More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΈρικ, ο κατασκευαστής των ονείρων, του Κίκε Γκόμεθ (εικ.: Ντανί Παδρόν)

    Έρικ, ο κατασκευαστής των ονείρων, του Κίκε Γκόμεθ (εικ.: Ντανί Παδρόν)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 6-9) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Μην φοβάσαι την απόσταση
    ανάμεσα στα όνειρα σου
    και την πραγματικότητα.
    Αν μπορείς να το ονειρευτείς,
    μπορείς και να το κάνεις.
    Belva Davis 

    Μια πολυεπίπεδη ιστορία με εικόνες από τη ζωή απλών ανθρώπων που ονειρεύονται να γίνουν κάτι σπουδαίο, που μεταφέρονται στα πιο απίθανα μέρη και καταφέρνουν να έρθουν αντιμέτωποι με τους φόβους τους.

    Περί τίνος πρόκειται

    Είναι όμορφο να κάνεις όνειρα είτε στην πραγματική ζωή είτε στον ύπνο σου. Μάλιστα είναι κάτι πολύ φυσιολογικό στην παιδική ηλικία. Όμως, μεγαλώνοντας οι άνθρωποι χάνουν αυτή την ικανότητα να ονειρεύονται. Στην πραγματικότητα δεν την χάνουν, αλλά δίνουν προτεραιότητα σε άλλα πράγματα. Κι όμως είναι πολύ σημαντικό να κάνεις όνειρα και να φτιάχνεις έναν κόσμο εντελώς δικό σου φανταστικό. Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ πως είναι ο κόσμος των ονείρων και ποιος αποφασίζει τι θα ονειρευτεί ο καθένας; Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα βρείτε την απάντηση…

    Πρωταγωνιστής Της ιστορίας είναι ο Έρικ, ένας παράξενος τύπος  που έχει αναλάβει την πιο σημαντική δουλειά, να φτιάχνει όνειρα. Ψηλόλιγνος με μπλε μαλλιά και μούσι διαρκώς κάτι φτιάχνει και φροντίζει για όλους όσους ονειρεύονται ακόμη… Ο Έρικ ζει σ’ έναν τόπο όπου το φεγγάρι και τ’ αστέρια δεν σβήνουν ποτέ. Το σπίτι του είναι πέτρινο και βρίσκεται κάτω από μια ψηλή βελανιδιά σε μια ολάνθιστη κοιλάδα. Ο Έρικ είναι κατασκευαστής ονείρων και μπορεί να αλλάζει τα πάντα στο λεπτό. Τη μια μέρα ο κήπος του είναι καταπράσινος και την άλλη είναι ολόκληρος μια τριανταφυλλιά. Έχει ένα χάρισμα μοναδικό και μπορεί να κάνει πραγματικότητα ότι βάλει με το νου…

    Η δουλειά του είναι πολύ σημαντική γιατί προσέχει τα όνειρα των ανθρώπων και τους δίνει μορφή. Κάθε νύχτα ζει και μια μοναδική περιπέτεια στον κόσμο των ονείρων Εκεί λοιπόν θα συναντήσει ένα μικρό αγόρι που έχει χαθεί και αποφασίζει να του κάνει μια μικρή περιήγηση σε έναν μαγικό κόσμο. Το μικρό αγόρι ακολουθεί τον Έρικ και ανακαλύπτει κρυμμένα μυστικά. Όντως έχει χαθεί ή βρίσκεται στο δικό του όνειρο;

    Στη διαδρομή τους θα συναντήσουν ανθρώπους διαφορετικούς και θα τρυπώσουν με τρόπο μαγικό στα όνειρά τους. Για την ακρίβεια ο Έρικ θα βάλει το χεράκι του να δώσει πνοή στα όνειρα και να πραγματοποιήσει κάθε τους επιθυμία. Κάθε όνειρο είναι μαγικό και μοναδικό. Καταφέρνει με ένα απλό άγγιγμα να ημερώσει τους εφιάλτες και να τους δώσει μια διαφορετική οπτική χωρίς να τρομάξει τα παιδιά. Ένα κακό όνειρο είναι μόνο ένα όνειρο και όταν ξυπνάς χάνεται.

    Εστιάζοντας

    Ο συγγραφέας Κίκε Γκόμεθ δημιουργεί έναν ξεχωριστό ήρωα και πλάθει μια μυθοπλασία για το πως δημιουργούνται τα όνειρα. Η μεταφράστρια και αφηγήτρια παραμυθιών Εύη Γεροκώστα καταφέρνει να κρατήσει την ονειρική διάσταση της ιστορίας και να κρατήσει  αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Κάθε σελίδα του βιβλίου προσθέτει και ένα νέο στοιχείο στην ιστορία και ξεδιπλώνει μια αλήθεια.

    Η εικονογράφιση έχει γίνει από τον Ντανί Παδρόν σε παλ αποχρώσεις του γκρι, του σιέλ, του πράσινου, του πορτοκαλί, με καμπύλες αφαιρετικές γραμμές και εναλλαγή έγχρωμης και μαυρόασπρης εικόνας. Οι μορφές των ανθρώπων εναλλάσσονται σε μέγεθος ανάλογα με την οπτική γωνία και δίνεται μια εξωπραγματική διάσταση στα αντικείμενα.

    Μια ιδιαίτερη ιστορία που εξηγεί με απλό τρόπο τι συμβαίνει στον μαγικό κόσμο των ονείρων. Σε παίρνει από το χέρι και σε ταξιδεύει σε μέρη μαγικά και αν καμιά φορά νοιώσεις φόβο, μην ανησυχείς γιατί τα όνειρα κρατάνε λίγο και το πρωί ξημερώνει μια άλλη μέρα. Αναζητήστε το και θα γνωρίσετε το θαυμαστό κόσμο του Έρικ και μαζί του θα ανακαλύψετε πως δημιουργούνται τα όνειρα.

    Για αναγνώστες από 5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Μάνος Χατζιδάκις ~ Το βαλς των χαμένων ονείρων

    La valse d’Amélie

    Amelie Soundtrack – Piano

    Chopin – Nocturne op.9 No.2

    City of Stars’ (Duet ft. Ryan Gosling, Emma Stone)

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Έρικ, ο κατασκευαστής των ονείρων
    Τίτλος πρωτοτύπου: Erik el constructor de sueños
    Συγγραφέας: Kike Gomez
    Εικονογράφος: Dani Padrón
    Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη, Φεβρουάριος 2021
    Τεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκότσης
    Επιμέλεια: Βαρβάρα Καρζή
    Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-618-5482-18-3

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular