More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20188-11 ετώνΆλεξ και Πίκλας, Χρονομπερδέματα, της Κλαίρης Καμπάνη

    Άλεξ και Πίκλας, Χρονομπερδέματα, της Κλαίρης Καμπάνη

    Όλα άρχισαν την ημέρα που χάθηκε ο παππούς. Η μαμά και ο μπαμπάς του Άλεξ, που είναι ανθρωπολόγοι, οπότε ούτως ή άλλως ψαχουλεύουν τον κόσμο όλο, αποφάσισαν να ψάξουμε στα πράγματά του παππού την αιτία της εξαφάνισής του. Μαζί με τον Πίκλα, τον στρουμπουλό κεραμιδόγατο που πορδίζει και πρήζεται σαν μπαλόνι όποτε τρώει κάτι πράσινο, ξεκινούν την έρευνα από το εργαστήριο του παππού. Εκεί, ο Άλεξ ανακαλύπτει μια σειρά κωδικοποιημένων μηνυμάτων γραμμένα στη μυστική γλώσσα που είχαν επινοήσει μαζί με τον παππού πριν τέσσερα χρόνια. Και ο παππούς γράφει ότι… είναι εγκλωβισμένος μέσα στον χρόνο, καθώς δεν πρόλαβε να επιστρέψει από την πύλη του χρόνου που άνοιξε.
    Από το δάσος του Λορδ όπου βρίσκεται η πύλη του χρόνου, ο Άλεξ και ο Πίκλας θα βρεθούν στην Κρήτη και τον αρχαίο Μινωϊκό πολιτισμό. Λαβύρινθος, Μινώταυρος, Θησέας, Αριάδνη, Δαίδαλος, παππούς, Άλεξ. Ένα κουβάρι μυστηρίου ξετυλίγεται και ποιος θα το τυλίξει…

    Αν στο πρώτο βιβλίο, υπήρξε μια εύλογη εισαγωγή στα πάγια στοιχεία των ηρώων, το στήσιμο των παραμέτρων της σειράς του Άλεξ και του Πίκλα, στο δεύτερο βιβλίο, η συγγραφέας, ενώ διατηρεί τα δομικά στοιχεία μυστηρίου και την αφηγηματική της τεχνική, υπεισέρχεται σε βάθος θεμάτων και προβληματισμών όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δουλεία, η παιδική εργασία και ο ρατσισμός. Καίρια ζητήματα όπως μας τα παρέχει η Αμερική του 1859 μ.Χ. (ο, ναι, 157 χρόνια πίσω ταξίδεψε ο Πίκλας), της Καλύβας του μπάρμπα-Θωμά, των μπλουζ, του μικρού Μάθιου στις φυτείες βαμβακιού του αμερικανικού νότου, των γονιών του που αγννούνται, των σκληρών γαιοκτημόνων, των αφεντικών και των σκλάβων, της όμορφης Βικτώρια.

    Η Κλαίρη Καμπάνη φτιάχνει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, καλογραμμένες και πρωτότυπες σειρές μυστηρίου της Ελλάδας, όχι μόνο των τελευταίων ετών που το φαινόμενο ανθεί. Έξυπνο χιούμορ, σπιρτόζικη γραφή, γνώσεις, προβληματισμοί και μηνύματα που παρέχονται με ισορροπία, επάρκεια αλλά και αφηγηματικό ενδιαφέρον, ευρηματική εικονογράφηση που αλληλεπιδρά διαρκώς με το κείμενο και ιστορίες καλοδουλεμένες που εισάγουν το γοητευτικό ζήτημα των χρονοταξιδιών, της μετακίνησής μας εντός του χωροχρόνου και σίγουρα θα κεντρίσουν τους μικρούς αναγνώστες 8-12 ετών.

    Διαμάντια και τα δύο βιβλία. Προτείνονται.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Χρονομπερδέματα
    Σειρά: Άλεξ & Πίκλας
    Συγγραφέας: Κλαίρη Καμπάνη
    Εικονογράφηση: Κλαίρη Καμπάνη
    Επιμέλεια κειμένου: Αλέξανδρος Πανούσης
    Εκδόσεις: Διάπλαση, Ιανουάριος 2018
    Σελίδες: 56
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-567-142-6
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular