More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Στοχασμοί"Αύγουστος είναι..."- Τατιάνα Ζωγράφου

    “Αύγουστος είναι…”- Τατιάνα Ζωγράφου

    Η συνθέτρια και συγγραφέας Τατιάνα Ζωγράφου γράφει για το “Αύγουστος είναι…“, το αφιέρωμα του ELNIPLEX στον μήνα που αδειάζει τις πόλεις και γεμίζει τις αναγνώσεις και τις στιγμές.

    tatiana augoustos

    Ο Αύγουστος είναι η χαρμολύπη. Είναι το καλοκαίρι που κρατάει ακόμα αλλά και το καλοκαίρι που φεύγει. Είναι η φευγαλέα υπόσχεση ενός καινούργιου έρωτα. Είναι η τελευταία βαθιά ανάσα για τον Χειμώνα που θα ‘ρθει. Είναι το σκαρίφημα μιας νέας μελωδίας πάνω σε αγαπημένους στίχους. Είναι η αέναη προσπάθεια να κρατήσουμε ζεστό και ζωντανό το μέσα μας λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου… «Πάντα Αύγουστος» όπως λέει και ο τίτλος ενός τραγουδιού μου σε στίχους Γιώργου Χρονά…

    It is always August…λοιπόν. Ανάσα. Βαθιά ανάσα… Το φεγγάρι ολόγιομο, πελώριο, απατηλή υπόσχεση ότι δεν θα ‘αδειάσει’ ποτέ πια ξανά..

    Η Τατιάνα Ζωγράφου

    Η Τατιάνα Ζωγράφου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλία με αντικείμενο τη Μουσική στην Εκπαίδευση (Master in Music Education, University of Reading). Παράλληλα σπουδάζει κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Κόνταλυ. Το 2007 πήρε Πτυχίο Μονωδίας με καθηγητή της τον Κώστα Πασχάλη και τον Ιούνιο του 2012 πήρε Δίπλωμα Μονωδίας με καθηγήτριά της τη Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Από το 1998 μέχρι το 2022 εργάστηκε ως μουσικός στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συνθέτοντας τραγούδια για μικρούς και μεγάλους έχοντας στο ενεργητικό της μέχρι σήμερα επτά δισκογραφικές εργασίες.

    Στα τραγούδια της συμμετέχουν σπουδαίοι ερμηνευτές, όπως η Μαρία Φαραντούρη, η Νένα Βενετσάνου, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Βασίλης Παπακωσταντίνου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Ειρήνη Δερέμπεη, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Ηλίας Λιούγκος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιώργος Νταλάρας, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, κ.ά. Ως ερμηνεύτρια συνεργάζεται με διαπρεπείς Έλληνες μουσικούς σε αφιερώματα στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, όπως η Ντόρα Μπακοπούλου, ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ο Δημήτρης Μπουζάνης, ο Νίκος Πλατύραχος, ο Κώστας Χάρδας κ.ά.

    Τον Νοέμβριο 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με τίτλο Τι θα έκανα αν ήμουν Αϊ-Βασίλης (Καλέντης, 2017). έχει δισκογραφήσει τα τελευταία δέκα χρόνια μερικά από τα πλέον όμορφα παιδικά τραγούδιαόπως το “Τόσο λάθος διατροφή“, το “Τρελοβοριαδάκι” το “Δε βιάζομαι να μεγαλώσω”, το “Νάνι το μωρό μου” και πολλά άλλα.

    Πρόσφατα κυκλοφόρησε το CD «Πιάσε ένα βιβλίο!» με τραγούδια σε στίχους γνωστών συγγραφέων, εμπνευσμένα από βιβλία τους.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular