More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΈχει προκριθεί η αναβολή του ανοίγματος των σχολείων-Αύριο η απόφαση, την Τρίτη...

    Έχει προκριθεί η αναβολή του ανοίγματος των σχολείων-Αύριο η απόφαση, την Τρίτη η ανακοίνωση

    Δεν είναι μόνο ότι όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα της χώρας το λένε πλέον ανοιχτά (MEGA, ΣΚΑΙ, in.gr κτλ. Δεν είναι ότι ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μέσες άκρες ότι το σενάριο 7 Σεπτεμβρίου χάνει έδαφος («Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση. Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο 7 Σεπτεμβρίου. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31 του μήνα προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας, 1 Σεπτεμβρίου»).

    Δεν είναι η συμφωνία όλων σχεδόν των λοιμωξιολόγων για καθυστέρηση τουλάχιστον μίας εβδομάδας.

    Είναι η κοινή λογική, εκείνη που σε οδηγεί να διαβάζεις πίσω από κινήσεις και δηλώσεις. Οι επιτελείς περιμένουν τον κόσμο να επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές. Αν όλοι αυτοί οι εκδρομείς δεν επιστρέψουν στη βάση τους για να δούμε την πραγματική διάσταση των κρουσμάτων, το υπουργείο και οι ειδικοί διστάζουν -και κατά τη γνώμη μας σωστά θα πράξουν- να ανοίξουν τα σχολεία. Πρέπει να καταλαγιάσει πρώτα η επιστροφή και κατόπιν να ανοίξουν με μεγαλύτερους δείχτες ασφάλειας τα σχολεία, τα οποία κανένας -γονείς, εκπαιδευτικοί, διοικητικοί ηγέτες- δε θέλει να δει να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο ήδη από τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο.

    Γιατί όσο κι αν λένε οι ειδικοί ότι θα κλείνει το τμήμα-κάψουλα και όχι όλο το σχολείο, αν σε ένα σχολείο, π.χ. ένα νηπιαγωγείο με 2 εικοσιπεντάρια τμήματα σκάσουν 4-5 κρούσματα, έστω και στο ένα τμήμα, τότε ποιος πιστεύει ότι θα περιμένει αν θα κλείσει ή όχι το σχολείο; Κανείς δε θα στείλει τα παιδιά του σε ένα τέτοιο σχολείο. Ασφάλεια πρώτα απ’ όλα.

    Φαίνεται λοιπόν πολύ πιθανό ότι ενδέχεται να πάμε σε άνοιγμα στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται ίσως να δούμε και άνοιγμα στις 21 Σεπτεμβρίου.

    Ελπίζουμε για το καλύτερο. Σχολεία ανοιχτά, με ασφάλεια για όλους. Και αναμένουμε τις επίσημες αποφάσεις.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular