More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Στοχασμοί"Αύγουστος είναι..."- Ντανιέλα Σταματιάδη

    “Αύγουστος είναι…”- Ντανιέλα Σταματιάδη

    Η εικονογράφος (και συγγραφέας) Ντανιέλα Σταματιάδη “γράφει¨με τις λέξεις των εικόνων της για το “Αύγουστος είναι…“, το αφιέρωμα του ELNIPLEX στον μήνα που αδειάζει τις πόλεις και γεμίζει τις αναγνώσεις και τις στιγμές.augoustos einai daniela stamatiadi

     

    Η Ντανιέλα Σταματιάδη

    Η Ντανιέλα Σταματιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Το 1997 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με ειδικότητα στη ζωγραφική και στη χαρακτική. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.

    Με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων ασχολείται επαγγελματικά από το 2000. Έχει φιλοτεχνήσει πάνω από 100 τίτλους. Το 2009 τιμήθηκε με βραβείο εικονογράφησης από τον Κύκλο του Παιδικού Βιβλίου και το 2012 έπαινο ΕΒΓΕ, καθώς και πρόσκληση συμμετοχής ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Salon du Livre στο Παρίσι.Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες εκθέσεις εικονογράφησης και ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ από το 2010 συνεργάζεται με την γκαλερί και το μουσείο Φρυσίρα.

    Το 2013 έλαβε δυο επαίνους ΕΒΓΕ και τιμήθηκε με υποψηφιότητα για το διεθνές βραβείο εικονογράφησης παιδικού βιβλίου Andersen. Το 2016 έλαβε το βραβείο Peter Pan για το καλύτερο μεταφρασμένο εικονογραφημένο βιβλίο από τη σουηδική IBBY. Επίσης έκανε ατομική έκθεση εικονογράφησης στο Gotlands Art Museum στη Σουηδία και επιλέχτηκε να διατελέσει μέλος της επιτροπής της διεθνούς έκθεσης εικονογράφησης στην Μπολόνια (Ιταλία). Εκπροσωπείται από την Astoynd Illustration Agency.

    Έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία, διεθνή και εγχώρια.

    Πολλά βιβλία που έχει εικονογραφήσει αλλά και εσχάτως όσα γράφει έχουν συμπεριληφθεί στη Χρυσή Λίστα του ELNIPLEX. Αναδείχθηκε εικονογράφος της χρονιάς για το 2023 από τα πρόσωπα της Χρυσής Λίστας.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular