More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΓια «δήθεν» μεγάλα παιδιά… (Παυλίνα Παμπούδη)

    Για «δήθεν» μεγάλα παιδιά… (Παυλίνα Παμπούδη)

    pamp

    Γράφουν οι Μαίρη Μπιρμπίλη και Απόστολος Πάππος

    Οι “40 κάπως περίεργες ιστορίες” της Παυλίνας Παμπούδη από τις εκδόσεις Ροές είναι μια συλλογή σύντομων αφηγημάτων, παλαιότερων αλλά και νέας κοπής. Και τι έχει μέσα; Πολλά, τόσα πολλά: μυθιστορήματα μπονζάι, έναν παράξενο μονόλογο, μύθους με ηθικά διδάγματα από εκείνα που αρέσουν στη συγγραφέα, σύντομες ιστορίες άνευ διδακτισμού μα με φαντασία και μερικά παραμύθια ολίγον παράλογα ένας παράξενος μονόλογος, μερικοί μύθοι με ηθικά διδάγματα, σύντομες ιστορίες και παράλογα. Όλες οι ιστορίες, οι κάπως περίεργες και ανατρεπτικές, κινούνται σε σύντομες φόρμες και με κοινούς τόπους το απροσδόκητο αποτέλεσμα, την διασκεδαστική πλοκή, το αντιδημοφιλές ηθικό δίδαγμα. 

    mov

    Από τις ίδιες εκδόσεις, στη σειρά ΠΟΙΗΣΗ, κυκλοφόρησε το 2012 το βιβλίο της Παυλίνας Παμπούδη Το μοβ …άλμπουμ”.
    Πρόκειται για ποιητική συλλογή συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό. “Τα ποιήματα της συλλογής περιγράφουν φωτογραφίες παλιές και νεότερες, ιδωμένες από πολύ κοντά – σχεδόν από μέσα, καθώς και από απροσδόκητες ή κρυφές οπτικές γωνίες, και φασματοσκοπούν την αύρα τους”, λέει η ίδια η συγγραφέας. Η όλη λειτουργία των ποιημάτων έχει τη λειτουργία ενός φωτογραφικού φακού: στιγμιαίες ακινητοποιήσεις του χρόνου, πρόσωπα, συναισθήματα και γεγονότα σαν ένα καρέ που χάθηκε από τα όμορά του. Ζουμ σε μικροστοιχεία της ψυχής που αποτυπώνονται με τον τρόπο της Παυλίνας Παμπούδη. παλιές φωτογραφίες που εικονογραφούν τα ποιήματα. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρελαύνουν “πορτρέτα” εμπνευσμένα από φωτογραφίες φιλενάδων της συγγραφέως ενώ στο δεύτερο ανασυνθέτονται αποσπασματικές πληροφορίες που παρέχουν οι φωτογραφίες προγόνων και συγγενών.

    Το εξώφυλλο του Μοβ άλμπουμ έχει κάνει η ζωγράφος Βαρβάρα Μαυρακάκη. 

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular