More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΑρκουδάκος: Οι πρώτες μου λέξεις, του Μπέντζι Ντέιβις

    Αρκουδάκος: Οι πρώτες μου λέξεις, του Μπέντζι Ντέιβις

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 1+ (target 1,5-3) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Τρώγοντας λέξεις ποτέ δεν έπαθα δυσπεψία.
    Ουίνστον Τσώρτσιλ

    Στην πόλη, στο σπίτι στον ζωολογικό κήπο, στην οικοδομή, στο νοσοκομείο, στη φάρμα, στις διακοπές, στη… φωτιά, στον βυθό της θάλασσας, τα αθλήματα, τα χρώματα, οι εποχές, τα σχήματα και οι αριθμοί.

    Ο αγαπημένος Αρκουδάκος περιδιαβαίνει σε κάποια από τα πιο δημοφιλή περιβάλλοντα και καταγράφει τις πιο συνηθισμένες, οικείες ή οπτικά προσιτές στα παιδιά λέξεις οι οποίες σημαίνουν στη γλώσσα μας αντικείμενα, ζώα, τοποθεσίες, πρόσωπα.

    Έτσι, στο σπίτι θα ανταμώσει από τους πρώτους μήνες της ζωής του με το μπουκάλι, το ποτήρι, το πιάτο, την κανάτα, την καρέκλα, το φως, τη μπανιέρα, τον φούρνο, την πολυθρόνα, το παλτό, το πάτωμα, τις κουρτίνες. Στο νοσοκομείο, τον γιατρό ή το παιχνίδι ρόλων με τις κούκλες του, θα τύχει να δει θερμόμετρο, φάρμακο, σύριγγα, επίδεσμο, γιατρό, φορείο, γάζα, τσιρότο, στη φάρμα κόκορα, γάτα, παπάκια, γουρούνι, αυγά, καλάθι, φωλιά, αράχνη, ιστό, πιρούνα, βαρέλι, σαλιγκάρι κ.ο.κ.

    Αν εξαιρέσεις τον ζωολογικό κήπο που μπορεί να είναι πολύ δημοφιλής αλλά σήμερα μάλλον είναι συζητήσιμη μια επίσκεψη στο μη φυσικό περιβάλλον ζώων, όλες οι άλλες ενότητες είναι ιδιαιτέρως αξιόλογες, προσιτές, οικείες και χρήσιμες στο παιδί της ηλικίας που χτίζει σιγά σιγά το λεξιλόγιό του αλλά και αργότερα, στις πρώτες του απόπειρες γραφής.

    Με σελίδες-δείκτες για εύκολη περιήγηση στο περιβάλλον της επιλογής μας, μεγάλο μέγεθος, ευκρινείς εικόνες και ευχάριστα, πολύχρωμα περιβάλλοντα, ο Μπέντζι Ντέιβις δημιουργεί ένα πρώτο εικονογραφημένο λεξικό για παιδιά με σκοπό να τους κάνει με πλήθος οπτικών ερεθισμάτων πιο οικεία τη γλώσσα και παράλληλα να τα διασκεδάσει.

    Σχεδόν πεντακόσιες λέξεις και εικόνες είναι μια καλή μαγιά για να δουλέψετε με το παιδί σας μέσω των επαναλήψεων που του αρέσουν πάνω σε λέξεις. Όχι για να τις γράφει. Αυτό θα έρθει αργότερα, συνήθως κατά την προσχολική του ηλικία, όταν θα μπορεί να προχωρήσει σε λειτουργική και αργότερα και σε πραγματική γραφή. Πρώτα θα έρθει η ταύτιση λέξης και εικόνας, ότι το Χ λέγεται έτσι, ότι αυτό με το οποίο πίνω νερό λέγεται μπουκάλι ή παγούρι ή εκείνο με το οποίο τρώω λέγεται κουτάλι. Αυτή είναι η πρώτη δουλειά που έχουν να κάνουν όλοι στο περιβάλλον ενός βρέφους, ενός παιδιού που φεύγει από το πρώτο και μπαίνει στο δεύτερο έτος της ζωής του.

    Ο αγαπημένος Αρκουδάκος σε έναν μεγάλο τόμο με σκληρές σελίδες, 2-3 ανοιγόμενα μέρη σε κάθε δισέλιδο, τις γνωστές, εκφραστικές, ρεαλιστικές, πολύχρωμες εικόνες και τα ποικίλα ερεθίσματα.

    Για αναγνώστες από 1 έτους.

    Εκδόσεις Ίκαρος.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Αρκουδάκος: Οι πρώτες μου λέξεις
    Τίτλος πρωτοτύπου: Bizzy Bear’s Big Book of Words
    Συγγραφέας: Μπέντζι Ντέιβις
    Εικονογράφος: Μπέντζι Ντέιβις
    Εκδόσεις: Ίκαρος, Μάιος 2021 (1η παρούσα, Δεκέμβριος 2021)
    Μετάφραση: Μαριλένα Πανουργιά
    Σελίδες: 20
    Μέγεθος: 28.3 Χ 30.5
    ISBN: 978-960-57-2398-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular