More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΒασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει, της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου (εικ.: Αιμιλία Κονταίου)

    Βασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει, της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου (εικ.: Αιμιλία Κονταίου)

    Η Γαλήνη μόλις ήρθε στον κόσμο δεν ακούστηκε κιχ! Οι γονείς της ανησύχησαν στην αρχή όμως ο γιατρός τους διαβεβαίωσε ότι ήταν ένα  υγιέστατο παιδί. Όσο μεγάλωνε η Γαλήνη έδειχνε ένα ήρεμο χαρακτήρα και μιλούσε τόσο χαμηλόφωνα που με δυσκολία την άκουγαν οι άλλοι. Είχε το χάρισμα να μεταδίδει στους άλλους μια ηρεμία και σιγά σιγά έμαθαν όλοι γύρω της να μιλούν χαμηλόφωνα. Μάλιστα πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη τη νότια πλευρά της πόλης, μιας πόλης που δεν φημιζόταν για την ηρεμία της, γνωστή ως Βροντούπολη. Βασιλιάς στην Βροντούπολη ήταν ένας καλοσυνάτος άνθρωπος που όμως είχε ένα ελάττωμα: φώναζε συνεχώς…  Στην πραγματικότητα ούρλιαζε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και οι κάτοικοι της Βροντούπολης.

    Σε ολόκληρη τη βόρια πλευρά της πόλης γινόταν σαματάς μεγάλος από τις φωνές του βασιλιά Φωνακλά όπως τον έλεγαν λόγω του υψηλού τόνου της φωνής του. Το μεγάλο όμως πρόβλημα του Βασιλιά ήταν ότι υπέφερε από πονοκεφάλους καθημερινά. Γιατροί απ΄ όλο τον κόσμο προσπαθούσαν να βρουν λύση όμως μάταια. Η παιδική φιλία του Βασιλιά με τον κύριο Φιλήμονα, τον πατέρα της Γαλήνης, τους έφερε κοντά και το θαύμα δεν άργησε να συμβεί. Ναι ο Βασιλιάς Φωνακλάς πολύ σύντομα θα γνωρίσει τη Γαλήνη και θα ανακαλύψει το μυστικό της ηρεμίας…

    Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου δημιούργησε ένα υπέροχο παραμύθι με απλά μαγικά συστατικά. Η Γαλήνη εκφράζει την ηρεμία και μια στάση ζωής απέναντι στα προβλήματα. Από την άλλη ο Βασιλιάς Φωνακλάς έχει μάθει στις φωνές και η επικοινωνία του με τους άλλους ανθρώπους είναι κάπως δύσκολη. Όσο πιο πολύ φωνάζει, τόσο έχει έντονους πονοκεφάλους και η ζωή του μοιάζει ανυπόφορη. Ένα παιδί στην προκειμένη περίπτωση η μικρή Γαλήνη μας δίνει μαθήματα συμπεριφοράς και τον τρόπο να ζει κανείς αρμονικά και να είναι χαρούμενος. Στη ζωή τα απλά πράγματα είναι και τα πιο σημαντικά.

    Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου μαγεύει για άλλη μια φορά και δίνει μορφή και υπόσταση στους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Κάθε σελίδα ξεδιπλώνει και ένα κομμάτι του πάζλ της ιστορίας της Βροντούπολης με μικρές λεπτομέρειες και λεζάντες. Το μικρό κορίτσι με τα κόκκινα μαλλιά και την ήρεμη φυσιογνωμία κερδίζει εντυπώσεις και μεταδίδει μια ηρεμία. Σίγουρα θα κερδίσει και τους μικρούς αναγνώστες που θα μυηθούν στον κόσμο της Γαλήνης.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Βασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει
    Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
    Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
    Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική, Ιούνιος 2017
    Επιμέλεια κειμένου: Γιώτα Γκότση
    DTP: Dtp Ελληνοεκδοτικής, Ε. Χρηστίδη, Λ. Βίλα
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 31
    ISBN: 978-960-563-157-4
    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular