Καράβια που δε φοβήθηκαν, των Α. Παπαθεοδούλου και Μ. Αγγελίδου

0
1328

Τίτλος: Καράβια που δε φοβήθηκαν
Συγγραφείς: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Μαρία Αγγελίδου
Εικονογράφηση: Χρήστος Κούρτογλου
Εκδόσεις: Ίκαρος, 2014
Σελίδες: 65
Μέγεθος: 14 Χ 21
ISBN: 978-960-572-045-2

Αγόρασέ το
Βραβείο «Βίτω Αγγελοπούλου» σε συγγραφέα βιβλίου γνώσεων για παιδιά (2-4-2015)

karaviapapathodoulou_coverΤι κοινό έχουν ο Αδρίας της Καλύμνου, το Δρακοκάραβο του Λέιφ, το καράβι του Πυθέα, το Πιλάρ, η Πάραλος και το Cutty Sark; Είναι τα αληθινά καράβια της ανθρώπινης ιστορίας που δε φοβήθηκαν και ταξιδεύοντας νίκησαν σχεδόν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η Μαρία Αγγελίδου και Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου σε μια νέα, πολύ ενδιαφέρουσα σειρά βιβλίων με θέμα το λατρεμένο μέσο ταξιδιού, μεταφοράς, επικοινωνίας, μάχης, τα καράβια (με βάση το ISBN θεωρούμε ετούτο το βιβλίο ως δεύτερο χρονικά).

Οι συγγραφείς παρουσιάζουν στον αναγνώστη έξι ξεχωριστά καράβια και μέσα από το ταξίδι τους πάνω στα κύματα φωτίζουν αντίστοιχες μισοάγνωστες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας. Μα ας τα δούμε με τη σειρά.

Ταξιδεύοντας με τον Αδρία ίσως γίνετε καπετάνιος ή μηχανικός του. Γιατί ο Αδρίας δεν έχει πλήρωμα. Δουλειά του ήταν να ανατινάζει άλλα πλοία κατά το β’ παγκόσμιο πόλεμο. Και για μισό καράβι που ήταν, μια χαρά τα κατάφερε στα ανοιχτά της Καλύμνου όπου ακόμα δοξάζεται…

Με το Δρακοκάραβο του Λέιφ θα γνωρίσετε εκτός από ένα άφοβο καράβι και έναν παράξενο λαό που τον συνοδεύουν ακόμα και σήμερα πολλές φήμες και…παραμυθολογίες: τους περίφημους Βίκινγκ και τον ξακουστό πειρατή τους Λέιφ Έρικσον, που ήθελε σώνει και καλά να βρει νησί. Μα αν διαβάσετε τι βρήκε, δε θα το πιστεύετε.

Επόμενη επιβίβαση στο καράβι του καραβοκύρη Πυθέα, την Άρτεμη, που ονειρεύτηκαν παρέα να βγουν από την Κλειστή Θάλασσα στον Ωκεανό και μάλλον τα κατάφεραν και με το παραπάνω. Κι ύστερα, θα κινήσουμε με το Πιλάρ του διάσημου Έρνεστ Χέμινγουεϊ που θα μείνει στην ιστορία όχι τόσο γιατί ήταν δικό του όσο γιατί ήταν… από χαρτί! Και με αυτό θα γνωρίσετε ιστορίες σαν του γέρο Σαντιάγκο που “ταξίδεψαν” με αυτό το “χάρτινο” καράβι.

Όταν κατεβείτε από το χάρτινο καράβι του Χέμινγουεϊ, θα επιβιβαστείτε την Πάραλο, το άφοβο, ταχύ, ιερό καράβι της Αθήνας που σώθηκε από την “μαύρη” ναυμαχία στους Αιγός Ποταμούς και κατόπιν στο ιστιοφόρο Cutty Sark του πλοιάρχου Τίπταφτ και το υπέροχο ταξίδι τους κόντρα σε όλους τους ανέμους, ακόμα και τους πιο δυνατούς.

Για τους λάτρεις των θαλασσών και των αγαπημένων σκαριών που γλιστρούν πάνω στα κύματα το βιβλίο των δύο συγγραφέων αλλά εμένα μου άρεσε (πέρα από γέννημα του Πειραιά και λάτρη της θάλασσας) και για έναν ακόμα λόγο: για το φως που πέφτει πάνω σε έξι άγνωστες ιστορίες, σε έξι λησμονημένα από το χρόνο γεγονότα στα οποία δεσπόζει ασφαλώς ένα καράβι. Οι εραστές των μικρών, σπάνιων ιστοριών, με τα “Καράβια που δεν φοβήθηκαν” θα εκφραστείτε και θα εμπνευστείτε. Αυτές οι μικρές ιστορίες φτιάχνουν τις μεγάλες που ξέρουν οι πολλοί και δίχως αυτές ούτε το τσάι που πίνετε δε θα είχε έρθει στα ράφια του τοπικού super market.

Ωραίος λόγος, σύντομες, πλήρεις ιστορίες, αφηγηματική ροή, ένα όμορφο ανάγνωσμα μεταξύ ιστορίας, παραμυθο-διηγήματος και αφρισμένης θάλασσας.

Μου άρεσε ιδιαιτέρως η εικονογράφηση του Χρήστου Κουρτόγλου σε ένα θέμα που, εγώ ο μη γνώστης, δεν το βρίσκω κι εύκολο. Ωραία τα κοντράστ στις χρωματικές του επιλογές, ακόμα πιο ωραία τα κολάζ και τα κομμάτια που χρησιμοποίησε στις συνθέσεις των καραβιών του βιβλίου. Χαρτογράφηση κανονική!

Από τις εκδόσεις Ίκαρος. Ορμήξτε τους και πλεύσατε πάση δυνάμει κατά πάνω τους.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

***

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε 3D Animation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή 9zeros στη Βαρκελώνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να σπουδάσει Ισπανική Φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Δουλεύει στη διαφήμιση.
Από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY) και της SCBWI (Society of Childrens’ Books Writers & Illustrators). Το τραγούδι του «Πολυβία, μια παντόφλα που απεχθάνεται τη βία» βραβεύτηκε στο διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού Άρση Φωνών της Ορχήστρας των Χρωμάτων το 2004. Το βιβλίο του “Οι καλοί κι οι κακοί πειρατές” τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2012, με το Βραβείο “Ερμιόνης Βακάλη-Πετρίδη” του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ) και έπαινο ΕΒΓΕ για την εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή. Το βιβλίο του ”Η Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2011, Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του Περιοδικού Διαβάζω και Βραβείο ΕΒΓΕ για την εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά. Βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου. Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο και τα βιβλία του μπορείτε να αναζητήσετε στην προσωπική του ιστοσελίδα
 papatheodoulou.gr

Τα βιβλία του:
Η κοκκινοσκουπίτσα, Μίνωας 2000
Ποιος φτιάχνει τα ανέκδοτα, Πατάκης 2005
Ο Μάγος του Όζοντος, Μίνωας 2006
Το κοκαλάκι της νυχτερίδας, Παπαδόπουλος 2006
Το Παρανομύθι, (με την Τ. Ινφάντε), Παπαδόπουλος 2006
Σι Σου Ντο, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς 2006
Λάκης ο ταρίφας, Παπαδόπουλος 2007
Γέλιο του κουτιού, Παπαδόπουλος 2007

Πλανόδιο Πάρκο, Πατάκη 2007
Ποιά είναι η Μαίρη Κρίστμας;, Μίνωας 2007
Ζήσε μαϊμού να φας τριφύλλι, Παπαδόπουλος 2008
12 δώρα για τα Χριστούγεννα, (συλλογικό) Παπαδόπουλος 2008

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο, Πατάκης 2010
Χριστουγεννιάτικο Αλφαβητάρι, Παπαδόπουλος 2010

Του σκοινιού τα μανταλάκια, Πατάκης 2011
Οι καλοί και οι κακοί πειρατές, Παπαδόπουλος 2011
Ο Ραφτάκος των λέξεων, Μεταίχμιο 2012
Οι καλοί και οι κακοί ιππότες, Παπαδόπουλος, 2012

Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή, Παπαδόπουλος 2013
Όχι… Κυρία, Παπαδόπουλος 2013

Το σκοτάδι φοβάται τον Νικόλα, Μίνωας 2013
Οι καλές κι οι κακές μάγισσες, Παπαδόπουλος 2013
Ο γιατρός φοβάται τον Νικόλα, Μίνωας (2014)     
Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω…, Ίκαρος (2014)     
Το κοκαλάκι της νυχτερίδας, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2014)     
Το σχολείο φοβάται το Νικόλα, Μίνωας (2015)     
20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2015)     

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2015)    
Οχ χταπόδι, λάθος πόδι, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2016)
Ροβήρος, ο κατακτητής, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2016)
Ο μύθος της Αράχνης, Μεταίχμιο (2016)     
Ο Πηλέας και η Θέτιδα, Μεταίχμιο (2016)     
Τικ-τακ, Ίκαρος (2016)

***

aggelidoumaria1Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1957. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα και  συνέχισε τις σπουδές της στη Ζυρίχη. Διορίστηκε φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση αλλά παραιτήθηκε από τη θέση της εκπαιδευτικού για να ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη, τη λογοτεχνική μετάφραση και τη συγγραφή. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από της Εταιρεία Μεταφραστών και τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Τα βιβλία που έχει μεταφράσει είναι περίπου 1000,πολλά εκ των οποίων απευθύνονται στο παιδικό αναγνωστικό κοινό. Ως συγγραφέας μπορεί να καμαρώνει ότι έχει συγγράψει τα περισσότερα και πραγματικά αξιόλογα ιστορικά παραμύθια, τα οποία μάλιστα έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Το 2007 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο παιδικού βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο της Ελληνική Μυθολογία, Πως ξεκίνησε ο κόσμος των Εκδόσεων Παπαδόπουλος. Το 2012 βραβεύτηκε από το περιοδικό Διαβάζω με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της Ιστορίες που τις είπε η Πέτρα των Εκδόσεων Αερόστατο. Ένα χρόνο μετά ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου την βράβευσε με το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο της Ιστορίες που τις είπε ο Πόλεμος και το 2014 τις απένειμε το ίδιο βραβείο για το βιβλίο της Ιστορίες που τις είπε ο δρόμος, των Εκδόσεων Μεταίχμιο. Το 2014 το βιβλίο της Ιστορίες που τις είπε η Θάλασσα, των Εκδόσεων Μεταίχμιο απέσπασε το Κρατικό βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά. Φέτος το βιβλίο της Μαρίας Αγγελίδου Ιστορίες που της είπε ο δρόμος περιλαμβάνεται στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων.
Η Μαρία Αγγελίδου διετέλεσε πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Εργογραφία:
Οι άνθρωποι που δεν έβλεπαν όνειρα, Εκδόσεις Πατάκη, 2005
Το τετράδιο με τις συμπτώσεις, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2005
Ελληνική μυθολογία, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2006
Ελληνική μυθολογία, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2007
Το τετράδιο με τους ορισμούς, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2008
Το δέντρο με τα ψέματα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2008
Οι άνθρωποι που έκλεψαν τα γράμματα από τους θεούς, Εκδόσεις Πατάκη, 2009
Οι άνθρωποι που δεν εννοούσαν να πεθάνουν, Εκδόσεις Πατάκη, 2009
Το βιβλίο των αυτοκρατόρων, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2010
Το βιβλίο των πειρατών, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2011
Μύρτις, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2011
Οδύσσεια, Βιβλιόφωνο, 2011
Mirtis, Παρισιάνου Α.Ε., 2011
Myrtis, Παρισιάνου Α.Ε., 2011
Ιστορίες που τις είπε η Πέτρα, Αερόστατο, 2011
Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος, Μεταίχμιο, 2012
Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα, Μεταίχμιο, 2012
Η τρίτη μάγισσα, Μεταίχμιο, 2012
Ιστορίες που τις είπε ο δρόμος, Μεταίχμιο, 2013
Ιστορίες που τις είπε η αγορά, Μεταίχμιο, 2013
Ιστορίες που τις είπε το φως, Μεταίχμιο, 2014
Η αρπαγή του Κέρβερου, Μεταίχμιο (2015)     
Η ζώνη της Ιππολύτης, Μεταίχμιο (2015)     
Τα βόδια του Γηρυόνη, Μεταίχμιο (2015)     
Τα μήλα των Εσπερίδων, Μεταίχμιο (2015)   
Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα: Κόκκινο, Μεταίχμιο (2016)    
Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα: Χρυσό, Μεταίχμιο (2016)  
Από τους θεούς στου ανθρώπους, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2016)     
Η αρχή του κόσμου, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2016)         

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
Καράβια που δεν φοβήθηκαν, Ίκαρος, 2014
Καράβια που ταξίδεψαν τη φαντασία, Ίκαρος, 2014
Νεκροταφεία καραβιών, Μεταίχμιο, 2014
Σύγχρονο γερμανο-ελληνικό και ελληνο-γερμανικό λεξικό, Ελληνοεκδοτική, 2001

Μεταφράσεις
Handke, Peter, 1942-, Σύντομο γράμμα για έναν μεγάλο αποχαιρετισμό, Άγρα (1989)
Buchan, David, Γουέλς, Πλέθρον (1988)
Döblin, Alfred, Δεν υπάρχει συγγνώμη, Κανάκη (1988)
Brückner, Christine, Ω, Δεισδαιμόνα αν είχες μιλήσει , Εκδόσεις Καστανιώτη (1988)
Σραμ, Ένγκελμπερτ, Αλφαβητάριο της οικολογίας, Αίολος (1986)
Σραμ, Ένγκελμπερτ, Αλφαβητάριο της οικολογίας, Αίολος (1986)
Daney, Serge, 1944-1992, Τρυφώ, Πλέθρον (1985)
Hofmann, Gert, Το άλογο του Μπαλζάκ, Κανάκη (1990)
Jung, Carl Gustav, 1875-1961, Αναλυτική ψυχολογία και αγωγή του παιδιού, Επίκουρος (1991)
Nadolny, Sten, Η ανακάλυψη της βραδύτητας, Εκδόσεις Καστανιώτη (1991)
Beckert, Ursula, Η οικογένεια του μελισσοφάγου, Ψυχογιός (1991)
Beckert, Ursula, Ο Μουκ, το καλικαντζαράκι και οι γυμναστικές επιδείξεις, Ψυχογιός (1991)
Beckert, Ursula, Ο Μουκ, το καλικαντζαράκι κάνει σκανταλιές, Ψυχογιός (1991)
Beckert, Ursula, Ο Μουκ, το καλικαντζαράκι κι η οικογένεια του λαγού, Ψυχογιός (1991)
Beckert, Ursula, Ο Μουκ, το καλικαντζαράκι πάει σχολείο, Ψυχογιός (1991)
Düll, Gertrud, Ο σκαντζόχοιρος και η φαμίλια του, Ψυχογιός (1991)
Covi, Mario, Ο Χάρης, η Πένη και ο Ρούμπι και οι τέσσερις εποχές του χρόνου, Ψυχογιός (1991)
Covi, Mario, Ο Χάρης, η Πένη και ο Ρούμπι κυκλοφορούν στο δρόμο, Ψυχογιός (1991)
Covi, Mario, Ο Χάρης, η Πένη και ο Ρούμπι πάνε για ψώνια, Ψυχογιός (1991)
Covi, Mario, Ο Χάρης, η Πένη και ο Ρούμπι πάνε διακοπές, Ψυχογιός (1991)
Covi, Mario, Ο Χάρης, η Πένη και ο Ρούμπι πάνε στο γιατρό, Ψυχογιός (1991)
Yokomizo, Seishi, 1902-1981, Τo τσεκούρι, το κότο και το χρυσάνθεμο, Άγρα (1991)
Markus, Michael, Τα παθήματα του Στρολ, Ψυχογιός (1991)
Bachmann, Ingeborg, 1926-1973, Η περίπτωση Φράντσα, Άγρα (1992)
Zweig, Stefan, 1881-1942, Κλαρίσα, Αλεξάνδρεια (1992)
Jung, Carl Gustav, 1875-1961, Ο γάμος ως ψυχολογική σχέση, Επίκουρος (1992)
Bachmann, Ingeborg, 1926-1973, Ρέκβιεμ για τη Φάννυ Γκόλντμαν, Άγρα (1992)
Freud, Anna, Τα καλά και τα κακά στην εξέλιξη του παιδιού, Επίκουρος (1992)
Duras, Marguerite, 1914-1996, Τα πράσινα μάτια, Αιγόκερως (1992)
Roth, Philip, 1933-, Απάτη, Χατζηνικολή (1993)
Nöstlinger, Cristine, 1936-, Γράμματα που δε γράφτηκαν ποτέ, της Έμμας Κ., 75 χρόνων, Εκδόσεις Καστανιώτη (1993)
Andersch, Alfred, 1914-1980, Ζανζιβάρη ή Ο ύστατος λόγος, Ψυχογιός (1993)
Nooteboom, Cees, Η ακόλουθη ιστορία, Εκδόσεις Καστανιώτη (1993)
Spengler, Tilman, Ο εγκέφαλος του Λένιν, Γράμματα (1993)
Sklenitzka, Franz S., Ο λαγός και ο σκαντζόχοιρος και το κόκκινο κουρσάκι, Εκδόσεις Καστανιώτη (1993)
Sklenitzka, Franz S., Ο λαγός και ο σκαντζόχοιρος πάνε διακοπές, Εκδόσεις Καστανιώτη (1993)
Rauprich, Nina, Ο μικρός Μανουέλ και οι φάλαινες, Ψυχογιός (1993)
Pellert, Wilhelm, Ο όγδοος νάνος, Εκδόσεις Καστανιώτη (1993)
Mann, Thomas, 1875-1955, Πάθος και μεγαλείο του Ρίχαρντ Βάγκνερ, Αιγόκερως (1993)
Nöstlinger, Cristine, 1936-, Πέρα για πέρα Σούζι, Εκδόσεις Καστανιώτη (1993)
Jensen, Wilhelm, 1837-1911, Γκραντίβα, μια πομπηιανή φαντασία. Το παραλήρημα και τα όνειρα στην Γκραντίβα του W. Jensen, Άγρα (1994)
Aguiar, Fred de, Η πιο μεγάλη ανάμνηση, Ψυχογιός (1994)
Roberts, Michele, Ο κήπος του αλφάβητου, Κέδρος (1994)
Gaarder, Jostein, 1952-, Ο κόσμος της Σοφίας, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (1994)
Handke, Peter, 1942-, Περί επιτυχημένης μέρας, Εκδόσεις Καστανιώτη (1994)
Handke, Peter, 1942-, Περί κοπώσεως, Εκδόσεις Καστανιώτη (1994)
Hoffmann, Ernst Theodor Amadeus, 1776-1822, Περιπέτειες της παραμονής Πρωτοχρονιάς, Εκδόσεις Πατάκη (1994)
Kafka, Franz, 1883-1924, Η σωφρονιστική αποικία, Κέδρος (1995)
Ende, Michael, 1929-1995, Η φυλακή της ελευθερίας, Ψυχογιός (1995)
Σνάιντερ, Ρόμπερτ, Ο αδελφός του ύπνου, Κέδρος (1995)
Rinser, Luise, Ο έρωτας του Αβελάρδου, Εκδόσεις Καστανιώτη (1995)
Grimm, Jakob Ludwig, Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ, Άγρα (1995)
Grimm, Jakob Ludwig, Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ, Άγρα (1995)
Gaarder, Jostein, 1952-, Το μυστήριο της τράπουλας, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (1995)
Gaarder, Jostein, 1952-, Είναι κανείς εκεί;, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (1996)
Chomsky, Noam, 1928-, Παλιές και νέες τάξεις πραγμάτων, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (1996)
(1996) Grimm, Jakob Ludwig, Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ, Άγρα (1996)
Koehlmeier, Michael, Τηλέμαχος, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (1996)
Gaarder, Jostein, 1952-, Το μυστήριο των Χριστουγέννων, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Gaarder, Jostein, 1952-, Vita brevis, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (1997)
Hoffmann, Ernst Theodor Amadeus, 1776-1822, Βίος και πολιτεία του γάτου Μουρ, Ερατώ (1997)
Jacobi, Steven, Γυμνή μεταμφίεση, Ψυχογιός (1997)
Nadolny, Sten, Ερμής, ο αναιδής θεός, Εκδόσεις Καστανιώτη (1997)
Zweig, Stefan, 1881-1942, Η άλωση του Βυζαντίου, Εκδόσεις Πατάκη (1997)
Zweig, Stefan, 1881-1942, Η φυγή στο Θεό, Εκδόσεις Πατάκη (1997)
Grimm, Jakob Ludwig, Νεράιδες, μάγισσες και ξωτικά, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1997)
Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1997)
Mann, Thomas, 1875-1955, Ο θάνατος στη Βενετία, Αναστασιάδη (1997)
Ende, Michael, 1929-1995, Ο καθρέφτης μες στον καθρέφτη, Ψυχογιός (1997)
Andersen, Hans Christian, 1805-1875, Ονειρικά ταξίδια και θαυμαστές περιπλανήσεις, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1997)
Mulisch, Harry, 1927-2010, Τα στοιχεία, Εκδόσεις Καστανιώτη (1997)
Mailer, Norman, 1923-2007, Το Κατά Υιόν Ευαγγέλιον, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (1997)
Ende, Michael, 1929-1995, Το μαγικό φίλτρο, Ψυχογιός (1997)
Gogol, Nikolaj Vasilievic, 1809-1852, Το σαμοβάρι με τα παραμύθια, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1997)
Zweig, Stefan, 1881-1942, Φυγή στην αθανασία, Εκδόσεις Πατάκη (1997)
Maar, Paul, Χριστούγεννα με την οικογένεια Αρκούδου, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1997)
Hansen, Erik Fosnes, Ψαλμοί στο τέλος του ταξιδιού, Ψυχογιός (1997)
Rushdie, Salman, 1947-, Ανατολή – Δύση, Ψυχογιός (1998)
Kasparavicius, Kestutis, Αυγά και αυγά, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1998)
Hamilton, Jane, Ενοχή και προδοσία, Εκδόσεις Καστανιώτη (1998)
Glitz, Angelika, Ζητείται πειρατής για περιπέτεια, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1998)
Gogol, Nikolaj Vasilievic, 1809-1852, Η μύτη, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1998)
Manchette, Jean – Patrick, Η πρηνής θέση του σκοπευτή, Άγρα (1998)
Chekhov, Anton Pavlovich, 1860-1904, Καστάνκα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Gaarder, Jostein, 1952-, Μέσα από το σκοτεινό καθρέφτη, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (1998)
Collodi, Carlo, Πινόκιο, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1998)
Nadolny, Sten, Σελίμ ή Το χάρισμα του λόγου, Εκδόσεις Καστανιώτη (1998)
Berling, Peter, 1934-, Τα παιδιά του Γκράαλ, Ψυχογιός (1998)
Bauby, Jean – Dominique, 1952-1997, Το σκάφανδρο και η πεταλούδα, Ψυχογιός (1998)
Süskind, Patrick, 1949-, Τρεις παλιές ιστορίες, Ψυχογιός (1998)
Η κόρη του βασιλιά της θάλασσας, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1999)
Mankell, Henning, 1948-, Η κωμωδία της παιδικής ηλικίας, Ψυχογιός (1999)
Shakespeare, William, 1564-1616, Η τρικυμία, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1999)
Larsson, Björn, Λονγκ Τζον Σίλβερ, Ψυχογιός (1999)
Κόπιτς, Γκέριτ, Λυκοπειρατές και προβατοναυτάκια, Ψυχογιός (1999)
Bosse, Sarah, Ο Αντρέας ο αυτιάς, Ψυχογιός (1999)
Hoffmann, Ernst Theodor Amadeus, 1776-1822, Ο Καρυοθραύστης, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1999)
Rushdie, Salman, 1947-, Ο κόσμος κάτω απ’ τα πόδια της, Ψυχογιός (1999)
Moost, Nele, Όλα επιτρέπονται;, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1999)
Όλα θα πάνε καλά!, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (1999)
Lowden, John, Πρώιμη χριστιανική και βυζαντινή τέχνη, Εκδόσεις Καστανιώτη (1999)
Süskind, Patrick, 1949-, Το καλοκαίρι του κ. Ζόμερ, Ψυχογιός (1999)
Gaarder, Jostein, 1952-, Το κάστρο των αγγέλων, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (1999)
Süskind, Patrick, 1949-, Το κοντραμπάσο, Ψυχογιός (1999)
Kunzler – Behnke, Rosemarie, Άλλος για το νηπιαγωγείο;, Ψυχογιός (2000)
Moost, Nele, Δεν πειράζει, Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Weninger, Brigitte, Ένα αδερφάκι για τον Αιμίλιο, Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Enzensberger, Hans – Magnus, 1929-, Εφτά ταξίδια μέσα στο χρόνο, Ψυχογιός
Moore, Clement Clark, Η νύχτα των Χριστουγέννων, Εκδόσεις Πατάκη
Kishon, Ephraim, 1924-2005, Η οικογένειά μου, Εκδόσεις Καστανιώτη
Möltgen, Ulrike, Κόννυ και Κορνήλιος, το θαυμαστό ταξίδι γύρω από τον κόσμο, Εκδόσεις Πατάκη
Frey, Jana, Μα και βέβαια σ’ αγαπώ, Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Kesting, Marianne, Μπρεχτ, Πλέθρον
Wensell, Paloma, Ο Μπόμπο ολομόναχος στη ζούγκλα, Ψυχογιός
De Bernières, Louis, 1954-, Ο μυστικός πόλεμος του Δον Εμμανουέλ, Ψυχογιός
Γκλιτς, Αγγέλικα, Οι νάνοι των Χριστουγέννων συναχώθηκαν, Ψυχογιός
Luciani, Brigitte, Ποιος θα ‘ρθει στη θάλασσα;, Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Winterhager, Daniele, Συνέβη κάπου κάποτε, Εκδόσεις Πατάκη
Andersen, Hans Christian, 1805-1875, Τα ωραιότερα διηγήματα για παιδιά, Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Collignon, Rick, Το ημερολόγιο του Αντόνιο Μοντόγια, Ψυχογιός
Enzensberger, Hans – Magnus, 1929-, Το πειραχτήρι των αριθμών, Ψυχογιός
Süskind, Patrick, 1949-, Το περιστέρι, Ψυχογιός
Μπγιερν, Λίλε, Τραλαρί-λαρά-γιουχού, Ψυχογιός
Bardinat, Marie-Jose, Χορταστικές ιστορίες, Ψυχογιός
Frobenius, Nikolaj, Ανατομία μιας ζωής, Ψυχογιός (2001)
Knister, Η Βασούλα η μαγισσούλα κάνει το σχολείο άνω-κάτω, Ψυχογιός (2001)
Knister, Η Βασούλα η μαγισσούλα μπαίνει μες στα παραμύθια, Ψυχογιός (2001)
Lachner, Dorothea, Η Μεριλού κι ο καβγάς των μαγισσών, Αίσωπος (2001)
Simsa, Marko, Η Τίνα και η ορχήστρα, Ψυχογιός (2001)
Ιστορίες αγάπης και φιλίας για παιδιά, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2001)
Λόγια αγάπης για το αρκουδάκι, Μίνωας (2001)
Λόγια καρδιάς για τη μητέρα, Μίνωας (2001)
Λόγια καρδιάς για τη φιλία, Μίνωας (2001)
Λόγια καρδιάς για την αγάπη, Μίνωας (2001)
Saxby, John, Ο Αυγός κι ο Φαγανός στα πέλαγα αρμενίζουν, Ψυχογιός (2001)
Tolstoj, Lev Nikolaevic, 1828-1910, Ο μικρός Φιλιπόκ, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2001)
De Bernières, Louis, 1954-, Ο σενιόρ Βίβο και ο άρχοντας της Κόκας, Ψυχογιός (2001)
Dickens, Charles, 1812-1870, Όλιβερ Τουίστ, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2001)
Larsson, Björn, Όνειρα δίπλα στη θάλασσα, Ψυχογιός (2001)
Ρετλ, Κριστίνε, Ταξίδι στη Βενετία, Ψυχογιός (2001)
Süskind, Patrick, 1949-, Το άρωμα, Ψυχογιός (2001)
De Bernières, Louis, 1954-, Το άτακτο βλαστάρι του καρδινάλιου Γκουθμάν, Ψυχογιός (2001)
Moost, Nele, Τύχη βουνό, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2001)
Taylor, Jessica, Be happy, Μίνωας (2002)
Taylor, Jessica, Relax, Μίνωας (2002)
Taylor, Jessica, SMS, Μίνωας (2002)
Moost, Nele, Αλήθεια; Εντελώς!, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2002)
Knister, Η Βασούλα η μαγισσούλα… διασκεδάζει στο τσίρκο, Ψυχογιός (2002)
Pogorelsky, Antony, Η μαγική κότα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2002)
Taylor, Jessica, Κομφούκιος η σοφία της Ανατολής, Μίνωας (2002)
Taylor, Jessica, Μητέρα για σένα, Μίνωας (2002)
Taylor, Jessica, Μόνο εσύ, Μίνωας (2002)
Larsson, Björn, Ο μαγικός κύκλος των Κελτών, Ψυχογιός (2002)
Schönfeldt, Sybil Gräfin, Ορφέας και Ευρυδίκη, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2002)
Krensky, Stephen, Πώς βρήκε τη δουλειά του ο Αϊ-Βασίλης, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2002)
Taylor, Jessica, Σ’ αγαπώ, Μίνωας (2002)
Taylor, Jessica, Σ’ ευχαριστώ, Μίνωας (2002)
Taylor, Jessica, Σκέφτομαι θετικά, Μίνωας (2002)
McBratney, Sam, Στο φως του φεγγαριού κι άλλες ιστορίες για καληνύχτα, Εκδόσεις Πατάκη (2002)
Croutier, Alev Lytle, Τα σπίτια των αναμνήσεων, Ωκεανίδα (2002)
Fänger, Rolf, Το αρκουδάκι και το φεγγάρι, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2002)
Taylor, Jessica, Το μικρό βιβλίο για το sex, Μίνωας (2002)
Williams, Margery, Το πάνινο λαγουδάκι, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2002)
Spirin, Gennady, Το πουλί της φωτιάς, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2002)
Lansens, Lori, Το ταξίδι του γυρισμού, Ωκεανίδα (2002)
Szegedi, Katalin, Το τσίρκο των ονείρων, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2002)
Taylor, Jessica, Φίλοι για πάντα, Μίνωας (2002)
Dickens, Charles, 1812-1870, Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, Νάρκισσος (2002)
Taylor, Jessica, Χρόνια Πολλά, Μίνωας (2002)
Eder, Klaus, Luis Bunuel, Πλέθρον (2003)
Puybaret, Éric, O φεγγαροσκεπαστής, Αίσωπος (2003)
Gorbachev, Valeri, Tο λουλούδι του Oρέστη, Αίσωπος (2003)
Schneider, Antonie, Είσαι το καλύτερο ποντικάκι του κόσμου, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2003)
Madonna, Ένα μήλο την ημέρα, Ψυχογιός (2003)
Knister, Η Βασούλα η μαγισσούλα… μαγεύει τα Χριστούγεννα, Ψυχογιός (2003)
Andersen, Hans Christian, 1805-1875, Η μικρή γοργόνα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2003)
Taylor, Debbie, Η τέταρτη βασίλισσα, Ωκεανίδα (2003)
Madonna, Μικρές και τριανταφυλλένιες, Ψυχογιός (2003)
Dohaney, Rainy, Τίνκα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2003)
Weigelt, Udo, Το ξωτικό της νύστας, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2003)
Ostheeren, Ingrid, Το ταξίδι του Σεμπάστιαν, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2003)
Andersen, Hans Christian, 1805-1875, Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2003)
Kruse, Max, Το Χρυσαυροθήριο από τον πάγο, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
Scheffler, Ursel, Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, Ψυχογιός (2003)
Taylor, Jessica, Be happy!, Μίνωας (2004)
Taylor, Jessica, Relax!, Μίνωας (2004)
Shu – Nu, Yan, Ανθισμένες κερασιές στο βουνό Α Λι, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2004)
Kramer, Lissy, Ένας άγγελος για μένα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2004)
Freund, Peter, Η Λάουρα και το μυστικό της Αβεντέρας, Ψυχογιός (2004)
Moore, Clement Clark, Η νύχτα των Χριστουγέννων, Εκδόσεις Πατάκη (2004)
Hoffmann, Ernst Theodor Amadeus, 1776-1822, Καρυοθραύστης, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2004)
Taylor, Jessica, Κομφούκιος, η σοφία της Ανατολής, Μίνωας (2004)
Servington, Martin, Μην σκέφτεσαι τα σάπια πορτοκάλια, Τερζόπουλος Βιβλία (2004)
Μητέρα για σένα, Μίνωας (2004)
Μόνο εσύ, Μίνωας (2004)
Rock, Lois, Μύθοι και θρύλοι, Άγκυρα (2004)
Stockton, Frank R., Ο άρχοντας των μελισσών, Αίσωπος (2004)
Madonna, Ο Γιάκοβ και οι εφτά κλέφτες, Ψυχογιός (2004)
Berling, Peter, 1934-, Ο θρόνος των βασιλέων, Ψυχογιός (2004)
Moers, Walter, Οι 13 ½ ζωές του Μπλε Αρκούδου, Άγρα (2004)
Madonna, Οι περιπέτειες του Αμπντί, Ψυχογιός (2004)
Simsa, Marko, Οι τέσσερις εποχές, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2004)
Laube, Sigrid, Οι φίλοι είναι πάντα μαζί, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2004)
Atwood, Margaret, 1939-, Όρυξ και Κρέικ, Ωκεανίδα (2004)
De Bernières, Louis, 1954-, Πουλιά χωρίς φτερά, Ψυχογιός (2004)
Σ’ αγαπώ, Μίνωας (2004)
Σκέφτομαι θετικά, Μίνωας (2004)
Taylor, Jessica, Το μικρό βιβλίο για το sex, Μίνωας (2004)
Το σκουφί του νάνου, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2004)
Eggels, Elle, Το σπίτι με τις εφτά αδερφές, Ωκεανίδα (2004)
Edwards, Julie Andrews, Το τραγούδι του Οδυσσέα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2004)
Ekker, Ernst A., Αμαντέους Μότσαρτ, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2005)
Masannek, Joachim, Βανέσα η ατρόμητη, Ψυχογιός (2005)
Masannek, Joachim, Γιούλι ο ανίκητος, Ψυχογιός (2005)
Churchill, Vicki, Γουόμπατ η μπαλίτσα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2005)
Chevalier, Tracy, 1962-, Η κυρία και ο Μονόκερος, Ωκεανίδα (2005)
Freund, Peter, Η Λάουρα και η σφραγίδα των επτά φεγγαριών, Ψυχογιός (2005)
Walker – Guye, Nancy E., Καλά Χριστούγεννα, Μίμι Μάους, Ψυχογιός (2005)
Masannek, Joachim, Λεόν ο ντριπλαδόρος, Ψυχογιός (2005)
Crossley – Holland, Kevin, Ο δρόμος για τη Βηθλεέμ, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2005)
Kriegel, Volker, Ο Έρβιν και η τρομπέτα του, Ψυχογιός (2005)
Simsa, Marko, Ο μαγικός αυλός, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2005)
Madonna, Ο Μάτσο Παράδες και τα λεφτά του, Ψυχογιός (2005)
Hermann, Judith, Φαντάσματα μόνο, Βιβλιοπωλείον της Εστίας (2005)
Masannek, Joachim, Φέλιξ ο κεραυνός, Ψυχογιός (2005)
Schober, Michael, Ας ήμουν ένα πρόβατο σπουδαίο, Αίσωπος (2006)
Schober, Michael, Αυτός που αγαπώ έχει δυο ρόδινα αυτάκια, Αίσωπος (2006)
Süskind, Patrick, 1949-, Για τον έρωτα και το θάνατο, Ψυχογιός (2006)
Rilke, Rainer Maria, 1875-1926, Δύο ιστορίες της Πράγας, Εξάντας (2006)
Freund, Peter, Η Λάουρα και το αίνιγμα της ασημένιας σφίγγας, Ψυχογιός (2006)
Boie, Kirsten, Η Λίνα και ο αδέσποτος σκύλος, Ψυχογιός (2006)
Η μικρή εγκυκλοπαίδεια του υπέροχου κόσμου της φαντασίας, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2006)
Nöstlinger, Cristine, 1936-, Η συλλογή του Νικόλα, Ψυχογιός (2006)
Simsa, Marko, Η συναυλία των ζώων, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2006)
Hämmerle, Susa, Η Ωραία Κοιμωμένη, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2006)
McCaughrean, Geraldine, Ιστορίες αγάπης και φιλίας, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2006)
Andersen, Hans Christian, 1805-1875, Ιστορίες από τον Άντερσεν, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2006)
Joosse, Barbara M., Μαμά μ’ αγαπάς;, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2006)
Dickens, Charles, 1812-1870, Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, Αίσωπος (2006)
Masannek, Joachim, Ντενίζ η ατμομηχανή, Ψυχογιός (2006)
Roth, Joseph, 1894-1939, Ο θρύλος του Αγίου Πότη, Άγρα (2006)
Funke, Cornelia, Ο Μικ και ο Μο στην Άγρια Δύση, Ψυχογιός (2006)
Schogt, Philibert, Ο σοκολατοποιός, Εκδόσεις Πατάκη (2006)
Nöstlinger, Cristine, 1936-, Οι περιπέτειες του Φραντς, Ψυχογιός (2006)
Nöstlinger, Cristine, 1936-, Οι σκανταλιές του Φραντς, Ψυχογιός (2006)
Masannek, Joachim, Ράμπαν ο ήρωας, Ψυχογιός (2006)
Saracino, Luciano, Τα ημερολόγια των τεράτων, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2006)
Vanderbes, Jennifer, Το νησί του Πάσχα, Ψυχογιός (2006)
Sington, Philip, Το χρυσάφι της Ζόγιας, Ωκεανίδα (2006)
Συλλογικό έργο, 24 ιστορίες για τα Χριστούγεννα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
Συλλογικό έργο, 24 Χριστουγεννιάτικα παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
Taylor, Jessica, Be happy!. Το μικρό βιβλίο για το sex. Μου λείπεις!. SMS, Μίνωας (2007)
Roth, Joseph, 1894-1939, Hotel Savoy, Άγρα (2007)
Rubel, Doris, Ανακαλύπτουμε το σώμα μας, Άγκυρα (2007)
Holabird, Katharine, Αντζελίνα μπαλαρίνα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
Knister, Η Βασούλα η μαγισσούλα… μπλέκει με τις μούμιες, Ψυχογιός (2007)
Freund, Peter, Η Λάουρα και η κατάρα των δράκων, Ψυχογιός (2007)
Hardinge, Frances, Η μαγίστρα των λέξεων, Εκδόσεις Πατάκη (2007)
Gaudriot, Claire, Η νεραϊδούλα Λιλίκα και η περιπέτεια στο λιβάδι, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
Gaudriot, Claire, Η νεραϊδούλα Λιλίκα και μια κρυφή αγάπη, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
Gaudriot, Claire, Η νεραϊδούλα Λιλίκα και το μυστήριο με τα κοχύλια, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
Masannek, Joachim, Μάξι το κανόνι, Ψυχογιός (2007)
Cox, Phil Roxbee, Μην κάνεις αγριάδες, γιατί θα βρεις μπελάδες!, Άγκυρα (2007)
Madonna, Μικρές και τριανταφυλλένιες: Πολύ ωραίο για να ‘ναι αληθινό, Ψυχογιός (2007)
Murakami, Haruki, 1949-, Νορβηγικό δάσος, Ωκεανίδα (2007)
Gaarder, Jostein, 1952-, Ο κόσμος της Σοφίας, Εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” (2007)
Gaarder, Jostein, 1952-, Ο κόσμος της Σοφίας, Εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” (2007)
Fatah, Sherko, Ο λαθρέμπορος, Αλεξάνδρεια (2007)
Mack, Tracy, Ο Σέρλοκ Χολμς και ο στρατός των ατάκτων, Άγκυρα (2007)
Joslin, Mary, Ο τέταρτος μάγος, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
Janosch, Ο τόπος των ονείρων μας, Άγκυρα (2007)
Cox, Phil Roxbee, Όλα μην τα τρως, γιατί θα γίνεις παχουλός!, Άγκυρα (2007)
Meyer, Kai, Παγωμένη καρδιά, Modern Times (2007)
Scholz, Gaby, Περιμένοντας τα Χριστούγεννα, Modern Times (2007)
Amiot, Karine – Marie, Περιμένοντας τα Χριστούγεννα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
Theis, Angelika, Πού κρύβονται Αλή Μπαμπά οι 40 κλέφτες;, Modern Times (2007)
Weinhold, Angela, Πρόσεχε στον δρόμο!, Άγκυρα (2007)
Kindermann, Stefan, Σκάκι! για νεαρούς παίκτες, Οιωνός (2007)
Ehrhardt, Ute, Τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά πάνε παντού, Εκδόσεις Καστανιώτη (2007)
Taylor, Jessica, Τα μυστικά της επιτυχίας. Relax!. Mini Kama-sutra. Καλή τύχη!, Μίνωας (2007)
Süskind, Patrick, 1949-, Το άρωμα, Ψυχογιός (2007)
DiCamillo, Kate, Το θαυμαστό ταξίδι του Έντουαρντ, Modern Times (2007)
Cox, Phil Roxbee, Το ξένο πράγμα πίσω να το δώσεις, γιατί θα το μετανιώσεις!, Άγκυρα (2007)
Masannek, Joachim, Φάμπι ο Βολίδας, Ψυχογιός (2007)
Χαρούμενες ιστορίες για τα Χριστούγεννα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
Cox, Roxbee Phil, Ψέματα μη λες, γιατί μετά… θα κλαις!, Άγκυρα (2007)
Schober, Michael, Αυτός που αγαπώ έχει μια κόκκινη μυτούλα, Αίσωπος (2008)
Masannek, Joachim, Γιόσκα ο αχτύπητος, Ψυχογιός (2008)
Freund, Peter, Η Λάουρα και το δαχτυλίδι του πύρινου φιδιού, Ψυχογιός (2008)
Masannek, Joachim, Μάρλον το δεκάρι, Ψυχογιός (2008)
Enquist, Per Olov, Μπλανς και Μαρί, Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός (2008)
Addison Allen, Sarah, Ο μαγικός κήπος, Ωκεανίδα (2008)
Harr, Jonathan, Ο χαμένος πίνακας του Καραβάτζο, Modern Times (2008)
Hoffmann, Ernst Theodor Amadeus, 1776-1822, Οι τελευταίες περιπέτειες του σκύλου Μπεργκάτσα, Ερατώ (2008)
Belton, Neil, Παιχνίδι με ακονισμένα μαχαίρια, Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός (2008)
Herfurtner, Rudolf, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2008)
Zweig, Stefan, 1881-1942, Σκακιστική νουβέλα, Άγρα (2008)
Henry, O., 1862-1910, Το δώρο των μάγων, Αίσωπος (2008)
McCaughrean, Geraldine, Ελληνική μυθολογία: Θεοί και θεές, Modern Times (2009)
Herold, Tina, Ένα μικρό ευχαριστώ για τους φίλους μας, Αερόστατο (2009)
Fuchshuber, Julia, Η αγάπη είναι υπέροχη, Αερόστατο (2009)
Masannek, Joachim, Γιόγιο, αυτός που χορεύει με τον ήλιο, Ψυχογιός (2009)
Hearn, Lian, Η βραχνή φωνή του ερωδιού, Εκδόσεις Πατάκη (2009)
Fuchshuber, Julia, Η ζωή είναι ωραία, Αερόστατο (2009)
Freund, Peter, Η Λάουρα και ο λαβύρινθος του φωτός, Ψυχογιός (2009)
Stewart, Trenton Lee, Η μυστηριώδης εταιρία Μπένεντικτ, Modern Times (2009)
Downer, Lesley, Η τελευταία παλλακίδα, Ωκεανίδα (2009)
DiCamillo, Kate, Ο μάγος και ο ελέφαντας, Modern Times (2009)
Siegner, Ingo, Ο μικρός δράκος Καρύδας και οι άγριοι πειρατές, Αερόστατο (2009)
Siegner, Ingo, Ο μικρός δράκος Καρύδας και οι περιπέτειές του, Αερόστατο (2009)
Masannek, Joachim, Ρότσε ο μάγος, Ψυχογιός (2009)
Riordan, Rick, Τα 39 στοιχεία: Ο λαβύρινθος των σκελετών, Άγκυρα (2009)
Roth, Joseph, 1894-1939, Το εμβατήριο του Ραντέτσκυ, Άγρα (2009)
Rahn, Sabine, Φυτρώνουν οι πατάτες στα δέντρα;, Αερόστατο (2009)
Fuchshuber, Julia, Χαμογέλα, όλα πάνε καλά!, Αερόστατο (2009)
Laurie, Hugh, Μην πας ποτέ στην Καζαμπλάνκα, Opera (2010)
Siegner, Ingo, Ο μικρός δράκος Καρύδας πάει σχολείο, Αερόστατο (2010)
Mack, Tracy, Ο Σέρλοκ Χολμς και ο στρατός των ατάκτων, Άγκυρα (2010)
Andersen, Hans Christian, 1805-1875, Οι αγριόκυκνοι, Αερόστατο (2010)
Curlee, Lynn, Παράξενα πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας, Modern Times (2010)
Watson, Jude, Τα 39 στοιχεία: O μαύρος κύκλος, Άγκυρα (2010)
Watson, Jude, Τα 39 στοιχεία: Βαθιά στα έγκατα της γης, Άγκυρα (2010)
Korman, Gordon, Τα 39 στοιχεία: Η φάλτσα νότα, Άγκυρα (2010)
Lerangis, Peter, Τα 39 στοιχεία: Ο κλέφτης των σπαθιών, Άγκυρα (2010)
Watson, Jude, Τα 39 στοιχεία: Το μυστήριο των αγαλμάτων, Άγκυρα (2010)
Hearn, Lian, Το δίχτυ του ουρανού, Εκδόσεις Πατάκη (2010)
Dragt, Tonke, Γράμμα για τον βασιλιά, Εκδόσεις Πατάκη (2011)
Moore, Clement Clark, Η νύχτα των Χριστουγέννων, Εκδόσεις Πατάκη (2011)
Roth, Joseph, 1894-1939, Η ομολογία ενός δολοφόνου – μέσα σε μια νύχτα, Άγρα (2011)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Βρόμικα κόλπα στο γήπεδο, Μεταίχμιο (2011)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Η συνωμοσία της τσίχλας, Μεταίχμιο (2011)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Το μυστήριο του τσίρκου, Μεταίχμιο (2011)
Langreuter, Jutta, Μόνο εσένα αγαπώ τόσο πολύ, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2011)
Park, Linda Sue, Τα 39 στοιχεία: Δελτίο θυέλλης, Άγκυρα (2011)
Lerangis, Peter, Τα 39 στοιχεία: Η φιδοφωλιά, Άγκυρα (2011)
Haddix, Margaret Peterson, Τα 39 στοιχεία: Μέσα στο τούνελ, Άγκυρα (2011)
Korman, Gordon, Τα 39 στοιχεία: Ο κώδικας του αυτοκράτορα, Άγκυρα (2011)
Franz, Cornelia, Το μυστικό του Κόκκινου Ιππότη, Αερόστατο (2011)
Συλλογικό έργο, Ιστορίες για τα Χριστούγεννα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2012)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Η μονομαχία των ντετέκτιβ, Μεταίχμιο (2012)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Η παγίδα της μοτσαρέλας, Μεταίχμιο (2012)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Ο Κλουζ στο διαδίκτυο, Μεταίχμιο (2012)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Το μυστήριο των ιπτάμενων αγελάδων, Μεταίχμιο (2012)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Το φάντασμα του σχολείου, Μεταίχμιο (2012)
Siegner, Ingo, Ο μικρός δράκος Καρύδας και το κυνήγι του θησαυρού, Αερόστατο (2012)
Elliot, Rachel, Φύγαμε για περιπέτεια!, Μεταίχμιο (2012)
Peetz, Monika, Επτά μέρες αποχή, Μεταίχμιο (2013)
Walsh, Jill Paton, Η γνώση των αγγέλων, Ψυχογιός (2013)
Jansson, Tove, 1914-2001, Θαλασσινό ταξίδι, Εκδόσεις Πατάκη (2013)
Roth, Joseph, 1894-1939, Ιώβ, Άγρα (2013)
Jansson, Tove, 1914-2001, Καλοκαιρινή μπόρα, Εκδόσεις Πατάκη (2013)
Jansson, Tove, 1914-2001, Κομήτης στην κοιλάδα, Εκδόσεις Πατάκη (2013)
Kharatischwili, Nino, Κοφτερή αγάπη, Μεταίχμιο (2013)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Η αφρικάνικη μάσκα, Μεταίχμιο (2013)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Η εκδίκηση της σοκολάτας, Μεταίχμιο (2013)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Η υπόθεση του κόκκινου σκύλου, Μεταίχμιο (2013)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Ο κλέφτης των εφημερίδων, Μεταίχμιο (2013)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Τα μυστηριώδη μπαλάκια, Μεταίχμιο (2013)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Τα Χριστούγεννα του Κλουζ, Μεταίχμιο (2013)
Mercier, Pascal, 1944-, Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα, Ψυχογιός (2013)
Mercier, Pascal, 1944-, Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα, Ψυχογιός (2013)
Roy, Arundhati, Ο Θεός των μικρών πραγμάτων, Ψυχογιός (2013)
Addison Allen, Sarah, Ο μαγικός κήπος, Ωκεανίδα (2013)
Zweig, Stefan, 1881-1942, Οι μεγάλες στιγμές της ανθρωπότητας, Εκδόσεις Πατάκη (2013)
De Bernières, Louis, 1954-, Πουλιά χωρίς φτερά, Ψυχογιός (2013)
Steinhöfel, Andreas, Ρίκο και Όσκαρ: Η συμμορία του μπίνγκο, Μεταίχμιο (2013)
Steinhöfel, Andreas, Ρίκο και Όσκαρ: Το μυστήριο του ριγκατόνι, Μεταίχμιο (2013)
Συλλογικό έργο, Τα 39 στοιχεία: Έρχονται οι Βέσπερς, Άγκυρα (2013)
Puybaret, Éric, Τα κόκκινα ξυλοπόδαρα, Αίσωπος (2013)
Koch, Herman, Το δείπνο, Μεταίχμιο (2013)
Jansson, Tove, 1914-2001, Το καπέλο του μάγου Μουμέρλιν, Εκδόσεις Πατάκη (2013)
De Bernières, Louis, 1954-, Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι, Ψυχογιός (2013)
De Bernières, Louis, 1954-, Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι, Ψυχογιός (2013)
Zweig, Stefan, 1881-1942, Αμοκ και άλλες νουβέλες, Άγρα (2014)
Kent, Hannah, Έθιμα ταφής, Ίκαρος (2014)
Roth, Joseph, 1894-1939, Η κρύπτη των Καπουτσίνων, Άγρα (2014)
Bantman, Béatrice, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Μη φιλάτε τον ντετέκτιβ, Μεταίχμιο (2014)
Banscherus, Jürgen, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Τη νύχτα όλες οι φαλάκρες είναι μπλε, Μεταίχμιο (2014)
Langreuter, Jutta, Μόνο εσένα αγαπώ τόσο πολύ, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2014)
Ο μικρός δράκος Καρύδας, Μεταίχμιο (2014)
Ο μικρός δράκος Καρύδας, Μεταίχμιο (2014)
Black, Peter Jay, Οι ανίκητοι πέντε: Η τρομερή αποστολή, Άγκυρα (2014)
Steinhöfel, Andreas, Ρίκο και Όσκαρ: Το αίνιγμα της πέτρας, Μεταίχμιο (2014)
Watson, Jude, Τα 39 στοιχεία: Βασιλικά λύτρα, Άγκυρα (2014)
Lee, Chang – Rae, Της αγάπης και του πολέμου, Ωκεανίδα (2014)
Addison Allen, Sarah, Το μυστικό της ροδακινιάς, Ωκεανίδα (2014)
DiCamillo, Kate, Φλώρα και Οδυσσέας, Μεταίχμιο (2014)

 

***

 

Ο ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

***

Αγγελίδου, Μαρία, & Παπαθεοδούλου, Αντώνης, Καράβια που δεν φοβήθηκαν, Ίκαρος (2014)     
Αγγελίδου, Μαρία, & Παπαθεοδούλου, Αντώνης, Καράβια που ταξίδεψαν τη φαντασία, Ίκαρος (2014)