More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΟι Ονειροφύλακες και ο φάρος των ονείρων, της Αγγελικής Δαρλάση

    Οι Ονειροφύλακες και ο φάρος των ονείρων, της Αγγελικής Δαρλάση

    Στην κορυφή του λόφου, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των Ονειροφυλάκων, στέκει επιβλητικό εκείνο το πέτρινο σπίτι, ο μοναχικός πύργος που έζησε για πολλά χρόνια η Έρση, η ονειροφύλακας με τα αδύναμα φτερά. Η νύχτα έριχνε το σκοτάδι της και μια αδιόρατη απειλή πλανάται σαν δίχτυ που έχει τυλίξει απ’ άκρη σ’ άκρη ολόκληρο τον κόσμο. Ο πύργος της Έρσης, όπως ήταν στον έξω κόσμο γνωστός, το κορίτσι που «ονειρεύτηκε» ήταν μια ιστορία την οποία στη χώρα των Ονειροφυλάκων δεν επιτρέπονταν κανείς να θυμάται και έπρεπε όλοι να ξεχάσουν.
    Την ίδια στιγμή ένα κορίτσι, ταλαιπωρημένο με μια μικρή βαλίτσα στο χέρι, όμορφο σαν εκείνη, με μελαγχολικά μάτια και μικρά διάφανα φτερά στους ώμους εμφανίζεται στο κατώφλι της συμμορίας του Σείριου. «Με λένε Αστερινή» είπε και τίποτε άλλο, ένα κορίτσι τόσο διαφορετικό, που έμοιαζε με όνειρο ή μήπως ήταν;

    Η Αστερινή δεν μπορεί να καταλάβει τη διάκριση ανάμεσα σε χρήσιμους και άχρηστους και το λόγο που μια χώρα χωρίζεται σε προνομιούχους Ονειροφύλακες και κατώτερους που στην πορεία έγινε κάτι και δεν αναπτύχθηκαν σωστά ή δεν είναι ικανοί να σηκώσουν αρκετά ψηλά τα όνειρα των προστατευόμενων Ονειρευτών. Ένα μυστήριο καλύπτει την εμφάνιση της Αστερινής. Ποια είναι; Και τι γυρεύει στο γκέτο; Γιατί εξαφανίζεται κάθε βράδυ και που πηγαίνει;
    Ο Σεμπάστιαν ένα νεαρό αγόρι Ονειροφύλακας με μεγάλα δυνατά φτερά, θα καταφέρει να πετάξει πέρα από τα όρια του Ονειροδρομίου και να πάει το όνειρο πιο ψηλά, πράξη επικίνδυνη και παράτολμη. Σ΄ αυτή την πτήση τον συνοδεύει και τον επιβραβεύει ο Βίκτωρ, ο αρχηγός της συμμορίας του Σείριου.

    Ένα αδιόρατο δίχτυ ασφαλείας καλύπτει ολόκληρη τη χώρα των Ονειροφυλακων κάτι σαν Ονειροπαγίδα που χάρη σ’ αυτή μπορούσαν να περνάνε τα όνειρα των ανθρώπων στη χώρα και να βρίσκει καθένα τον Ονειροφύλακα του. Για κάθε καλό όμως υπάρχει κι ένα κακό και οι Ονειροφύλακες έχουν ν’ αντιμετωπίσουν μυστικούς εχθρούς που έχουν μοναδική αποστολή την ολοκληρωτική εξαφάνιση των ονείρων. Είναι οι Ονειροκτόνοι που παραφυλάνε κρυμμένοι στο σκοτάδι για να αφανίσουν όσα περισσότερα όνειρα μπορούν. Είναι γεγονός ότι τα όνειρα σιγά σιγά εξασθενούν και κινδυνεύουν οι άνθρωποι να μείνουν δίχως όνειρα.

    Οι εκλεγμένοι ισχυρίζονται ότι εχθροί είναι οι κατώτεροι γιατί δεν εκτελούν σωστά την αποστολή τους και δεν μπορούν να προστατεύσουν τα όνειρα των Ονειρευτών και άρα αποτελούν απειλή τόσο για τα όνειρα όσο και για τους ίδιους. Από την άλλη πολλοί Ονειροφύλακες δεν καταφέρνουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους και φυλακίζονται στην άγονη γη της Λήθης, μια μισοερειπωμένη πόλη χειρότερη από το γκέτο, μια πόλη φυλακή. Κάπως έτσι συνέβη και στη μητέρα του Σεμπάστιαν που μέσα σε μια νύχτα εξορίστηκε από τη χώρα των Ονειροφυλάκων. Ο Σεμπάστιαν θα ψάξει να βρει τρόπο να τη βοηθήσει και θα το βάλει σκοπό στη ζωή του.
    Ο Βίκτωρ, ο αρχηγός της συμμορίας θα κάνει τον δικό του αγώνα να βοηθήσει να σωθούν τα όνειρα και θα ζητήσει τη συμβουλή του Μορφέα, του θεού των ονείρων.
    Δεν θα διστάσει να φτάσει ως την άκρη της Αβύσσου για να βρει τους Ονειροσυλλέκτες και να αποκτήσει όνειρα που θα σώσουν τη χώρα από την καταστροφή. Εκεί στην άκρη της Αβύσσου άπλωναν τα δίχτυα τους οι ονειροσυλλέκτες και αλίευαν όνειρα, και έκαναν μια συλλογή θαυμαστή με σκοπό να την κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και γεμάτη από σπάνια όνειρα. Οι δρόμοι του Σεμπάστιαν και του Βίκτωρ να συναντηθούν και θ’ ακολουθήσουν κρυφά έναν ονειροσυλλέκτη για να καταφέρουν να πάρουν έστω κι ένα όνειρο, ίσως το τελευταίο. Αλλιώς ο κόσμος των Ονειροφυλάκων κι ο κόσμος των Ανθρώπων θ’ αποκοπούν για πάντα.

    «Οι Ονειροφύλακες και ο Φάρος των Ονείρων» είναι η συνέχεια του βραβευμένου με κρατικό βραβείο και long seller βιβλίου “Ονειροφύλακες” μια ιστορία που συνεχίζεται και ανακαλύπτει κομμάτια του παρελθόντος και σηματοδοτεί μια ελπίδα για το μέλλον. Μια αλληγορική ιστορία με δράση που σε καθηλώνει και διαβάζεται μονομιάς. Αν διαβάσεις τους Ονειροσυλλέκτες σίγουρα θα σε συναρπάσει και η συνέχεια του, ο φάρος των Ονείρων. Καλές αναγνώσεις!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος:
    Οι Ονειροφύλακες και ο φάρος των ονείρων
    Συγγραφέας: Αγγελική Δαρλάση
    Εξώφυλλο: Βασίλης Παπατσαρούχας
    Εκδόσεις: Πατάκη, 2013
    Σελίδες: 272
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-4855-2

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular