσης… της ζωής; Ναι!!!

    Για ενήλικες; Όχι!!! Για μεγάλους και μικρότερους.

    Ο ρόλος του στόχου (ή του σκοπού ζωής) δεν είναι αναγκαστικά να επιτευχθεί αλλά να μας δείχνει την πορεία. Όπως μια πυξίδα.

    Ο συγγραφέας και δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί, Νικόλας Σμυρνάκης, μας δίνει μαθήματα κατανόησης και εκτίμησης της ζωής. Μας δίνει συμβουλές για το πώς θα πετάξουμε ψηλά, θα βρούμε την προσωπική μας ευτυχία, θα κατανοήσουμε και θα αποδεχτούμε τους φόβους μας. Όλα αυτά μέσα από ένα τετράδιο σκέψεων, που περιμένει να συμπληρωθεί με τις δικές μας προσωπικές ιδέες, ελπίδες, όνειρα και νίκες.

    Η εκτίμηση για ό,τι έχεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκτήσεις ό,τι δεν έχεις. Όταν γράφεις ένα στόχο σου, έχεις ήδη μπει στη διαδικασία υλοποίησής του.

    Ο Νικόλας Σμυρνάκης μας εξηγεί, μας κατευθύνει και μας προτρέπει να διασκεδάσουμε στο ταξίδι που μας οδηγεί στο σκοπό μας. Μας διδάσκει πως αυτό που έχει σημασία δεν είναι πάντα η ολοκλήρωση του ταξιδιού αλλά η μικρές στάσεις που σου επιφυλάσσει, γιατί τελικά μέσα από αυτές θα διδαχθούμε ότι χρειαζόμαστε για να ανοίξουμε τα φτερά μας, να προχωρήσουμε και να έρθουμε αντιμέτωποι με τους φόβους μας. Άλλωστε, όσο μακριά κι αν πάμε, πάντα θα υπάρχει πιο μακριά. Και εκεί είναι η ουσία.

    Δεν μπορείς να επιλέξεις αν φοβάσαι ή όχι. Μπορείς να επιλέξεις αν θα κάνεις αυτό που φοβάσαι, παρόλο που φοβάσαι.

    Η φιλοσοφία του Ανθρώπου στο ΝηΣί (Island of Man- Success Philosophy) σκοπό έχει να αποτελέσει ένα Κίνημα Θετικής Παρακίνησης που θα βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό της ζωής τους και να τους εξοπλίσει με ό,τι μέσα χρειάζονται για να το πραγματοποιήσουν.

    Το απόφθεγμα που αποτελεί τη βάση της φιλοσοφίας είναι:
    “Δώσε περισσότερα από όσα λαμβάνεις, και θα λάβεις περισσότερα από όσα έδωσες”

    Ο σκοπός της ζωής σου αποτελεί μια πυξίδα που σε κατευθύνει. Από τη στιγμή που αποκτάς πυξίδα, δεν βιάζεσαι πια. Όχι, δεν καθυστερείς, αλλά δίνεις χρόνο στην απόλαυση.
    Οπότε: Γράψε τη δική σου ιστορία!
    Και απόλαυσε την πορεία προς κάθε σου προορισμό.

    Γράψτε λοιπόν τα όνειρα και τους στόχους σας γιατί θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τι θέλετε από τη ζωή σας, να γίνεται πιο παραγωγικοί, να αναβάλετε την αναβλητικότητά σας, να μειώσετε το άγχος, να χαρείτε τη διαδρομή και τελικά να γράψετε Ιστορία.

    Για να ξεπεράσει η πραγματικότητά σου τη φαντασία σου, πρέπει πρώτα η φαντασία σου να ξεπεράσει την πραγματικότητά σου.

    Το βιβλίο Γράψε τη δική σου ιστορία-Τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

    https://www.islandofman.gr/

    * Το βιβλίο παρουσίασε η Κατερίνα Γούδα

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Γράψε τη δική σου ιστορία-Τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων
    Συγγραφέας: Νικόλας Σμυρνάκης
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Ιανουάριος 2020
    Σελίδες: 376
    Μέγεθος: 17 Χ 21
    ISBN: 978-960-605-954-4

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular